Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Klasik Model BMW Kullanıcıları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    airhead - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2010
    Şehir
    gecegondu
    Motosikleti
    BMW R80
    1976 R60/6 topladım .Altı aydır ugraşıyorum.Aldıgımda pek iyi durumda degildi.Fakat her şeyi elden geçti.motor aksamı sıkıntısız.birazda görsellik istiyor.artık yavaş yavaş o da olacak.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2010
    Şehir
    MERSİN
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    Babamın gençlik zamanını motoru dün bir video izlettim adam video da motor da nerde sorun olduğunu anladı) hemen dedi sibop ayarı bozuk siboplar gevşek dedi birden!!!)) r26 ve bsa dünya da ses te bir numara böyle bi motor yok adamlar yapmış bugüne kadar kalmış bizim burda anahtarcı var hala onu kullanıyor...ona harcanan her kuruş ona feda olsun valla)şimdide bmw f 650 gs ye kafayı taktım akü sornu çok dediler şu an tr de olan 1977 üstü ve motorlar polisten çıkma o yüzden güvenli diil 1. Sahiplerine sözüm yok
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

  3. #63

    Üyelik
    13 Haziran 2010
    arkadaşlar siteye yeni katıldım.... ben gerçek bir klasik bmw severim. bu makine 1923 senesinde imal edilmeye başlamış ve günümüze kadar gelmiş, bir örneği daha olmayan bir teknoloji harikası bence. her bir parçası ve detayı özenle incelenip, üzerinde çalışılmış asla ölmeyecek bir makine..... şu an bende 5 adet var, çift ve tek silindir olarak tabi birde olmazsa olmaz yan arabası..... bu makine hakkında tüm sorularınızı cevaplaplabilecek kadar bilgi birikimim var, hatta şöyle bir iddam var; bu makineye türkiyede her kim biner, her kim satar, her kim tamir ederse hepsini tanırım ))

  4. #64

    Üyelik
    03 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa
    Eski Bmw ler rulmanlı krank yatakları, aküye ihtiyaç göstermeyen manyetolu ateşleme sistemleri ve silindir başı kullanılan 5 adet segmanlarıyla hem yeni bmw lerden iyidir hemde üretidikleri zaman içinde dünyanın en iyi motorsikletleridir.

  5. #65

    Üyelik
    16 Temmuz 2010
    Şehir
    Bursa - Kütahya
    Motosikleti
    BMW F 650 ydi Şu An AFRİCA TWİN
    Bende 1948 çıkım 1950 model BSA B33 var.. Valla ne söliyim halen taş gibi çalışır vaziyette dediğiniz gibi sadece yağ işiyor.. Bu arada yakıtı bahsedilenlerden çok az...
    [B]VeNi ViDi ViCi Yedi İçti...[/B]

  6. #66

    Üyelik
    13 Kasım 2008
    Şehir
    HATAY İSKENDERUN
    Motosikleti
    1964 MODEL R 27 BMW
    vintagebmw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba adım levent bu sitede yeniyim ama eski bir klasik bmw kullanıcısıyım, her türlü çift yada tek silindir bmw için tüm yedek parça ve aksesuar ihtiyacı olanlar benimle irtibata geçebilir, artık kimse ankarada ünal yada adanada enver ustaya muhtaç olmayacak söz veriyorum. Klasik bmw bir sevgi işidir, bu adı ustaya çıkmış adamlar Türkiyede bmw kullanıcısı bırakmadılar insanları küstürdüler, üç kuruş fazla para kazanabilmek için bu memleketteki bmw ları üç kuruşa alıp yüksek fiyatlara yurtdışına sattılar, Türkiyede bu motora kimsenin binmesini istemedikleri için yedek parçayı inanılmaz fiyatlara sattılar, bu fiyata parça alamayanlar gidip onlara motorlarını üç paraya sattılar. ama artık böyle olmayacak, klasikletin tüm parçaları ucuza bulunabilir duruma geldi....
    ihtiyacı olanlar, paylaşmak isteyenler irtibata geçsin... levent 0505 7472823
    http://www.klasikbmwbikes.com/tr/
    levent beyle kontak kurun sayesinde sorunlardan kurtuldum BMW cilerin dikkatine

    Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1NyQFsuiv

  7. #67

    Üyelik
    06 Şubat 2012
    yukarda adı geçen site açılmıyor. arkadaş umarım faaliyete geçirir. bize yardımcı olur.
    iskenderundayım ben de sahibinden de bir ilan var. çok fazla parçası eksik bir r-25 satılıktı.
    alsam toplayabilirmiyim acaba diyorum ama başlangıç düzeyinde bile bilgim yok.
    bana bir akıl verin hangisi ucuza çıkar. 3-4 verip toplanmış mı almalı
    yoksa 500-1000 verip temelden mi başlamalı zamanla adam edebilri miyim acaba

  8. #68

    Üyelik
    29 Ağustos 2009
    Şehir
    Balıkesir / susurluk
    Motosikleti
    bmw R27 1957 model
    slm arkadaşlar bende BMW 1957 r27 kullanıcısıyım şehir içi yakıt biraz fazla ama uzun yolda kokluyor 200 km durmadan yol yaptım 21 tl yaktı süspansiyon bakımından çok keyifli bir motor beşik amortisörleri süper iyi sürüşler sürüşler .....

  9. #69
    şaban usta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2012
    Şehir
    çerkezköy tekirdağ
    Motosikleti
    üç tekerli moto trıkel
    allah yardımcın olsun model olarak sorun teşkil eden bir modeldir ler amma düzgün bir işçilike güzel olabilir saygılar

  10. #70

    Üyelik
    18 Mart 2013
    Herkese Merhaba,

    Uzun zamandır almak istediğim klasik sepetli bmw ile ilgili bir kaç ay önce harekete geçmeye karar verdim;Bu maceramı kronolojik olarak resimlerle beraber paylaşıyorum ki ibret alın

    1- MOTOR 61 MODEL R 27 SEPETLİ

    İnternetten gece gündüz yaptığım satılık ilan incelemeleri ve eş dost tavsiyeleri ile en sonunda Ankara Ostim’de bulunan Ünal Usta’ya ulaştım .(Bu arada ben Karşıyakalıyım )
    Ünal Usta’nın yanında çalışan Mahmut isimli genç bir arkadaşımız var fakat bu motorsikletler ile ilgili çoğu ustaya taş çıkaracağına inanıyorum inşallah ilerde bmw bizzat keşfeder.
    Ünal Usta motorsikletlerini internette satılık ilşanı vermiyor fakat Almanya’ya yılda 25 adedin üstünde bu motorlardan toplayıp satıyor,Bana deposundaki bütün motorların resmini Mahmut Usta aracılığı ile facebook üzerinden iletti ,İçlerinden bir 61 model R 27 fena halde yakışıklı duruyordu ,Ayrıntılı resimlerini istediğimde zaten Mahmut Usta da hemen doğru tercih olduğunu söyledi.
    Geriye tek sıkıntı kalıyordu sepet!,Ünal Usta ile pazarlığımı telefonda yaptım kendisinin daha önce replica sepet ürettiğini elindebir adet kaldığını söyledi ,sepetle beraber anlaştık ,Bu arada motor üstünde bazı ufak tefek değişiklikler istedim,Alçak gidon,ssiyah arka yolcu ızgarası vs gibi,hepsine ok dediler ,sepetide takıp motoru 2-3 gün içinde hazır ettiler.(Pazarlık üzerine satın aldığım fiyatı yazmam nekadar doğru olur diye düşünerek motorla ilgili fiyat bilgisi vermiyorum)
    Bu arada Ünal Usta ısrarla Ankara’ya gitmem motoru görmem gerektiğini söyledi,Yakın bir arkadaşıma söylediğimde bana “zaten motordan anlamıyorsun,bundan hiç anlamazsın gitsen ne olur gitmesen ne olur “ dedi bende yoğun iş güç temposu sebebiyle motoru Ankara’ya gitmeden aldım ,Ünal Usta telefonda bizzat kendisi tarafından garanti Verdi.
    Motor Mahmut Usta tarafından tamamlandığında gönderilmeden önce son bir resim ilettiler,Baya yakışıklı ve gördüğünüz gibi hiçbir hasar yok,


    http://j1305.hizliresim.com/19/8/mvd09.jpg




    2-NAKLIYE
    Burası şikayet kurumu olmadığı için isim yazmak istemiyorum aslında ama!( kurallarıda uzun uzun okuyamadım adminler düzeltirse sevinirim yanlış birşey yazarsam.)

