Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aranıza yeni katılıcam ve ögretmesi için bir arkadaşa / abiye ihtiyacım var

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Şubat 2015
    İzmirden aranıza katılıyorum . Son iki aydır aşırı bir motor sevdası baş gösterdi ve bi şekilde motor ögrenmem gerek ama niyeyse izmirdekiler mi yada Türkiye deki egiticilerin hepsimi bu şekil bilmiyorum ama para kısmı ön planda motor a yeni birileri eklemek yerine ben gösteririm para mı alırım deniyor. Ve benim için faiş fiyatlar daha ekipman dizilimine geçmedim nisanın sonuna kadar tam takım bir ekipman ediniyorum ve motoru da mayısınbaşı yada ortası gibi de motoru mu alıcam inşallah ama egitim almayı kesinlikle istiyorum . Sadece pazar günleri akşam 7 e kadar müsait oluyorum diğer günler çalışıyorum çünkü . Bu şartlar dahilinde bana motor sürmesini ( Scooter değil vitesli olarak ) ögreticek abiler yada kardeşlere ihtiyacım var bunu gerçekten hakkıyla ögreticek başından savmadan düzgünce ögreticek beni motor alemine aktarıcak birisine ihtiyacım var ara sıra benzin atarım egitime geldigi zaman da imkanım dahilinde bişiler vermeye çalışırım . Şimdiden teşekkürler .


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Motosiklet ülkemizde maalesef pahalı bir hobi.Aslında her yerde öyle ancak çok çeşitli ekipman,motor yelpazesi olduğu için herkez yolunu buluyor ve maalesef biz hem vergilerden hem de değersiz görülmesinden ötürü sıkıntı çekiyoruz.Eğitim ve motor konusunda kimseye kolay kolay güvenme bu alanda herkes çok biliyor bilmeyen hiç yok ona göre.Detaylı tavsiyeleri yardımcı olmak isteyenler verecektir sana.İyi akşamlar.

  3. #3

    Üyelik
    21 Eylül 2011
    Şehir
    Karaman
    Motosikleti
    Kuba CR1
    Bence kimseden öğrenmek zorunda değilsin. ilk olarak tercihini cupla yap yani debriyaj yok ama vitesli en azından nasıl gittiğini öğrenirsin düşe kalka yavaş yavaş öğrencen başka yolu yok ya da bisiklet falan kullanıyosan önceden düşmezsin diye düşünüyorum altın elbiseli adam videolarını izle ordan bişeyler kap en önemlisi ekipmanın olsun ilk motorun ucuz bişey tercih et çin malları olabilir cup olarak pekte bi farkı yok honda nın cupundan cesaret et atla üstüne korkulcak bişey yok ama trafiğe çıkmadan önce trafiğe kapalı bi yerde alıştırma yapın frenleri öğrenin nasıl kayıyor motor öğrenin düşün düşmekten korkmayın ama ekipmanınız tam olsun kendinizi hastanede bulmayın sonra

  4. #4
    4Vaqrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara / Çorum
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300
    Muhtemelen cogu arkadas ogretmek isteyecektir ama kötü cinli bi motoru olmayan bi arkadas +10 15 binlik makinesiyle size ogretmez kolay kolay ki cidden sıkıntılı bi durum eger bi motorunjz varsa sizin yada esiniz dostunuz öğreten illaki cikacaktir.O civarlarda olsam ogretebilirdim elimden geldigince.

  5. #5

    Üyelik
    21 Şubat 2015
    Zaten bende 15 binlik makinanın üzerine binmem ögrenmeden . 125 - 150 cc lik bişi işimi görür . Hem o arkadaşa benzin saglarım elimden geldigincede emeginin karşılıgını veremeye çalışırım . Düşe kalka ögrenilcek şey değil bu ...

  6. #6
    Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    Motosiklet sürmeyi herkes öğretebilir ancak o arkadaşta yanlış biliyorsa sen de yanlış öğreneceksin ,bu kulaklar motosiklette ön fren kullanılmaz ,vites değiştirirken debriyaja gerek yok diyenleri duydu onun için işin ehli bir yerden eğitim alın 500 tl civarına eğitim işini halledebilirsiniz.
    efendy06 bunu beğendi.

  7. #7
    TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2012
    Şehir
    MaNiSa
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Sanmam kimsenin göstercegini acık konusmak gerekirse kimse acemi birine motorunu vermek istemez sonucta düşme bile olsa verceginiz 500 lira egitime dua etcek duruma gelebilirsiniz.

  8. #8
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Öncelikle hoşgeldiniz, arkadaşların da dediği gibi bu işi yapmak isteyen biri bulsanız size neyi nasıl öğretecek belli değil. Size bir şeyi yanlış öğretse bunun farkında bile olmazsınız. Zaten ekipmanınız, motosikletiniz dahi yok şu anda... Siz hepsini tamamlayın, motosikletinizi alın, eğitime paranız olmazsa ben elimden geldiğince doğru şeyler göstermeye çalışırım.

