Hüseyin TÜCCAR-BURSA-(DHA) BURSA Büyükşehir Belediyesi trafik akışının rahatlaması ve ana güzergahlardaki sıkışıklığın önlenmesi amacıyla motosikletli Zabıta ekiplerini devreye soktu. Özellikle ana güzergahlarda trafiğin disipline edilmesi ve akışın hızlandırılması için 5 motosikletli zabıta ekibi Kestel ile Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi arasındaki ana güzergahta devriye görevi yaparak trafik polislerinede yardımcı olacaklar.

Vali İzzettin Küçük Başkanlığında toplanan trafik komisyonunda gündeme gelen kent içi trafiğin düzene girmesiyle ilgili olarak ek tedbirler gündeme geldi. Bu kapsamda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere 10 adet tam donanımlı motosiklet alınmasına karar verilirken Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde ise motosikletli trafik timi kurulması planlandı. İlk etapta 5 motosiklet timiyle Trafik polisleriyle koordineli çalışacak olan Zabıta Trafik ekipleri Kestel ilçesi ile Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi rasındaki ana güzergahta sürekli devriye görevi yapacaklar.

TRAFİK DİSİPLİNE EDİLECEK

Kent içi trafiğin rahatlatılmasını öncelikli konu olarak ele aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Trafik zabıtamızı güçlendiriyoruz. Bu amaçla aldığımız 5 motosikletle zabıta ekiplerimiz ana güzergah olan Kestel ile Görükle arasında İzmir - Ankara yolu üzerinde sürekli devriye halinde olacak. Ekiplerimiz trafikte akışkanlığın sağlanması, sürücülerin kurallara uyması ve trafiği tehlikeye düşürecek unsurların ortadan kaldırılması için göreve yapacak. İlave 15 motosiklet alımı daha yapacağız ve 20 motosikletli ekibimiz bu bölgelerde denetim yapacak" dedi.