    Bir arkadaşımın tavsiyesi ile YENİ NAK kargo ile görüştüm bu firma ambar ile daha kurumsal bir lojistik firma arasında bir görüntü veren gayet kurumsal bir websitesi olan bir firmadır,Merkezleri Ankara’da dağıtım yaptıkları illerdede bayileri var.

    Motoru Cuma günü alıp hemen kargolayabileceklerini söylediler, 250 tl karşılığı anlaştık , Telefonda motoru nasıl cırt iplerle sabitlemeleri gerektiği konusunda ben tam konuşurken işlerini iyi yaptıklarını belirtip hergün milyarlık makineler taşıdıklarını söyleyip telefonu resmen yüzüme yoğunluk sebebiyle kapattılar.
    Motoru verdiğim adrese Cuma sabahı kullanarak! Kargo firmasına teslim etti Usta,Motor nakliye firmasına ulaştıktan sonra fiyat 300 TL oldu(kdv sebebiyle)fakat gelen giden fatura yok,Ve Cuma günü göndeilecek motor bir anda Pazartesi gönderilecek oldu.

    Pazartesi günü motoru dağıtım aracı olmadığı için Salı günü göndericeklerini söylediler telefonda artık biraz sertleşince Pazartesi gün içinde getireceklerini söylediler(adrese teslim çalışıyorlar)
    Motor geldiğinde resmen dünyam yıkıldı resimlerdende anlaşılacağı gibi, motoru bir damperli ufak kamyonet gibi birşeyel getirdiler, sepetli olduğundan ayaklığı kullanılamıyor fakat kamyonun arkasında bir öne bir arkaya vura vura durdular önümde.
    Motoru paletsiz yüklemişler,Tırdada hiçbir emniyete almadıkları için sepet çamurluğu türlü yerlerinden çizilmiş ve delinmiş.
    Biraz kaportacı mesaim var diye düşünerek motoru indirdik,

    61 model motor ilk marşta çalıştı ! seleye oturmadan debriyaj sıkılı gaz koluna biraz asılıyım dedim ama gaz kolu boşa dönüyor,

    Mahmut Ustayı aradım, bana kargocuları motorun üstünden zor indirdiğini sırayla motora çıkıp resim çekildiklerini gaz telini onların kopartmış olabileceğini çünkü motoru kendisi kullanarak götürdüğünü söyledi.
    Kargo firmasını iki kere aradım geriye dönen yok, bu firma adını aklınızda kalması için yazıyorum aynı şeyler sizing başınızada gelmesin.

    3-TAMIRAT
    Motorun hemen plakasını söküp ruhsat işlemlerine başlattım sigorta yen, plaka vs herşey tamam,gaz telini kime yaptıracağımı sormak için Ünal Ustayı aradım , kim olsa yapar dedi,

    Bu firmanın adını vermeyeceğim ,Karşıyaka girişinde bir işletme gidip konuştum ustasını alıp götürebileceğimi ve 20 tl ye başka bir problem yoksa gaz telini takacağını söyledi gayet iyi niyetli yaşça bana yakın arkadaşlarımın tanıdığı bir adam.
    3-4 Gün sonra gidip ustasını aldım yaşça çok genç 16-17 gibi fakat oradaki atölyenin ustası,Altı üstü gaz teli olduğu için arabayla motora götürdüm,

    Gaz telini takmak için karbüratörü söktü biraz atarlı bir genç kuşçu tipli arkadaşımız,akabinde motorun 2 civatasını kaybetti,gaz telini taktıktan sonra civata olmayınca bende her makul insane gibi bulup buluşturup 2 civatayı al kardeşim diye verdim, Motoru çalıştırdı , gaz ayarını yaparken önce bir çıtırtı geldi motordan usta hiç kale almadığı için bende korkmadım ,hemen akabinde bam güm sesleri kıvılcumlar siyah duman ve motor kitledi.

