Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Büyük beden arayanlara tavsiyeler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    SULH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '15 Xmax 250 10bin km - '13 CBF150 21bin km
    arkadaşlar merhaba

    büyük beden konusunda sosyal giyimimde de çektiğim sıkıntıyı motosiklet giyiminde de çekiyorum. çoğu mağazaya gittim, gidemediğimin sitesini inceledim.
    bi kaç bilgi paylaşmak istiyorum. hem forumda olanlar hemde google'da arayanların yararlanıcağını umuyorum.

    ilk önce kendimden başlıyım.

    190 boyundayım. kilomda 125. cbf 150 kullanıyorum.



    kask bedeninde sıkıntı olmadığı için onu söylemiyorum


    termal içlik olarak, sadece kilolu ve normal boyda olanlar için çoğu ürün bulunabilir belki fakat hem kilolu hem uzunlar için durum değişik. en'den olan ürünler genelde boydan kısa geliyor.
    bu sebepten dolayı denediğim çoğu içlik enden olmasına rağmen boydan kısa geliyodu. bende outdoor spor ürünleri satan colombia mağazasına gidip içlik aldım. 2xl aldım gayet sıcak tutuyor. converse mağazalarında satılıyor bu ürün. bi nevi aynı şirketin iki markası gibiler. boyu uzun kilolular içlik için oraya bir baksınlar


    venom mont kullanıyorum. touring için olanlarını kullanıyorum. boy uzun olduğu için racing mont kadar kısa geliyor. yani kemer hizzama geliyor touring mont. bellik ile açığı kapatıyorum. 2xl kullanıyorum. soğuk havada içine polar giymeme rağmen oluyor. gaziosmanpaşa artı honda bayisinden aldım. fiyatı gayet uygun ve ce onaylı korumalar. arkada eva koruma var ben knox koruma ile değiştirdim. feyizoğlundan da revit marka touring ceket bulabilirsiniz. fiyatı biraz yüksek fakat kalitesi gayet iyi geldi.

    sırtlık olarak, 8 dilimli denedim tam olmadı o yüzden 6 dilimli aldım ve bellik ile kullanıyorum anca oldu. size tavsiyem 9 dilimliye dünya para vereceğinize böyle çözüm bulabilirsiniz. 8 dilimli olanlar tam korumuyor açıkta alan kaldığı için. her yerde bulunan bir ürün ve beden.

    eldiven olarak 3xl kullanıyorum. çoğu yerde 2xl bile bulamazken 3xl inanın çok zor. five marka olanlarda 3xl var. eminönünde satılıyor. fakat fit kesim olduğu için parmakları ince uzun yerine kalın kısa olanlar tercih edebilir. benim gibi ince uzun parmakları olanlar için iş daha da zorlaşıyor. venom gp deri eldiven kullanıyorum sığır derisi karbon fiber korumalı. eminönünden aldım. oradan başka yerde de bulamadım.

    pantolon en sıkıntılı konulardan malesef. feyizoğlunda revit 3xl tech90 3xl a kadar bulunabiliyor. fit kesim olduğu için normalde xl giyenlere olabilir diye tahmin ediyorum prohel 3xl denedim o oldu fakat tam rahat olamadı ama bulduğum en büyüklerindendi. tech90 denedim 6xl oldu hatta biraz bol geldi fakat içine içlik veya eşofman giydiğim için bol olmasını tercih ettim. içinde kevlar kumaş ve ce onaylı diz ve baldır korumaları var. 190 boyunda 140 kilo olan birine çok rahat 6xl olabilir. sordum daha büyüklerinide üretiriz dediler. eminönünden aldım onuda. tavsiye ederim çok rahat. aynı normal kot gibi çok sırıtmıyo.

    ayakkabı olarak bulunamayan bir numara giyiyoruum neredeyse 48 numara kullanıyorum fakat anes motorda denediğim ross marka ve ixs marka 47 numara botlar oldu. orada bu numaraları rahatlıkla bulabilirsiniz. fakat burunlarında ve topuklarında koruma yok. koruması olanlar 45e kadar olanlarda gördüm galiba. sonuçta arz talep meselesi fazla model yok bu numarada.


    böyle bi yazıyı çok aramıştım pratik olsun diye ama görememiştim. belki birilerine yardımcı olur diye yazdım. herkese iyi akşamlar.
    boudberg bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir-Buca
    Motosikleti
    Cbr 250 - 2015
    Merhaba, konu eski ama; bende 2xl ve üzeri bakıyorum, sorun hep kollarda. Kolları sıksamda gene bol geliyor korumalar denk gelmiyor dirseklere bende almadım sıkıntı yaratır diye. En boy durumu düzgün, kol bölgeleri çok bol olmayan bir modele denk geldiniz mi?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)