Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ne yapmalı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    -BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    Çengelköy
    Motosikleti
    SH 300
    Trafikte her an önüme atlayan motosiklet gibi bir aracın icat edildiğinden haberi olmayan araç sürücüleri ,yaya, hayvan (gerçek anlamda ) v.s şeyleri görünce yapılacak 2 şey var scooterlar için. 1.si aniden frenlere asılıp durabilirsen durmak, duramazsan ön freni gevşetip kaçacak biryeri bir anlık gözüne kestirip oraya girmek. 2.si ise hayvanlar için geçerli olmasada belki beni duyarda yola girmekten vazgeçer diye kornaya asılıp diğer elle pekte güvenli olmadan sadece ön freni sıkmak. Tabi onuda panik yapıp ön tekeri kitlemeyecek kadar tecrübe sahibiysen yapabiliyorsun.

    Gelelim benden tecrübelilere soracağım soruya. Böyle bi durumda karşıdakine korna çalıp yola daha da çok girmesini engellemek yerine, bütün konsantrasyonu frenlere mi vermek lazım? Yoksa frenden taviz verip belki duyarda daha fazla yola atlamaz diye kornadan medet mi ummak lazım? hem frenleri düzgün sıkıp hemde korna çalabilirsin diyen çıkabilir belki ama ben daha ellerimi okadar kombine bi şekilde kullanamıyorum. En azından bir anda tepki vermem gereken durumlarda. Bugüne kadar aniden fren yapıp kornayı üzerine tatlı niyetine uzuuun bir şekilde çaldım. Biraz uzun oldu ama bu 2 seçeneğin hangisinin daha mantıklı olduğuna bi türlü karar veremedim.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul/maltepe
    evet cok mantıklı bi konuya deginmişsin bende aynı seyleri yasıyorum ve ön fren kesinlikle olmalı 2 durumdada ama eger brz hızlıysam kornayı brakıp hakimiyeti saglamak ve fren yapmayı seciyorum yavasken kornayla uyarmaya calışıyorum cnk biliyorumki hızlıyken kornanın bi etkisi olmayabilir işimi şansa bırakamam yavaşken korna uyarmazsa durmak için sansım vardır hala
    yani hızlıyken fren yavaşken korna
    true love..

    Drift Religion


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)