    4-TERÖR
    Genç sözde arkadaşımız hemen atıp tutmaya başladı “bu ne ya ne biçim motor yapıyolar” vs gibi,Bende o sinirle Ankarayı aradım, Mahmut Usta’ya motor kitledi dedim, bana ilk sorduğu “hiç civata kaybettiniz mi?” oldu.Daha fazla konuşmadan telefonu kapatıp ismini kariyeri namına vermek istemediğim genç arkadaşıma döndüm ve civataları bulduğumu söyledim,O atarlı genç ergen bir anda süt dökmüş kediye döndü ,Motoru atölyesine götürmemiz gerektiğini ,bir hatası varsa telafi edeceğini söyledi.Hemen son sürat atölyesine geri bıraktım.Bir daha motoruma yaklaştırma gibi bir niyetim olmadığından hiçbirşey söylemedim o da eyvallah demeden tırıs tırıs gitti takım çantasıyla.

    İzmirde forumdan vs kara kara düşünerek Izmirli düzgün usta aramaya başladım, 2. Sanayide kadir ustaya gönderdiler,elinde birası at yarışı oynarken yüzüme bakmadan devlet memuru nidasıyla bugün gelemem dedi.
    Başka bi yerde başka bir usta deli paralardan ve işçilik ücretlerinden bahsetti.
    Eyüpbike çok yoğundu. Vs vs
    Ankara’dan Mahmut Usta beni aradı ve , “elin hiç anahtar tutmuyormu al bir 12-14 sök silindir kapağını çek bi resim gönder” ben gelir parçayla toplarım dedi.
    10 nisan günü önce gidip bir anahtar takımı satın aldım,ufak tefek ev tamiratları yaparım ama hiç motor ellememiştim birazda motor nasıl çalışır forumdan onları araştırıp sökmem gereken yerleri anladım ve başladım çalışmaya,

    Sırasıyla, karbüratör,egsoz,depo,silindir üst kapağını söktüm ve tüm parçaları resimleyip sırasıyla vidalarına kadar dizdim,

    -Piston darmadağın,sanırım hiçbiriniz bukadar kötü durumda piston görmemişsinizdir.
    -Silindir üst kapağı çatlak,Süboplar kırık,
    -Silindir çizik
    -Motorun içi Çarşamba pazarı gibi incik boncuk dolu,

    http://j1305.hizliresim.com/19/8/mvcyl.jpg

    Genç ustamızı bir kaç kez yad ettiktyen sonra parça resimlerini Mahmut Ustaya gönderdim

    5-GARANTİ KAPSAMI

    Ankara daki ÜNAL ATASAVUN ile forumlarda güvenilemeyeceğine dair bir kaç şey okumuştum daha önce ,metnin kalanını okuyup siz karar verin.
    Ünal Usta motoru Anka’ya tekrar gönderirsem pırıl pırıl fabrikadan çıkmış gibi çalışır durumda geri göndereceğini ve para almayacağını bu şekilde helalleşeceğimizi söyledi,Moralimi bozmamamı ve sepetten motoru ayırıp hemen göndermemi istedi.

    Etrafımda kime söylediysem böyle esnaf kaldımı dediler, Motoru Ankaraya giden tanıdık bir kamyoncu bulup 3-4 gün beklettikten sonra Ankara’ya gönderdik, Bazı parçaları başka R 27 lerden söküp taktıklarını söylediler telefonda ,

    http://j1305.hizliresim.com/19/8/mvd1u.jpg

    Motoru firmasız çalışan bir kamyoncuyla sarıp sarmalayıp mobilya battaniyeleri vs sepetten ayırıp gönderdim, 4 gün sonra telefon ettiler aynı kamyoncuyla geri aldırdım bu defa gidiş dönüş tek motor 360 tl tutu.
    Neyse bugün itibarı ile motorum sorunsuz çalışıyor bende sepete yeğeni bindirip tırın tırın geziyorum ,Herkese iyi forumlar
    soyuldu ve zaganos paşa bunu beğendiler.

