Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Lastiğim patladı Kimsenin umrunda değildim...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    dockerengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul - youtube.com/user/dockerengin
    Motosikleti
    YBR125 > CBF150 > CRF250L > XZ250R 4V > ?
    Çok geçmiş olsun. Yardım için kimsenin durmamasına çok şaşırdım. Kimse durmasa sağolsun kurye arkadaşlardan kesin duran olurdu ama biraz geç saatte yolda kalmışsın.

    Bu arada sizi arayıp laf söyleyen patrona çok kötü sektiresim var. Kasko firmanızı arayıp kesinlikle şikayet etmelisiniz. Motosiklete uygun çekici göndermişler ama o kadar kaygan zeminde o motorun nasıl yükleneceğini düşünmemişler. Bu çekiciyi kullanan şöförün de suçu. 10 liraya 2 litre benzin alıp yıkasa o çekicinin üstü öyle piste dönmeyecek.
    mehmetenis bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Alıntı Adventure58 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun, Bende geçen aylarda yolun sagında motorunu iten birini gördüm durdum hayırdır dedim benzin bitmiş. Dedim okdar yol motor mu itilir gel atla alıp gelelim. Genç arkadaş şaşırdı vallahamı diye, Gittik aldık geldik doldurduk çalıştırdı gitti.

    3 gün öncede ben benzinsiz kaldım okadar yol motor ittim okdar da motor geçti 1 i durmadı
    Ben motosiklet tamirinden hiç anlamasam da.. duran motosikletli görürsem korna çalıyorum.. bazıları devam et işareti yapıyor.. bazıları umursamıyor.. Dursam da yapabileceğim tek şey sizin gibi benzin konusunda yardımcı olmak..
    mehmetenis bunu beğendi.
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

  3. #23
    Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2013
    Cıbırı ilk aldığım gün (hatta almamışım almaya gidiyorum)kartal civarında scooter önümde giderken birden sağa yanaşıp durdu,bende peşinden durup ne olduğunu sordum,adam servise gidiyormuş motor arıza yapmış marşa yükleniyor sahibi,dedim duur aküyü bitirme. Motordan alet edevatı aldım giriştim scootera koltuğu söktüm gaz teli çıkmış yerinden taktım topladım gönderdim adamı. herkes aynı şeyi yapmıyor evet ama o birazda şans işi. Size ben denk gelseydim elimden bişey gelmezdi mesela ayak üstü sohbet etmiş olurduk
    mehmetenis bunu beğendi.

  4. #24
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    Hiç bi zaman birinden yardım umarak yola çıkmadım lastiğimde patladı o şekilde sürdüm yavaş gittim nede olsa istanbuldasınız en fazla gideceğiniz 1-2

    kmde benzinci bulunurdu geçmiş olsun tekrarı olmaz inşaallah..
    mehmetenis bunu beğendi.

  5. #25
    40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Valla ben şimdiye kadar selam verdiğim 100 motorcunun sadece 3-4'ünden selam aldım. Basit bir selamı bile vermeyen adamlardan durup da yardım önermesini beklememek lazım aslında. Şunu kabul etmeliyiz: her ne kadar motor ayrı bir kültür ve bilinci temsil etse de yanımızdan geçen motorcu bu toplumun ortalama bir ferdini yansıtıyor aslında. Bu toplum he kadar bencil, çıkarcı, riyakar ve iki yüzlüyse yanımızdan geçen ortalama bir motorcu da o kadardır, taksi de o kadardır, jeep de o kadardır. Şimdiye kadar yardıma ihtiyaç duymadım, umarım da duymam. Ama eğer yolda kalırsam sadece yukarıda bahsettiğim o yüzde 3-4'lük kısmın bana denk gelmesini beklerim. Şansım varsa da bir an önce gelirler.

