Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yabancı Sitelerde Alışveriş

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC700S
    Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi yabancı sitelerde alış veriş yapan var mı?

    Bazı siteleri kontrol ettiğimde bir çoğu ürün (kıyafet ekipmanı veya motor parça aksesuar vs.) çok daha uygun fiyatlarda..
    Örnek verecek olursak ebay
    Bu gibi siteleri kullanan öneren veya sıkıntı yaşayan ayrıca nasıl kullanabileceğimizide anlatabilecek arkadaşlar olursa sevinirim..

    Forumda böyle bir konu bulamadım varsa linki atarsa sevinirim incelemek isterim. Teşekkürler...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Eylül 2014
    Youtube üzerinde motorcumuhabbeti kanalinda arkadas cok iyi bir sekilde aciklamis. Izlemeni tavsiye ederim.

  3. #3
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    videoyu izlemen aydınlatır seni. ayrıca motosikletime parça dahil her tür alışverişi aktif yapan birisiyim ebay den. kredi kartı ve paypal hesabı istiyor. paypal dünya üzerinde heryerden alışveriş yapmanı sağlayan bir kumbara gibi düşün. alışveriş seni paypala yönlendiriyor hesabın yoksa açmanı sağlıyor. ebay hesabına bağlıyor direkt. paypal hesabına da kredi kartını tanıtıyorsun. alışveriş yaptığında paypala yönlendiriliyorsun demiştim ya hesabını açtıysan paypal diyor sana kredi kartından şu kadar kesicem diyor. tl ye çeviriyor direkt. kredi kartından kesiyor ürünün sana geliyor geldiğinde onay veriyorsun aynı bizim sahibinden gittigidiyor gibi sitelerden kartla yaptığın alışveriş gibi. onay verdiğinde para paypaldan karşı tarafa geçiyor. yok olmadıysa eğer paypalda kalıyor veya kredi kartına iadesini isteyegbiliyorsun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:55 ----------

    ek olarak yabancı diliniz varsa hiç sıkıntı çekmezsiniz. yoksa mutlaka en ufak noktaları bile çevirtin. okuyun. alacağınız ürünle ilgili. mesela gaz teli alacaktım çift tel.fakat fotoğrafta tek tel gözüküyor. nedir dedim. o görsel sadece dediler ve o anda ellerinden gaz telinin güncel fotoğrafını gönderdiler. satıcıları tercih ederken yüksek oranda iyi puan almışları tercih edin ben %99 98 97 leri tercih ediyorum. ayrıca sizden sonra alışveriş yapacak arkadaşları bilgilendirmek için de alışveirşiniz sonrasında olumlu ise olumlu olumsuz ise olumsuz yorum bırakın. bu yorumlar sayesinde dünyanın öteki ucundaki adama güvenebiliyoruz :D

  4. #4
    shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Motorum/arabam için gerekli neredeyse her parçayı Ebay'den alırım. En son motosiklet için İngiltere'den bir çift 2. el egzoz aldım. Kapıma kadar problemsiz geldi.

    Yurtdışından posta yoluyla gelecek malzemeler, 75 Avro'ya kadar gümrük vergisinden muaftır. 75-1500 Avro arasında bir malzeme ise, 75 Avro'nun üzerindeki miktar için, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden geliyorsa %18, diğer başka bir ülkeden geliyorsa %20 oranında vergi verirsin. Yani TEORİK olarak 76 avro'luk bir şey alırsan sadece 1 avroluk kısım için vergi ödemen lazım. Ancak ülkemin gerizakalı gümrük memurları maalesef ürünün üzerinde 76 avro'luk bir fatura görürse tümüne vergiyi yapıştırıveriyor. Ben 1-2 defa PTT'ye, Gümrük Müdürlüğü'ne ve ilgili bakanlığa şikayette bulunmama rağmen bir sonuç alamadım. Aptal gibi aynı cevabı yollayıp duruyorlar.

    Ücret tespiti, eğer varsa ürünle beraber gönderilen faturadan, ciddi bir ülkeden gönderiliyorsa (EU ülkeleri, ABD vs.) satıcı tarafından karşı ülkenin gümrüğünde deklere edilen fiyattan, hiçbiri yoksa gümrük memurunun insafından istifade ile yapılır. Tecrübelerim, eğer aldığınız şey küçük bir paketin içindeyse, fiyatı 10.000 avro dahi olsa gümrüksüz gelebileceği, ama eğer büyük bir parçaysa (mesela lastik) fiyatı 1 avro dahi olsa ülkemin bilimsel gümrük müdürlüklerinde ipe sapa gelmez gerizekalılarla muhattap olup derdinizi anlatmanız gerekeceği yönünde.

    En son planım yurtdışından kask almak. Önce karaktersizlik yapıp Türkiye'de bir mağazada bedenine karar verip sonra sipariş vereceğim Bakalım başıma neler gelecek ???
    ahmetunuver bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Alıntı shi_bumi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ......