  11. #71
    soyuldu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2009
    Alıntı onuresolak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese Merhaba,

    Uzun zamandır almak istediğim klasik sepetli bmw ile ilgili bir kaç ay önce harekete geçmeye karar verdim;Bu maceramı kronolojik olarak resimlerle beraber paylaşıyorum ki ibret alın

    1- MOTOR 61 MODEL R 27 SEPETLİ

    İnternetten gece gündüz yaptığım satılık ilan incelemeleri ve eş dost tavsiyeleri ile en sonunda Ankara Ostim’de bulunan Ünal Usta’ya ulaştım .(Bu arada ben Karşıyakalıyım )
    Ünal Usta’nın yanında çalışan Mahmut isimli genç bir arkadaşımız var fakat bu motorsikletler ile ilgili çoğu ustaya taş çıkaracağına inanıyorum inşallah ilerde bmw bizzat keşfeder.
    Ünal Usta motorsikletlerini internette satılık ilşanı vermiyor fakat Almanya’ya yılda 25 adedin üstünde bu motorlardan toplayıp satıyor,Bana deposundaki bütün motorların resmini Mahmut Usta aracılığı ile facebook üzerinden iletti ,İçlerinden bir 61 model R 27 fena halde yakışıklı duruyordu ,Ayrıntılı resimlerini istediğimde zaten Mahmut Usta da hemen doğru tercih olduğunu söyledi.
    Geriye tek sıkıntı kalıyordu sepet!,Ünal Usta ile pazarlığımı telefonda yaptım kendisinin daha önce replica sepet ürettiğini elindebir adet kaldığını söyledi ,sepetle beraber anlaştık ,Bu arada motor üstünde bazı ufak tefek değişiklikler istedim,Alçak gidon,ssiyah arka yolcu ızgarası vs gibi,hepsine ok dediler ,sepetide takıp motoru 2-3 gün içinde hazır ettiler.(Pazarlık üzerine satın aldığım fiyatı yazmam nekadar doğru olur diye düşünerek motorla ilgili fiyat bilgisi vermiyorum)
    Bu arada Ünal Usta ısrarla Ankara’ya gitmem motoru görmem gerektiğini söyledi,Yakın bir arkadaşıma söylediğimde bana “zaten motordan anlamıyorsun,bundan hiç anlamazsın gitsen ne olur gitmesen ne olur “ dedi bende yoğun iş güç temposu sebebiyle motoru Ankara’ya gitmeden aldım ,Ünal Usta telefonda bizzat kendisi tarafından garanti Verdi.
    Motor Mahmut Usta tarafından tamamlandığında gönderilmeden önce son bir resim ilettiler,Baya yakışıklı ve gördüğünüz gibi hiçbir hasar yok,


    http://j1305.hizliresim.com/19/8/mvd09.jpg




    2-NAKLIYE
    Burası şikayet kurumu olmadığı için isim yazmak istemiyorum aslında ama!( kurallarıda uzun uzun okuyamadım adminler düzeltirse sevinirim yanlış birşey yazarsam.)

    Bir arkadaşımın tavsiyesi ile YENİ NAK kargo ile görüştüm bu firma ambar ile daha kurumsal bir lojistik firma arasında bir görüntü veren gayet kurumsal bir websitesi olan bir firmadır,Merkezleri Ankara’da dağıtım yaptıkları illerdede bayileri var.

    Motoru Cuma günü alıp hemen kargolayabileceklerini söylediler, 250 tl karşılığı anlaştık , Telefonda motoru nasıl cırt iplerle sabitlemeleri gerektiği konusunda ben tam konuşurken işlerini iyi yaptıklarını belirtip hergün milyarlık makineler taşıdıklarını söyleyip telefonu resmen yüzüme yoğunluk sebebiyle kapattılar.
    Motoru verdiğim adrese Cuma sabahı kullanarak! Kargo firmasına teslim etti Usta,Motor nakliye firmasına ulaştıktan sonra fiyat 300 TL oldu(kdv sebebiyle)fakat gelen giden fatura yok,Ve Cuma günü göndeilecek motor bir anda Pazartesi gönderilecek oldu.