  9. #9
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    kimse kimseye motorunu vermek istemez.
    hele tanımıyorsa hiç istemez.
    hele motor kullanmayı yeni öğrenecekse imkanı yok gibi bir şey.
    sonuçta 2 tekerli bir alet , sürücüsü olmadan yana devriliverir. araba gibi değil ki bu.
    düşüp sana ya da motora bir hasar gelince ne olacak?

    ben şöyle yaptım ;
    gittim motoru aldım , sürmeyi bilmediğim için eve kadar bırakmasını rica ettim. sağolsun getirdi bıraktı.
    evin önünde ileri geri debriyaj kavrama vs. internetten okuyarak izleyerek ilerlemeyi öğrendim.
    8 çizme antrenmanları ve fren yapma antrenmanları yaptım baya , olduğu kadar..

    ybr varken 3 tane en samimi arkadaşlarım biraz bana da öğret dediler.
    1 tanesi yan yatıyordu zor tuttu.
    1 tanesi öğrendi düşmedi sorun yok.
    1 tanesi çimende yattı sinyal kırıldı.

    yani bu iş risksiz bir iş değil.
    oldukça yüksek riskli bir iş.

  10. #10

    Üyelik
    21 Şubat 2015
    Haklısınız ama yinede düşekalka ögrenemem ve birisinin bana ögretmesi gerekiyor . Aslında türkiye de ki motorcuları hepsi ya neden biz sayılmıyoruz neden bu kadar azız diyorlar bir yardımlaşma gerek bunun için herkes parasal anlamda egitim veriyor bu iş böle giderse motorcuya gereken saygı gelmez yeni kan gelinmesi isteniyorsa maddiyat değil maneviyatla bir işler olmalı ..

  11. #11
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    dostum maneviyatta sorun yok zaten. maddiyat işin içine girince b.ku çıkıyor işin.
    dost ile ye iç alışveriş yapma demişler. bir problem olma ihtimali var ve gerek yok böyle bir şeye.
    yoksa sen al motosikletini , burdan birçok arkadaşımız da , musait olursam ben de gelebilirim.
    elimizden geldiğince motoru en azından kontrol etmeyi , sağa sola dönmeyi durmayı kalkmayı öğretebiliriz bunda sıkıntı yok.
    (tekrardan eğitimlere gitmek elbette tavsiyedir.)

  12. #12

    Üyelik
    21 Şubat 2015
    Bende çok istiyordum egitime gitmeyi ama fiyatlar faiş ötesi olunca böyle bir konu açmak istedim . Fiyatlar minimum 500 lira o kadar parayı veremem 10 saat için 500 lira demek iyi bir eldiven ve kask demek yarı ekipman tamamlamış olucam neredeyse o paraya bende düşündüm hem o arkadaş üç beş bişi kazanır hem benzinini atarım diye düşündüm .

  13. #13

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    güzel kardeşim; öncelikle bu şekilde motor kullanmayı öğrenme şansın yok. öğretileceklerde seni hayatta tutmak için yeterli olmayacaktır. motor kullanmak bisiklet kullanmaya pek benzemiyor. mantık aynı gibi gözükse de iş aslında çok farklı. eğer gerçekten bu mereti kullanmayı öğrenmek istiyorsan paraya kıyacaksın ve gis/honda/vespa akedemi gibi bir yere gideceksin. motosiklet pahalı bir hobi ve aynı zamanda da hata kaldırmayan bir hobi.

    iş eğitime gelince: motosiklet eğitimi kendi başına bir sektör şu anda. bazı kişi ve kurumlar paranı alırlar bir şey öğretmezler. bazıları ise bu işe ciddi yatırımlar yaparlar ve ona göre senden ücret talep ederler. eğer gerçek anlamda gönül verdi ise sende ne yazık ki kesenin ağzını açmak zorunda kalacaksın eninde sonunda çünkü fark edeceksin ki sıradan bir eğitim sana hiç bir şey öğretemeyecek.

    kısacası bak tekrar söylüyorum, kendi şahsi motorun ile bile olsa bu iş o kadar basit değil. kaldı ki sen birilerinden kendi motorunu riske atmasını bekliyorsun. düşüp kalkman da mesele değil ama sen öğrenme aşamasında iken (anladığım kadarı ile ehliyetinde yok) bir talihsizlik sonucu kaza yaparsan sana motoru emanet edecek kişide en az senin kadar suçlu duruma düşecektir. kimse bu riski almak istemez. sanırım sen bu detayı atladın konuyu buraya taşırken.

  14. #14

    Üyelik
    21 Şubat 2015
    peki izmir içi uygun fiyata düzgün bir egitim alabilcegim bir kurum yada kişi var mı max 350 lira olarak

  15. #15
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı Cnr88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende çok istiyordum egitime gitmeyi ama fiyatlar faiş ötesi olunca böyle bir konu açmak istedim . Fiyatlar minimum 500 lira o kadar parayı veremem 10 saat için 500 lira demek iyi bir eldiven ve kask demek yarı ekipman tamamlamış olucam neredeyse o paraya bende düşündüm hem o arkadaş üç beş bişi kazanır hem benzinini atarım diye düşündüm .
    Iyi eldiven ve kaskla guzel kaza demek
    .. Egitimsiz olmaz...Dun OMM nin teorik egitimine katildim, Deneyim en kotu ogretmendir, sizi oldurdukten sonra ogretir, deneyim yeterli olsaydi Taksi soforleri dunyanin en iyi F1 pilotlari olurdu dedi.. ne guzel soyledi egitim olmadan deneyim ile olmaz..
    Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...

  16. #16

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    http://motoregitimi.com/ bu adam izmirde. Kayinbiradere egitim verdi. Memnun kaldik.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)