Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Yakalandilar!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2012
    Şehir
    istanbul-esenyurt
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    karışmayayım diyorum ama duramıyorum askerde bir tümgeneral komutanımız vardı... terör meselesi ve askerlikle ilgili bir konuda yorumu şuydu " başının üstünden mermi geçmemiş bir insanla bu meseleyi konuşmayın" bu bir... ikincisi bir emniyet mensubunun sözü hepiniz bir katil adayısınız sıradan bir insan sıradan bir katil adayıdır bir anda katil olmanız mümkün daha da ilginci bu emniyetçi abinin verdiği bilgiye göre katil olmak hırsız olmaktan daha kolay...bu iki... gazeteleri okuyor televizyonları seyrediyoruz ve konforlu koltuklarımızda yaşanan olaylar hakkında yorum yapıyoruz nabız 60-70 çayınız-kolanız-içkiniz önünüzde hayat normal seyrinde... öyle olsaydı böyle olsaydı o öyle oldu bu böyle oldu diye sallayıp duruyoruz... en ağır cezayı almasını istiyoruz muhakkak ama kimisi lastik yakıp damlatıyor kimisi bir yerlerine bir şeyler sokmaktan taksim meydanında asıp teşhir etmekten bahsediyor ve biz katile manyak diyoruz...az sakin olun yahu... birincisi bu gibi olaylarda öncelikle resmi açıklamaları ciddiye almak zorundayız... gazetecilerin ilk günlerde verdikleri haberlerin hiç bir ciddiyeti yok... gidip orada 1-2 polisin üstün körü yaptığı ilk incelemeleri veya diğer arkadaşların da söylediği gibi yönlendirmelerini haber yapıyorlar daha da ahlaksızı hiç bir şey bilmiyorsa haber bekleyen editöre saçma sapan uydurma bir şeyler gönderiyor ve haber oluyor bu da siz-biz de bu haberleri okuyup onunla fikir yürütüyoruz.... bazı arkadaşlar da cinayet anı ve sonrasına ilişkin yorumlar yapıp adamın yaptıklarını mantıksız buluyor... ilk verdiğim tümgeneral örneği bunun içindi hiç ciddi bir suç işlediniz mi? acaba o adam neden, nasıl işledi ve olay bittiği an ne hissetti mantıklı makul davranması mümkün mü... bu adam neticede seri katil değil sabıkasıyla ilgili bir şey de yok... büyük bir panik ve şok yaşamış olması muhtemel ve mantıklı bir hareket yapması da beklenemez bir keresinde devletin verdiği resmi silahı devletin verdiği bir görevde sorumluluk alanımda bir şahsa doğrultmam gerekti... 2 adım daha atsaydı vatandaş o ölecekti ben de bir insanı öldürmüş olacaktım kimse beni suçlayamazdı da her şey kurallara uygundu neyse ki vatandaş durdu ben de vurmadım ama 2 saat titredim 2 gün etkisinden çıkamadım... düşünün bu adam iki kişi öldürmüş yok cüzdanı almış laptopu neden almamış yok motoru bırakmış... Halfeti'de 30-40 bin liralık motoru neresine sokacaktı acaba adam... ayrıca ilk açıklamada bir şey çalınmamış açıklamasına takılanlarda ilginç nasıl anlayabilirsin ki bir şeyin çalınmadığını var olan bir şeyin eksikliğini fark edebilirsin de olup olmadığını bilmediğin bir şeyin eksikliğini nasıl anlayabilir polis veya bir başkası?
    acayüp, yasdal ve Sadık1453 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Alıntı azizsele adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alfeti'de 30-40 bin liralık motoru neresine sokacaktı acaba adam... ayrıca ilk açıklamada bir şey çalınmamış açıklamasına takılanlarda ilginç nasıl anlayabilirsin ki bir şeyin çalınmadığını var olan bir şeyin eksikliğini fark edebilirsin de olup olmadığını bilmediğin bir şeyin eksikliğini nasıl anlayabilir polis veya bir başkası?
    Adamın kol saati çalınmışsa eşi pek ala bilir, cep telefonu, cüzdanı ve motor üzerindeki aksesuarlar vs.

    Bunun yanında Urfa ve sınır boyundan doğuya doğru gittikçe aklına gelecek herşeyin hırsızlığı gayet yaygın. Türkiye fiyatı 500 bin lira olan TOYOTA LAND CRUİSER ciplerden tam olarak 22 tanesini suriyeden çalarak Gazi Antep'e getirip sattılar geçen ay. Adamlar fellik fellik biniyorlar.

    Zaten bindikleri ciplerin benzini de kaçak, litresi 500 dinar TL olarak 1 TL bile değil. Bu gibi yerlerde Mersin, Urfa, ANtep, Şırnak, Hakkari gibi bölgelerde ben ömrü hayatımda uygulama yapan kolluk kuvveti görmediğimden buralarda hırsızlık aracı sahibi seni öldürene kadar kullanırsın, polis ses etmez.