    Pazartesi günü motoru dağıtım aracı olmadığı için Salı günü göndericeklerini söylediler telefonda artık biraz sertleşince Pazartesi gün içinde getireceklerini söylediler(adrese teslim çalışıyorlar)
    Motor geldiğinde resmen dünyam yıkıldı resimlerdende anlaşılacağı gibi, motoru bir damperli ufak kamyonet gibi birşeyel getirdiler, sepetli olduğundan ayaklığı kullanılamıyor fakat kamyonun arkasında bir öne bir arkaya vura vura durdular önümde.
    Motoru paletsiz yüklemişler,Tırdada hiçbir emniyete almadıkları için sepet çamurluğu türlü yerlerinden çizilmiş ve delinmiş.
    Biraz kaportacı mesaim var diye düşünerek motoru indirdik,

    61 model motor ilk marşta çalıştı ! seleye oturmadan debriyaj sıkılı gaz koluna biraz asılıyım dedim ama gaz kolu boşa dönüyor,

    Mahmut Ustayı aradım, bana kargocuları motorun üstünden zor indirdiğini sırayla motora çıkıp resim çekildiklerini gaz telini onların kopartmış olabileceğini çünkü motoru kendisi kullanarak götürdüğünü söyledi.
    Kargo firmasını iki kere aradım geriye dönen yok, bu firma adını aklınızda kalması için yazıyorum aynı şeyler sizing başınızada gelmesin.

    3-TAMIRAT
    Motorun hemen plakasını söküp ruhsat işlemlerine başlattım sigorta yen, plaka vs herşey tamam,gaz telini kime yaptıracağımı sormak için Ünal Ustayı aradım , kim olsa yapar dedi,

    Bu firmanın adını vermeyeceğim ,Karşıyaka girişinde bir işletme gidip konuştum ustasını alıp götürebileceğimi ve 20 tl ye başka bir problem yoksa gaz telini takacağını söyledi gayet iyi niyetli yaşça bana yakın arkadaşlarımın tanıdığı bir adam.
    3-4 Gün sonra gidip ustasını aldım yaşça çok genç 16-17 gibi fakat oradaki atölyenin ustası,Altı üstü gaz teli olduğu için arabayla motora götürdüm,

    Gaz telini takmak için karbüratörü söktü biraz atarlı bir genç kuşçu tipli arkadaşımız,akabinde motorun 2 civatasını kaybetti,gaz telini taktıktan sonra civata olmayınca bende her makul insane gibi bulup buluşturup 2 civatayı al kardeşim diye verdim, Motoru çalıştırdı , gaz ayarını yaparken önce bir çıtırtı geldi motordan usta hiç kale almadığı için bende korkmadım ,hemen akabinde bam güm sesleri kıvılcumlar siyah duman ve motor kitledi.

    4-TERÖR
    Genç sözde arkadaşımız hemen atıp tutmaya başladı “bu ne ya ne biçim motor yapıyolar” vs gibi,Bende o sinirle Ankarayı aradım, Mahmut Usta’ya motor kitledi dedim, bana ilk sorduğu “hiç civata kaybettiniz mi?” oldu.Daha fazla konuşmadan telefonu kapatıp ismini kariyeri namına vermek istemediğim genç arkadaşıma döndüm ve civataları bulduğumu söyledim,O atarlı genç ergen bir anda süt dökmüş kediye döndü ,Motoru atölyesine götürmemiz gerektiğini ,bir hatası varsa telafi edeceğini söyledi.Hemen son sürat atölyesine geri bıraktım.Bir daha motoruma yaklaştırma gibi bir niyetim olmadığından hiçbirşey söylemedim o da eyvallah demeden tırıs tırıs gitti takım çantasıyla.

