Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ehliyet İle İlgili Mağduriyetim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    MhmtcnKoral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2012
    Şehir
    Bursa/Mudanya - İzmir
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Merhaba abilerim, direk konuya giriyorum. Sıkıntı yazılmış olduğum ehliyet kursunda, 4 Mayıs'ta Bursa Osmangazi Sürücü Kursu'na kaydoldum. Kaydolurken eğer yazılı sınavı geçersem 5 Temmuz gibi bir tarihte direksiyon sınavı; sınavı geçmemin ardından 10 gün sonra A2 ehliyetimi alabileceğim söylendi.

    Yazılı sınava girdim ve 90 alarak geçtim. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz direksiyon sınavını beklemeye başladık. 5'indd girmeyi bekliyorum tabii ben, 4 Temmuz'da kursu aradım ve ayarlayamadıklarını muhtemelen 13'ünde sınava gireceğim söylendi. 12 Temmuzda aradığımda yine ayarlayamadıklarını 19'unda gireceğim söylendi. Buntarihler arasında yaklaşık 10 defa arayıp sürekli tarihi sordum. En sonunda 19'umda sımava gireceğim kesinleşti ve sınavımın 14.55'te başlayacağı saat 13.00'da orda olmam söylendi.

    19 Temmuz saat 12.45'de Veysel Karani Endüstri Meslek Lisesinde sınava girmek için beklemeye başladık. Saat 13.10 gibi kursumun aracını buldum yanına gittim ve motorun bozulduğunu çalışmadığını söylediler. Bozuk motoru götürdüler ve saat 14.35'te başka bir motorla geldiler. Al bunu alıştırma yap dediler ve aldım parkura girdim sonra başka bir motor getirip bununla yap diyip Yuki'nin bi cub'ınu verdiler ona bindim, birkaç tur attım sınav saatim geldi. Geçeceğimden eminim hazırlandım. Sınav denetleme komisyonu geldi motorum belgelerini aldı ve sınav girme belgesi olmadığı söyledi. 14.55'te sınav başlayacak saat geldi ve belge yok. Çok rica ettik komisyon sorumluluğu alamayız üzgünüz dediler.

    Motorun sahibi sınava girebilmem için belgeyi getirdi ancak komisyon bu sefer de saatin geçtiğini ve beni sınava sokamayacağını söyledi. Benden sonraki saatlerdeki arkadaşları aldılar ve sınava girdiler. Bi sonraki sınav da bayramdan sonraymış yani ben bayramda yine motorsuz kaldım!

    Evet abilerim sonuç olarak bu işte yine ben mağdur oldum. Sınav komisyonu özür dileyip sorumsuzluğu görüyorsun hakkını helal et gibisinden sarıldılar ettiler. Ben bu konuda çok sinirliyim sürekli verilen sözler tutulmadı, görev yerine getirilmedi, mağdur olan ve para karşılığı o kursa yazılan bir ben varım. Şimdi ben kursa dava mı açmalıyım; paramı geri mi almalıyım; motorumu kullanıp eğer ceza yersem kursa götürüp sizin suçunuz ödeyin mi demeliyim? Sizlerden yardım istiyorum.


    İmla hataları için kusura bakmayın mobilden yazıyorum. Tekeriniz düz bassın, kazasız belasız sürüşler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2006
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Sınav görevlileri yönetmeliği uygulamışlar, kursa ait olup izin alınmamış araçla sınava girilemiyor.

    Motosikletin arızalanması talihsizlik olmuş. Sınav yürütme kuruluna bilgi verilip onay alınıp sizi sınav yapabilirlerdi.

    Yaırdığınız sınav harcı da yandığı için bunu sürücü kursu karşılamalı, bayramdan sonraki direksiyon sınavına sokmalı sizi.

    Geçmiş olun.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)