    Haa, ben dün sizi görseydim ne yapardım? Valla elimden birşey gelmez, motordan da lastikten de anlamam. Yanımda da üç beş ufak alet ve 2-3 kilo köpek maması dışında da birşey taşımıyorum ne yazık ki. Yani yardım edemeyeceğim çok açık ve net. Ama yine de dururdum, elimden gelecek birşey olup olmadığını sorardım. Tamam, motordan lastikten anlamam. Ama misal, şarjı bitmiş adama çekiciyi araması için telefonumu vermek elimden gelebilecek bir şeydir, olur ya. Unutmamalıyız, aslında hepimizin elinden gelecek bir şey vardır. Ufak bir geçmiş olsun dileği, ve kısa bir süreliğine de olsa yolda kalmış adamın çaresizliğini paylaşmak çok çok büyük yardımdır aslında, ve hepimizin elinden gelir bu. Motordan lastikten anlamak değildir her şey. Sadece biraz empati gerekiyor, o kadar.

    Hepimiz insanların duyarsızlığından, bencilliğinden yakınıyoruz ya aslında. Bunu değiştirmeye kendimizden başlamalıyız. Biz değiştikçe, diğerlerinin de değiştiğini, değişebileceğini göreceğiz. Evet, herkesi değiştiremeyiz. Ama yukarıda bahsettiğim yüzde 3-4'lük oranı 10-15'e çıkarabiliriz. Yeri geldiğinde yol vererek, yol verene teşekkür ederek, ya da yolda kalana yardım sunarak bunu yapabiliriz Ve belli mi olur, bizim birine yaptığımız küçücük bir yardım, o kişinin bir başkasının hayatını kurtarmasına vesile olur.

    Sağlıcakla kalın,
    mehmetenis, Salih_T ve speed_dream bunu beğendiler.

  6. #26
    fastturkish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2012
    Geçmiş olsun, ilk girişi okudum anladığım kadarıyla olayda tek mağdur olan kişi çekicinin omzu çıkan şöförü. Olay sonrasında sizi arayan patron şöförün omzunun çıktığını söylediğinde nezaketen de olsa adamın numarasını alıp bir geçmiş olsun diyebilirdiniz ama siz onun yerine "benim mi suçum" gibi çıkışmışsınız. Yoğun trafikte kenrar çekmiş bir motorcuyu görüp durmayanlara suç buluyorsunuz ama kendinize hiç suç bulmuyorsunuz. Biraz ironik geldi.
    EKONOMİ, mehmetenis ve Murat.K. bunu beğendiler.

  7. #27

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba,

    Geçmiş olsun,üzüldüm..Kaskolu da olsa motor,çekici gelecekte olsa o an insanın yanında biri olsun istediği anlardandır.İnsan duymak isteyebilir, "abi bir sorun mu var,geçmiş olsun,üzülme, bir ihtiyacın var mı " cümlelerini..

    Bana düşmez belki ; sonucta kaskolu bir aracınız var ve motosikletinizin tekerinin patladığını bilerek geliyor olmalılar. Hakkınızı arayın derim,siz yardım etmek zorunda mısınız, bence zorunda değilsiniz, gelecekler motoru araca alacaklar, işinizi görecekler..Ki siz belinizde sıkıntı olduğu halde yardım etmeye çalışmışsınız.Bu sorunu yaşayan bir bayan olsaydı,yardım edebilecek miydi sanki,hangi gücte yardım edilebilir,motor oraya nasıl çıkartabilir ?? Şikayetinizi gereken yerlere yapın derim..

    Açıkcası sunu da eklemek istiyorum,şöförün omzundan kıt sesi geldi diye de,adamın omzunun çıktığını çıkmadığını bilemezsiniz.Adam o halde birde çorba parası istemiş , ben önemsiz bir durum olarak görürdüm,kıtlama sesini..Sonrada beni arayıp,neden yardım etmediniz diye çıkışılıyor olsa, tepkim sizinki gibi olurdu. Bazı yazılan yorumlar var, şöföre yardım etmediniz vs gibi açıkcası haksız buluyorum bu şekilde düşünenleri..

    Geçmiş olsun
    mehmetenis bunu beğendi.

  8. #28
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Gecenin bir yarısı E5 de park eden bir motora niye durulur ki? Motor devrilmiş olsa hadi sitemini anlarım da, park demiş motora ben durmazdım.