  3. #103

    Üyelik
    19 Şubat 2010
    Şehir
    adıyaman
    Motosikleti
    bmw r100 gs
    sevgili kardeşlerim önce hepimizin başı sağ olsun
    ama aklımın almadığı bir şey var hemen haber yayınladılar. katil bulundu ben inanmıyorum akıl var mantık var biri 55 diğeri 33 yaşında iki dağ gibi sportmen cesur zımba gibi delikanlı kardeşlerim fotoda görülen katil zanlısı gibi dört tane daha olsa bu
    delikanlılara gücü yetmez diyorum.
    katilin yakalandı haberi bana gerçek olmadığı kanaatindeyim. bu kardeşlerime kalkan ellerin gerçek katillerin bulunmasını tüm sevenler adına ve şahsım adına önce allahtan sonrada devletin güvelik birimlerinden rica ediyorum.
    not: : Allahtan rahmet diliyorum

  4. #104
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2012
    Şehir
    istanbul-esenyurt
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adamın kol saati çalınmışsa eşi pek ala bilir, cep telefonu, cüzdanı ve motor üzerindeki aksesuarlar vs.

    Bunun yanında Urfa ve sınır boyundan doğuya doğru gittikçe aklına gelecek herşeyin hırsızlığı gayet yaygın. Türkiye fiyatı 500 bin lira olan TOYOTA LAND CRUİSER ciplerden tam olarak 22 tanesini suriyeden çalarak Gazi Antep'e getirip sattılar geçen ay. Adamlar fellik fellik biniyorlar.

    Zaten bindikleri ciplerin benzini de kaçak, litresi 500 dinar TL olarak 1 TL bile değil. Bu gibi yerlerde Mersin, Urfa, ANtep, Şırnak, Hakkari gibi bölgelerde ben ömrü hayatımda uygulama yapan kolluk kuvveti görmediğimden buralarda hırsızlık aracı sahibi seni öldürene kadar kullanırsın, polis ses etmez.
    anlatamadım galiba... kadın kocasının saatinin çalınmasını muhtemelen cesetler bulunup teşhis için aile şehre geldikten sonra öğrenir bu da nereden baksanız 1 gün zaman alır... ama yerel muhabirler ilk haberleri ceset bulunur bulunmaz geçmeye başlar bahsettiğim buydu o bilgi çıktıktan sonra durdurmak yayılmasını engellemek de mümkün değil.. sınırdan getirilen jeplerle motosiklet aynı mı? bırak halfeti, antep, urfayı Türkiyede motosiklet hele böyle büyük üst sınıf modellerin ülkedeki sayısı kaç... böyle bir motorla fark edilmemen mümkün değil cesetler ortaya çıkar çıkmaz da ilk sen enselenirsin bu tip bir motorun ne tür olursa olsun dikkati daha çok çekeceği aşikar...
    acayüp bunu beğendi.
    Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..

  5. #105

    Üyelik
    09 Ağustos 2013
    Şehir
    Ayvalık
    Motosikleti
    Yamaha XT 125 X
    İnşallah bu davada görev alan hakim ve savcılar, motor tutkunu, gezgin ruhlu insanlar olur da, bu arkadaşlarımıza kendi gözlerinden bakarak karar alırlar,bizlerin, ailesinin içindeki acıyı hissederler.

  6. #106

    Üyelik
    06 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    YAMAHA MT-07 DEEP ARMOR ABS
    Arkadaşlar,merhumların motorları biri BMW diğeri HONDA değil miydi?Bu katilin üstünde YAMAHA tişörtü var,eğer yanlış hatırlamıyorsam,ve diyorum ki kimse hondaya binip yamaha tişörtü giymez,o zibidiye zaten o tişört ve o kasket tam bir çelişki,sanki demişler şerefsize al giy şunu diye,siz evde otururken motorcu tişörtleri mi giyiyorsunuz?Ben şahsen iner inmez askısına koyarım,haberde evde kıskıvrak yakalandı deniliyor????

  7. #107
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Yorumsuz, okumak isteyenler için link :

    http://www.milliyet.com.tr/motosikle...27/default.htm

    OMBUDSMAN | Belma Akçura
    okur@milliyet.com.tr
    Tüm Yazıları »
    Bir muhabir bir olayın takibini nereye kadar yapar?
    O halde soralım: Güneydoğu turuna motosikletleriyle çıkan Abdullah Türk ve Engin Öksüz’ün Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, metruk bir evde cesetlerinin bulunması ve katil zanlısı olarak gözaltına alınan Hasan Y’nin suçunu itiraf etmesi bir muhabirin artık haberin peşini bırakması demek midir?
    Kendisi de motosiklet tutkunu olan okurumuz Ahmet Fırat haberin peşinin bırakılmasından rahatsız olduğunu belirterek soruyor: Peki, bunca zaman kamuoyunun kafasını karıştıran bu cinayetle ilgili haberlerdeki çelişkiler ne olacak?
    Bir haber kendi içinde yığınla soruyu da beraber de getiriyorsa aslında o haber değildir.
    Yazı işleri müdürümüz Menderes Özel motosiklet dünyasını iyi bilenlerden.Söz konusu olayın aydınlatılmış olduğu açıklanmasına ve operasyona ilişkin kapsamlı bir polis dosyasının medyaya servis edilmesine rağmen hâlâ birçok sorunun yanıtsız kaldığını belirterek okurumuza hak vermekle kalmıyor, söz konusu cinayetlere ilişkin çelişkileri de alt alta sıralıyor:
    Dolayısıyla haberi yapan muhabirlerin şu sorulara da yanıt bulması ve haberi devam ettirmesi gerekmez mi?

