Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet hız limitlerinin arttırılması...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    s.ozer1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2014
    Şehir
    Ataşehir/İstanbul
    Motosikleti
    2011 Hyosung GT250R EFi
    Herkese merhaba.

    Motosiklet hız limitlerinin düşük olması bizleri tehlikeye attığı için tbmm dilekçe komisyonuna dilekçe yazdım ve limitlerin arttırılması talebinde bulundum. Gönderdiğim dilekçenin içeriğini en aşağıya koyuyorum.

    Sizlerden ricam https://edilekce.tbmm.gov.tr adresine(TBMM dilekçe komisyonu) kayıt olarak yazılan dilekçeleri imzalayarak bu davaya destek olmanız. Kayıt olduktan sonra yukarıda imzalayabileceğim dilekçeler kısmı var oraya gelip motosiklet hız limitleri dediğiniz zaman konu ile ilgili yazılmış dilekçeleri görüyorsunuz. Beğendiklerinizi imzalarsanız destek olmuş olacaksınız ve ne kadar kalabalık olursak o kadar güçlü oluruz. Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler.






    Motosiklet hız limitlerinin diğer araçlara göre düşük oluşuyla bir çok sürücü tehlike altındadır. Trafikte motosiklete saygı göstermeyen bencil araba sürücüleri yüzünden ülkemizde olan kazalara hepimiz tanık oluyoruz. Bir de buna bu hız konusunda ki anlaşmazlıklar eklenince biz motosiklet sürücüleri olarak çok zor anlar yaşıyoruz.

    Hız limitleri
    Şehirlerarası çift yönlü karayollarında;
    Otomobil: 90 , minibüs,otobüs,kamyon,kamyonet,motosiklet:80

    Şehirlerarası bölünmüş yollarda;
    Otomobil: 100 , minibüs,otobüs: 90, kamyon,kamyonet : 85 , motosiklet:90

    Otoyollarda;
    Otomobil: 120 , minibüs,otobüs: 100, kamyonet : 95 , kamyon : 90, motosiklet:100

    Bu hız limitlerinden çıkarılacak sonuç şudur; motosikletleri kendi boyutuna göre devasa boyutlarda olan araçlar ile aynı hız limitlerini vererek 3 şeritli yolun sağından kamyon,kamyonet,minibüs,otobüs gibi devasa büyüklükte ki araçlar ile birlikte gidilmesine zorlanıyor. Bu kocaman araçların hem görüş açısının hem de uzun yol şoförleri olmasından dolayı yorgun olma durumları göz önüne alındığında motosikletli devlet eliyle karayollarında büyük bir risk içine atılmaktadır. Bunlara ilaveten uzun yol yolculuklarında bizim 80 ile gittiğimiz yerde arkamıza santimetreler bazında yaklaşıp kornaya basan ve selektör yapan araç sürücüleri hızımızı arttırmamızı istemektedir. Bu durumda bize 2 seçenek doğuyor; ya hızımızı arttırıp otomobiller ile aynı hızda gideceğiz ki bu da ileride bekleyen olası bir trafik denetleme aracında radara yakalanmak demek oluyor ya da sağ tarafta mıcırlar ile dolu olan emniyet şeridine geçip otomobile yol vereceğiz bu da 2 tekerlekli aracın yol hakimiyetinin azalması ve kaza riskinin artması demek oluyor. Yani motosiklet sürücüsü olanlara tanımış olduğunuz bu hız limitleri insanları korumuyor tam aksine ölüme sürüklüyor.

    Yukarıda açıkça sebeblerini belirttiğim nedenlerden ötürü karayollarında hız limitlerinin otomobiller ile eş değerde olmasını talep ediyor ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum...
    DusenAdam ve mustang256 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    31 Ocak 2006
    Ben imzaladım... Haydi arkadaşlar, bu kadar kalabalık bir camiayız, neden sesimiz bu kadar cılız çıkıyor? Bu konuda birkaç dilekçe verilmiş ve imza sayısı çok düşük.

  3. #3

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Güzel bir başlık güncel olsun bende bakacağım şimdi yazılanlara tamamen katılıyorum. Bizi bile bile tehlikenin içine atıyorlar aslında.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)