  9. #29

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    bilmiyorum, gecenin bir yarısı duran bir bayan sürücü olsa durum nasıl olurdu.Konunun gidişatı değişsin istemem ancak şunu da düşünmek gerek , insan o anlarda yardıma muhtac olmasa bile duymak ister, "..yardıma ihtiyacınız var mı ? " en azından yoldan geçen bir motor sürücüsünün çaldığı bir korna bile bence insanlık ölmemiş dedirtirdi. Ben olsam, bende sitem ederdim
    mehmetenis bunu beğendi.

  10. #30

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    geçmiş olsun diyelim. devir iyilik yap unut devri oldu. yardımsever birilerine rastlamak iyice zorlaştı ülkemizde. bencillik, vurdum duymazlık, açgözlülük, gözü dönmüşlük, kendini bilmezlik, yardım etmezlik, hak - hukuk tanımazlık, benim namussuzum iyidircilik, aynasızlık, iffetsizlik hamdolsun son 13 yılda ülkemizde iyice artan şeyler.
    Yapacak birşey yok. ben de yolda kalmış aileyi 10 km çektim. benzinlik girişinde çekme halatım koptu. hallederiz bile demediler. olsun dedim ne yapalım.

    http://www.youtube.com/watch?v=d10Vv1GM5M0 bir yarışcının düşen arkadaşına yardımı var linkte.

    tekrar geçmiş oldun
    mehmetenis bunu beğendi.

  11. #31

    Üyelik
    27 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar
    bence olay istanbul kaynaklı. ya da buyuk sehir. neyse. trafiğe çıkan zaten insanlığından vazgeçiyor. herkes en agresif benim yarışına giriyor. gevurun biri demişti, şimdi bu trafikteki en psikopat adamın evine gitsen ayağına terlik verir, en rahat yatağında seni yatırır diye. biz bu araba trafik v.s. işlerini içselleştiremedik. kültürümüze katamadık. yola çıkan sanki cenge gidiyor. yardım hak getire bi de ezerler adamı.
    mehmetenis bunu beğendi.

  12. #32
    alijian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2009
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    crf250l
    iyilik yap denize at...

  13. #33
    cluuberzone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kısmetse olacak inşallah
    hocam geçmiş olsun

    Allah beterinden korusun ve bir daha böyle kişiliksiz insanlarla muhattab etmesin
    mehmetenis bunu beğendi.

  14. #34
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Ybr ile izmir antalya yolunda ogle saatlerinde yolda kaldim gecen yaz.karburatorden benzin akiyordu falan ben de panik yaptim pek de anlamadigim icin sasirdim. Sagolsun ilk motosikletli durdu bakti yardim etti yarim saat. Vida iydurmaya calistik vs. Sonra baska bir motosikletli genc durdu asada bir kasaba tarif etti orda bu vidadan bulabilirsin belki vs dedi. Dedim iyi ben gideyim o zaman cocuk benle geldi kasabaya kadar goturdu beni ondan sonra yoluna devam etti.
    ertesi gun vidadan bulunamadi , motosiklet tamircisi arkadasinin ybr sinden vidayi sokturup tornaciya gonderdi beni. Tornacida vidanin aynisini yapti motora taktik 10 ar tl para verdim ogrenci oldugumu soyleyince bisey de istemediler zaten.
    İste bunlar da yasaniyor buyuk sehirlerde problem ama anadoku halen cok yardimsever.
    zihnigonen, mehmetenis ve Salih_T bunu beğendiler.

  15. #35
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı EKONOMİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motora çakmaklık çıkışı koyabilir
    çakmaktan çalışan çelik kompresorünüzü de shad marka bagajınızda bulundurabilir
    fitil adı verilen dublex lastik tamir kitini de kocaman bagajınızda bulundurarak lastik patlaması halinde tamirini gerçekleştirebilirsiniz

    ondan sonra yok insanlık öldü mü falan gerenk yok bunlara hacı
    arabayla yolda dursa kazaya sebebiyet verebilir
    motor sürücüsünün de acil işi olabilir hastası vardır
    dursa ne anlayacak tamir seti yoktur onda da
    ne yapsın evine kadar motorunu mu itsin?

    en azından tamir spreyi alabilirsin

    sprey
    http://www.hepsiburada.com/liste/pro...FYbKtAodBWoAbg

    fitil
    http://www.hizlial.com/plug-lastik-t...7c035/10294464
    kesinlikle katılıyorum "SHAD" marka bagajınızda paddock sehpası lokma takımı alyan anahtarları çeşitli anahtarlar tornavidalar darbeli matkap hatta cnc torna da taşırsanız oracıkta motosikleti tamir etmeyi bırakın yeni motosiklet imal edersiniz.
    sonra vay efendim lastiğim patladı kimse durmadı.. ayrıca lastiğin patlaması tehlikeli birşeydir düşünce vücudunuzu koruması için beyazeşya kutularından çıkan straforlarla tüm motoru ve kendinizi koli bandıyla bağlamalısınız. ayrıca kocaman bagajınız var içine girip yatabilirsiniz. KOCAMAN offf çok büyükmüş bagajınız. motor ne xj6 oo kıyak motor kaç yapıyo? reyzik motorlar çok güzel. motor çok tehlikeli ama. şeytan işi falan.
    hakikiteker, mehmetenis ve Salih_T bunu beğendiler.

  16. #36
    dmRhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Alıntı tian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun,
    normalde benim yolumun üstü hergün ordan geçiyorum ama dün akşam erken bir vakitte ordan geçtiğim için sizi görmedim.
    görmüş olsam ve durumu fark etseydim yardımcı olmaya çalışırdım. Bazen motorcular özellikle kuryeler kenara çekip dinleniyor yada telefonla konuşuyorlar
    motoru ittiren biri varsa mutlaka sorunu sorup yardımcı olmaya çalışıyorum. Böyle durumlarda bi şekilde sıkıntı çektiğinizi işaret etmelisiniz. Hava da kararmışsa lastik sorununu farketmek güçleşiyor.
    Güvenli sürüşler dilerim.
    Kesinlikle katılıyorum bu arkadaşa Çünkü kendisi bir zat bana yardım etti sağolsun


    Alıntı Adventure58 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun, Bende geçen aylarda yolun sagında motorunu iten birini gördüm durdum hayırdır dedim benzin bitmiş. Dedim okdar yol motor mu itilir gel atla alıp gelelim. Genç arkadaş şaşırdı vallahamı diye, Gittik aldık geldik doldurduk çalıştırdı gitti.

    3 gün öncede ben benzinsiz kaldım okadar yol motor ittim okdar da motor geçti 1 i durmadı
    Bu olayda başıma geldi, senin yazdığını görünce " aha o kişiyi buldum " dedim ama bir baktım ki Antalya yazıyor yaşadığı şehir, tüh dedim yine denk getiremedim. Arkadaşın telefonunu almıştım, telefon sıfırlanınca kaybettim numarasını halen denk gelirim ümidi ile bakınıyorum öyle.

    Benim başımdan geçen bir olayda ;
    1-2 hafta kadar önce Arena stadının ( FSM yönüne doğru ) önünde iki motosikletli durmuş ( öndeki motosikleti görmemiştim ) herhalde bir sorun var dedim durdum hemen arkasında bir sıkıntı var mı arkadaş diye sordum ki önünde ki motosiklete bağlamış halatı çekilmeye hazırlanıyordu Teşekkür etti yoluma devam ettim.
    Bu olaydan 3-4 hafta kadar önce de yine aynı noktaya yakın bir yerde scooter sağa çekmiş bir kız ve bir çocuk ikisinin de yaşları genç ( nişanlılar yüzüklerden belli oluyordu, ki bende evliyim ) arkadaş nişanlısını işe bırakacakken yolda kalmış ve nişanlısıda işe geç kalacakmış, biraz motosikleti halletmeye çalıştık baktık olacak gibi değil " eğer sorun olmaz ve yanlış anlamazsan nişanlını gideceği yere bırakayım " dedim, normalde kavacık 'a gidecekken yolumu değiştirip sadece o arkadaşın nişanlısını bırakmak için levent 'e girdim. Birde kız arkadaş arkamdayken yanımızdan geçen başka bir motosikletli sağolsun kornaya basarak kızın sırtı açık şeklinde el işareti yaptı o da üstünü başını düzeltti ( havalar soğuktu ) ...