    İzmirde forumdan vs kara kara düşünerek Izmirli düzgün usta aramaya başladım, 2. Sanayide kadir ustaya gönderdiler,elinde birası at yarışı oynarken yüzüme bakmadan devlet memuru nidasıyla bugün gelemem dedi.
    Başka bi yerde başka bir usta deli paralardan ve işçilik ücretlerinden bahsetti.
    Eyüpbike çok yoğundu. Vs vs
    Ankara’dan Mahmut Usta beni aradı ve , “elin hiç anahtar tutmuyormu al bir 12-14 sök silindir kapağını çek bi resim gönder” ben gelir parçayla toplarım dedi.
    10 nisan günü önce gidip bir anahtar takımı satın aldım,ufak tefek ev tamiratları yaparım ama hiç motor ellememiştim birazda motor nasıl çalışır forumdan onları araştırıp sökmem gereken yerleri anladım ve başladım çalışmaya,

    Sırasıyla, karbüratör,egsoz,depo,silindir üst kapağını söktüm ve tüm parçaları resimleyip sırasıyla vidalarına kadar dizdim,

    -Piston darmadağın,sanırım hiçbiriniz bukadar kötü durumda piston görmemişsinizdir.
    -Silindir üst kapağı çatlak,Süboplar kırık,
    -Silindir çizik
    -Motorun içi Çarşamba pazarı gibi incik boncuk dolu,

    http://j1305.hizliresim.com/19/8/mvcyl.jpg

    Genç ustamızı bir kaç kez yad ettiktyen sonra parça resimlerini Mahmut Ustaya gönderdim

    5-GARANTİ KAPSAMI

    Ankara daki ÜNAL ATASAVUN ile forumlarda güvenilemeyeceğine dair bir kaç şey okumuştum daha önce ,metnin kalanını okuyup siz karar verin.
    Ünal Usta motoru Anka’ya tekrar gönderirsem pırıl pırıl fabrikadan çıkmış gibi çalışır durumda geri göndereceğini ve para almayacağını bu şekilde helalleşeceğimizi söyledi,Moralimi bozmamamı ve sepetten motoru ayırıp hemen göndermemi istedi.

    Etrafımda kime söylediysem böyle esnaf kaldımı dediler, Motoru Ankaraya giden tanıdık bir kamyoncu bulup 3-4 gün beklettikten sonra Ankara’ya gönderdik, Bazı parçaları başka R 27 lerden söküp taktıklarını söylediler telefonda ,

    http://j1305.hizliresim.com/19/8/mvd1u.jpg

    Motoru firmasız çalışan bir kamyoncuyla sarıp sarmalayıp mobilya battaniyeleri vs sepetten ayırıp gönderdim, 4 gün sonra telefon ettiler aynı kamyoncuyla geri aldırdım bu defa gidiş dönüş tek motor 360 tl tutu.
    Neyse bugün itibarı ile motorum sorunsuz çalışıyor bende sepete yeğeni bindirip tırın tırın geziyorum ,Herkese iyi forumlar
    zor bulunuyor bu motorlardan anlayanlar ama genelde baba adamlar oluyor.
    motor harika. cok begendim. heralde 15 binden fazla bir paraya mal olmustur. uzun badireler atlatmıssın ama sonunda motoruna kavuşşmuşsun. hayırlı olsun...
    fuck martha stewart !

  12. #72

    Üyelik
    16 Mayıs 2013
    geçmiş olsun.bayağı badire atlatmışsın.bendede ünal ustanın topladığı 54 r 25/3 var.yakında resimlerini paylaşırım,çok keyifli anlatılmaz yaşanır diyorum.

  13. #73

    Üyelik
    18 Mart 2013
    Herkese Merhaba tekrar,

    Dün günübirlik bir iş için Ankara'ya gittim, işim erken bitince ostim'de Ünal Ustaya'da uğradım, bir çift silindirliyi benim için çalıştırdılar, birkaç yakışıklı motorunda resmini çektim ,




  14. #74

    Üyelik
    18 Mart 2013
    Buda bir video benim çektiğim, modelinden net emin değilim

    nemesis-83 bunu beğendi.

  15. #75

    Üyelik
    18 Mart 2013
    Bu arada aşağıdaki web sitesinin sahibi Levent Bey çok yardımcı oluyor bana yedek parça konusunda ,hiç ulisle vs uğraşmak zorunda kalmadım saolsun.

    Bilginize.

    http://bmwmotorsikletparcasi.com/

  16. #76

    Üyelik
    26 Nisan 2014

    1978 model R45

    Elimizde cok temiz egzosu dahi piril piril orjinal bir R45 var 1978 model.
    Fiyati ne eder asagi yukari bilen var midir?


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler