Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

CBR 600 RR için uygun lastik seçimi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Şubat 2015
    Merhaba arkadaşlar. Forumlara genel olarak üye olmuyorum ancak gerçekten arada kaldığım bir konu olduğu için yazmak istedim. Bu konuda birçok soru sorulduğunun farkındayım ancak benim de kişisel olarak bir sorum olacak. CBR 600 RR sahibiyim. Yaklaşık 2 senedir keyifle kazasın belasız motorumu kullanıyorum. 2. el olarak aldığım motorumun lastiklerini hiç değiştirmedim ancak şimdi güzel havalar da yaklaşırken hem genel bakımlarını yapmak hem de lastiklerimi yenilemek istiyorum. Yaklaşık 1 haftadır lastik fiyatlarını araştırıyorum ve piyasada güçlü birkaç marka olduğunu gördüm. Genel olarak MICHELIN- PIRELLI- DUNLOP ve METZELER lastikler öneriliyor. Ben çok yüksek hızlarda motor kullanan bir sürücü değilim, genellikle sakin sayılabilecek bir kullanım tarzım var. Lastikten beklediğim , yüksek hız veya erken/geç ısınma değil daha iyi fren ve ıslak zemin performansı. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ya da yukarıdaki 4 markadan alma dediğiniz var mı? Continental-Bridgestone da çok büyük markalar ama motosiklet pazarında pek kuvvetli değil gibiler. Yanılıyor muyum?

    Ayrıca markanın herşey olmadığının da farkındayım. Sonuçta aynı markada farklı desenli lastikler arasında çok büyük değişiklik olabiliyor. Desen konusunda fikirleri de alabilirim. Pirelli Diablo Rosso- Dunlop Sportmaxx Qualifier ya da Michelim Pilot Road 3 gibi.

    Son sorum da lastik havası ile ilgili. Bu konuda her kafadan başka ses çıkıyor. CBR 600 RR için lastik hava basıncı ne olmalı? Ön ve arkada fark olmalı mı?

    Sağolun.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2013
    Motosikleti
    FJR 1300
    Netten servis manuelini indirip doğru basınca bakabilirsin

    Michelin pilot power 3 kullanıyorum.tavsiye ederim.road 3 ten iyi.çift hamur, kolay ısınır,tutunur,270 kilo motorumu 150kmh gibi hızlarda bile rahatça sonuna kadar yatırabiliyorum

    Seti 1000 tl, daha ucuzada bulabilirsin

  3. #3

    Üyelik
    20 Şubat 2015
    Teşekkürler. Dediğiniz gibi manuelden baktım. Hatalı bir lastik hava basıncı kullanımım varmış.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)