    Bir motosikletli görüyorsam sağda yaklaşırken korna çalar bir sorun var mı diye el işareti yaparım, eğer durmamı isterse dururum yoksa yoluma devam ederim. O yüzden bana kalırsa eğer bir sorun varsa motosikletiniz de ve sağa çektiyseniz motosikletin arkasına geçerek motosikleti arkanıza gelip ters yöne bakın ki gelen motosikletliler bir sorun olduğunu düşünüp durabilsinler...

    Sırf bu yüzden kim bilir kaç kere YAŞASIN MOTOSİKLET KARDEŞLİĞİ diye kendi kendime bağırıp gülmüşümdür
    telike, dockerengin ve mehmetenis bunu beğendiler.
    şŞtt.. Ses Kes, Ses Dinle 1 Tam Gaz 1 Ara Gaz..
    Hayal kuruyorsan, ulaşmak için çaba sarf et.

  17. #37
    94CanRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2012
    Şehir
    İstanbul / Suadiye
    Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Böyle rezalet böyle utanmaz işte insanlar para ver kasko yaptır adam tek eleman yollasın, sizin kılınızı bile kıpırdatmanıza gerek olmayan bi durumda sizin arayıp sövmeniz gerekirken adam müşteriyi arayıp niye yardım etmediniz diyor. Pes diyorum yüzsüzlük diz boyu

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:22 ----------

    Benim babam da motor kullanıyor 55 yaşında kalp krizi geçirmiş adam, elemana yardım edeyim derken kalp krizi geçirse kim sorumlu olacak ? Kimse çünkü burası Türkiye
    barodi ve mehmetenis bunu beğendiler.

  18. #38
    Ms_TunC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Çine bindiğim için çok sorun yaşadım. 3-5 kere yolda kaldım. Bunlar kayış kopması, benzin hortumunun çıkması, motor kitlemesi, lastik patlaması ve bujiden oldu. Her yolda kalışımda bir KURYE durdu. Ellerinden geldiğince yardımcı oldular. Şarjım bitti telefonlarını kullandım. E-5'te motoru bırakmayayım diye çalışmayan motoru ittirerek en az 1-2 km götürdü motoru. Ben artık yolda kalınca bi kurye geçer durur diye çok fazla tribe girmiyorum. Kurye ama. Şu saniyede kornaya 5-10 kere basma mucizesini gerçekleştiren paket servisçiler değil.

    Senin olayda benzer. Şans önemli. Ama şöylede bir gerçek var. Kenarda durup dinlenen bekleyen telefonla konuşan o kadar insan varki. Bir sorun olduğunu belli etmeniz çok lazım olan bişey. Bende mesela eğilip alt tarafta uğraşırken durdular hep.
    mehmetenis bunu beğendi.

  19. #39

    Üyelik
    08 Mart 2009
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    Cbf150
    Yanında şöyle bir vida olacak, gerektiğinde deliğe takıp lastikciye kadar gidecen, bu bizim aksaçlıların formul



    Birde pompa,



    işlem tamamdır..
    mehmetenis bunu beğendi.

  20. #40
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı papazkemal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanında şöyle bir vida olacak, gerektiğinde deliğe takıp lastikciye kadar gidecen, bu bizim aksaçlıların formul

    http://www.webrehberi.net/resim/urunler/14622.jpg

    Birde pompa,

    http://gekgo.com/images/ego_tire_pump_lg.jpg

    işlem tamamdır..
    vidayı bilemem ama öyle küçük el pompaları lastiği şişirmez. bisiklet lastiğini zor şişiriyor ki bisikletler için acil durum pompasıdır yani idare etsin diye. minimumu 130 140 kilo olan motosikletlerin lastiğini şişiremezsin onunla.
    mehmetenis bunu beğendi.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)