    En son planım yurtdışından kask almak. Önce karaktersizlik yapıp Türkiye'de bir mağazada bedenine karar verip sonra sipariş vereceğim Bakalım başıma neler gelecek ???
    Ben o planı gerçekleştirdim, Aliexpress'ten Ls2 ff370 çene açılır kask aldım mart-nisan2014 gibi 180tl'ye(Türkiye'de 270tl idi). Gayet de güzel sarılmış havalı paketiyle geldi, işyerinden arkadaşlar bu ne böyle bomba mı bu gibisinden de muhabbet çevirdiler Tabi ozaman acemi olduğumdan bir sıkıntısını farketmemiştim ve satıcıya iyi puan vermiştim. Sorunu ise visor kapandığında visor ile kask arasında su sızdırmazlığı sağlayan plastik kısa kalıyordu ve yağmur da resmen damla damla içeri akıyordu. silikon olan cam izolasyon bantını kesip inceltip o kısma uyguladım, şimdi çok çok daha iyi. İdareten kullanıyorum halen ancak gelecek yaza doğru daha iyi bir kask alınca(Türkiye'den) bunu artçı kaskı yapıcam. "İdareten" derken günlük 50 km yolum var ve bu kaskı kullanıyorum yani, ama çok rüzgar alıyor, kulaklarda tıkaç kullanıyorum.

    Sözün kısası, size tavsiyem kaskı iyice inceleyerek Türkiye'den almanız.


    @Melih86
    E-bay'den spy5000 çift yönlü motor alarmı(US $80.66, 2-3 tl de vergi verdim sanırım teslimatta), Alarmlı disk kilidi XENA XX6(US $64.45)ve bir çok küçük şey de aldım. 7$lık bir kamera hariç bir sıkıntı çıkmadı, onda da geri ödeme aldım.

    Sıkıntı çıkma riski herzaman var, ama şu ana kadar ettiğim kâr çektiğim sıkıntıyı hayli hayli karşılamış/aşmıştır. Yani aldığım kaskı göndermeseler bile çok umrumda olmayacaktı, tecrübe edinmiş olacaktım, o derece:D

  6. #6

    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC700S
    Yorumlar ve cevaplar için ellerinize sağlık

    Alıntı FurkanZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Youtube üzerinde motorcumuhabbeti kanalinda arkadas cok iyi bir sekilde aciklamis. Izlemeni tavsiye ederim.
    Biraz önce izledim videoyu güzel anlatmış hatta bir kaç videosunu izledim cidden güzel bilgiler veriyor..


    [QUOTE=maktama;3469977]Ben o planı gerçekleştirdim, Aliexpress'ten Ls2 ff370 çene açılır kask aldım mart-nisan2014 gibi 180tl'ye(Türkiye'de 270tl idi). Gayet de güzel sarılmış havalı paketiyle geldi, işyerinden arkadaşlar bu ne böyle bomba mı bu gibisinden de muhabbet çevirdiler Tabi ozaman acemi olduğumdan bir sıkıntısını farketmemiştim ve satıcıya iyi puan vermiştim. Sorunu ise visor kapandığında visor ile kask arasında su sızdırmazlığı sağlayan plastik kısa kalıyordu ve yağmur da resmen damla damla içeri akıyordu. silikon olan cam izolasyon bantını kesip inceltip o kısma uyguladım, şimdi çok çok daha iyi. İdareten kullanıyorum halen ancak gelecek yaza doğru daha iyi bir kask alınca(Türkiye'den) bunu artçı kaskı yapıcam. "İdareten" derken günlük 50 km yolum var ve bu kaskı kullanıyorum yani, ama çok rüzgar alıyor, kulaklarda tıkaç kullanıyorum.

    Sözün kısası, size tavsiyem kaskı iyice inceleyerek Türkiye'den almanız.


    @Melih86
    E-bay'den spy5000 çift yönlü motor alarmı(US $80.66, 2-3 tl de vergi verdim sanırım teslimatta), Alarmlı disk kilidi XENA XX6(US $64.45)ve bir çok küçük şey de aldım. 7$lık bir kamera hariç bir sıkıntı çıkmadı, onda da geri ödeme aldım.

    Yaşamış olduğun sıkıntıyıda göz önünde bulundurmak lazım tabi..
    Fakat bakıldığında kaliteli bir mont alsam desen 200-250TL gibi farklar var başlığı açma sebebimde oydu bu kadar fark ciddi rakamlar insan üstüne bir o kadar daha rakam eklerim gider bir tane daha kaliteli ürün alrım diyor resmen.

    Farklı bir site kullanan varsada yazarsa güzel olur..

  7. #7
    yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Şehir
    Yamalo - Nenets
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/125484-yurtdisindan-alisverisin-incelikleri.html
    buraya alalım sizleri

  8. #8

    Üyelik
    13 Ağustos 2014
    Şehir
    Ankara
    merhaba arkadaşlar bnim sorumda ebay dan kıyafet aldığımızda beden olarak küçük geliyorsa nasıl iade edeceğimiz??


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)