Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

YENİ BAŞLAYANLARA TAVSİYELER YAZI DİZİSİ (Tecrübelerinizi bekliyoruz)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    beyefendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Aralık 2014
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    CB125e
    Başlıktan da belli olduğu üzere yeni başlayanlara tavsiye vermek amacıyla tecrübelerinizi bekliyorum. Bu tecrübeleriniz kazalarınızdan yaptığınız çıkarımlar olur, bakım yaparken yaptığınız hatalar olur, genel şeyler olur. Ama herkesin sıkıldığı ekipmanlı binin ehliyetinizi alın (kesinlikle önemli!) tarzı şeyler olmasın, benim gibi başlangıç seviyesinde ki insanların gördüğü zaman aaa bunu öğrendiğim iyi oldu diyeceği şeyler olsun.

    Siftah benden olsun

    Kaza yaptıktan sonra lastiğinizi kontrol etmeyi unutmayın, yoksa benim gibi jantı yamultup 1 verecekken 5 vermek zorunda kalabilirsiniz


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Yerden biraz yuksek biryere cikmaya calisirken gidonu duz tuttugunuza emin olun yoksa benim gibi tekerlek tutmayip dusersiniz ben bildigim halde yaptim ))

  3. #3
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şu konu işe yarabilir

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Kasım 2014
    20 yillik ve 17 motorluk tecrubesi olan bir abiniz olarak nacizane birkac tavsiye yazmak isterim.

    -Baslangic icin spor motor almayin, 125 cc bile olsa uygun olmaz. Hatta mumkunse ileridede supersport denilen tarza hic bulasmayin.
    -herzaman yavas gidin, ozellikle bilmediginiz yollarda, gece karanlikta, yagmurda ve sıkısik trafikte özellikle dahada yavas gidin.
    -kask ve koruyucu ekipman muhakkak kullanin, cok sicak vs illa bir bahane bulacaksaniz en azindan kask muhakkak olsun. Kasksiz calismayan motorun uzerine bile oturmayin. Kaskiniz mumkun oldugunca kaliteli ve kafa olcunuze uyan tam kapali bir kask olsun, kayisi muhakkak iyi baglansin.

    Gerisi teferruat zaten.

  5. #5

    Üyelik
    13 Haziran 2007
    Şehir
    Rumelihisarüstü
    Motosikleti
    yamaha xj6 diversion
    2004 den beri aktif olarak motosiklet kullanırım, o zaman başlangıç scooterla başlamıştım bugün ki tecrübeye sahip olsam kesinlikle scooterla başlamam,motosiklet ön frenle durur,arka frenle durmaz yüzde 70 ön yüzde 30 arka frendir bunu yeni başlayanlar bilmez,trafik ışıklarında kavşaklardan yavaşlayarak geçin en az 4 kişi gördüm ölümlü kaza kavşaklarda,yağmurun başladığı ilk 5 dk frene mümkünse hiç basma,basarsanda kontrollü bas,şehir içinde ani hızlanmalar kaza riskini artırır,araba kapısı ,yayaya veya kaldırıma vurabilirsiniz.e5 giderken kask camınız kapalı olsun yüzünüze sigara gelebilir,taş gelebilir vs.yeni başlayanlara tavsiyem en hızlı ve kontrollü şekilde durmasını fren yapmasını öğrenmelisiniz.çok iyi motosiklet kullandıgınızı düşünebilirsiniz taki iyi bir eğitim aldığınızda 3 5 yıl sonra km yaptıkça kendinizdeki değişikliği fark ettiğinizde eskiden motosiklet kullanmaya çalışıyormuşum diyeceksiniz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)