Alıntı Cuhara adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Merhaba Arkadaşlar,

Sipariş ettiğim ürün elime ulaştı ve ilk izlenimlerimi belirtmek istedim.

Enes'in bahsettiği gibi iyi ki kalın modelini almamışım diyorum. Günlük kullanımda hiç sıkıntı çıkarmadı. Normal kottan farkı yok. Kalça korumaları mevcut. Gelelim dizlik konusuna Dizlikler sadece diz kısmını koruyor (Saçma bir cümle oldu ) 25 cm uzunluğunda , 15 cm genişliğinde bir koruma mevcut. Ayakta iken kaval kemiği ile diz kapağı arasında konumlanıyor. Oturduğunuzda tam diz üstüne yerleşiyor. Güven hissine gelince, bana yine güven vermedi Darbe anında korur ama sanki darbeyi çokta emeceğini düşünmedim. Ve kaval kemiğini de düşünerek çift mafsallı bir dizlik alma konusunda hem fikir oldum diyebilirim. Tek sıkıntı bende çizme var ve çizmenin kaval kemiğinin yarısına kadar koruması mevcut. Tabandan yüksekliği takribi 27 cm. Böyle olunca dizlikle üstü üste binecek gibi. Hareket kabiliyetini nasıl etkiler deneyip görmek lazım

En güzeli silikon havuzu yaptırıp, sürüş pozisyonunda içine atlamak
dizinin üstüne düştüğünde pamukların üzerine atlama hissiyatı yaratan bir ekipman henüz yok :D bu yüzden dizinin üstüne çıplak düşmenden her türlü daha iyi korur ama daha önce bi çok başlıkta belirttiğim gibi. eğer motocross yapmıyorsanız dizliğin bi kısmını çizmenin içine sokup sabitleyemeyecekseniz. asfaltta kullanacaksanız kesinlikle dizlik değil pantolon kullanmalısınız. çünkü dizlikler sert plastik ve bnezer maddelerden yapılduığı için asfaltta sürtünme katsayısı düşük olacak ve normalden daha uzun sürede duracaksınız. pistte değilsiniz. asfalttasınız. önünüze ne engel çıkacak bilemezsiniz. giyotin olur arabalar olur kaldırım olur direk olur. düştükten sonra minimum mesafede durmamız en sağlıklısıdır.

özetle: hiçbir koruma ile çarpma pamuk etkisi yaratmaz. en sağlam kaskı bile alsanız birinizin kafnıza sert bi tokat atmasını isteyin. o g kuvvetinin ağrısı hiçbişey olur kaza esnasında. ama kafanızın patlamasını engeller.
ve dizlik yerine kesinlikle pantolon tercih edin.

saygılar