    Cevapsız kalan sorular

    İki motosikletçinin cesetlerinin bulunduğu olay yerinde yapılan incelemede, yanlarındaki para, cüzdan, cep telefonu ve özel eşyasına dokunulmadığı belirtildi. Katil yakalandığında ise üzerinde motosikletçilere ait “yamaha” logolu tişört ve saatin bulunduğu açıklandı. Cinayetleri gerekçelendirme ve delil açısından son derece önemli olan bu durumun, bu iki farklı bilginin kaynağı nedir?

    Türkiye’yi ayağa kaldıran cinayetlerle ilgili emniyetin bölgede geniş çaplı arama yaptığı bilgisi bu kadar yayılmışken, ‘katilin’ üzerinde saat ve tişörtün olması dikkatsizlikle açıklanacak bir şey midir?

    Katil zanlısı ortaya çıkmadan önce Engin Öksüz’ün kaskında bir kamera olduğu ve bu kameranın da kayıp olduğu yazıldı. O halde cinayeti işlediğini söyleyen zanlıda bu kameranın bulunup bulunmadığı niçin sorgulanmadı?

    Mobese ve görgü tanıklarının ifadeleri üzerine cinayetin işlendiği bölgeye doğru 3 motosikletle 4 kişinin gittiğini saptayan polis, gece saatlerinde ise aynı bölgeden daha sonra üzerinde 2 kişinin bulunduğu bir motosikletin döndüğünü saptamış ve iki kişinin robot resmini çizmemiş miydi? Peki, ne oldu da ikinci kişi birden yok oldu? Kimliği neden saptanmadı? Polisin robot resimleri nerede? Yakalanan şahıs bu robot resimlerdeki şahıs ise ikinci şahıs kimdir?

    Katilin motosikletçileri öldürmeden bir gün önce ağabeyini vurarak yaraladığını, işlediği bu cinayetlerden sonra gidip jandarmaya “Abimi vurdum diyerek” teslim olduğu bilgisi ne kadar gerçektir ve hangi gerekçeyle tutuklanmamıştır? Ağabeyinin gerek bu olayla ilgili gerekse yaralanmasıyla ilgili ifadesi alınmış mıdır? Ağabeyi ile niçin hiç konuşulmamıştır?

    İddialar iyi araştırılmalı

    Olay yerinde yapılan inceleme sonrası Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, Türk’ün başından ve göğsünden, Öksüz’ün ise ensesinden bir kurşunla vurularak öldürüldüğü belirlendi diye yazıldı. Cinayetleri işlediğini söyleyen Hasan Y.’nin ifadesine göre ise Türk’ü başından vurduğunu, kaçmaya çalışan Öksüz’ü de arkasından ateş edip öldürdüğünü, emin olmak için Öksüz’ün yanına giderek bir el daha ateş ettiğini söylüyor. Hangisi doğru buruda isimler mi karıştırılıyor?
    Bir muhabirin soruları çoğaltması mümkündür. Mesela motosikletçilerin kasklarında TR Enduro işareti ve Türk bayrağı vardı. Bu bayrakla gezmeleri bulundukları çevrede rahatsızlık ve tepkiye neden olmuş olabilir mi? diye de sorulmalıydı.
    Polis, adliye muhabirlerinin, “zaman” sorunu nedeniyle çoğu kez sadece emniyet bilgileriyle hareket ettiği bir gerçek. Haliyle resmi ve tek kaynaktan yapılan haberler sonuçları itibariyle bu mesleğin her zaman en riskli alanını oluşturuyor. Dolayısıyla gazetecilerin iddiaları kamuoyu ile paylaşırken bilgiyi çeşitli kaynaklardan araştırması gerekir.
    Bir muhabirin gerçek başarısı; güncel bir haberi, özel bir habere dönüştürecek derinlikte bilgiye ulaştığında ortaya çıkıyor.
    Kısacası söz konusu cinayetlere ilişkin habere devam...

  8. #108
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Kime güveneceğiz bu vatanda, ne hale geldi memleket arkadaş ne adalet ne hukuk nede işini hakkıyla yapan kamu görevlisi var.

  9. #109
    Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Bence bu soruların çok basit ve ikna edici cevapları olabilir.

    Benim tek bir cevaba ihtiyacım var bunların dışında.

    Abisini vurduğunu söyleyip Jandarmaya teslim ettiği silah, nasıl oluyor da daha sonra polis baskınında evde bulunuyor?

    Bir ay önce Jandarma tarafından el konulan silah nasıl bu adamın evinde tekrar bulunuyor, biri çıkıp bu sorunun mantıklı bir cevabını verirse konu kapanabilir. Ancak bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.


    "KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    ahmetersoz1 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)