Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

dolmuşcuyu nereye şikayet ederim?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    saykem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2005
    Şehir
    avcılar
    Motosikleti
    honda cbf 600
    Eğer bazı olumsuzlukların düzelmesi ve daha yaşanılır bir ülke olmak istiyorsak,namuslu insanların da namussuzlar kadar cesur olması gerekmektedir.Yaşanılan her olumsuzluğa göz yumarsak,çocuklarımıza çok daha kötü bir gelecek bırakacağımızı unutmamalıyız.
    alper_becker ve sodalimon bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    28 Nisan 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    pcx
    en doğrusu tv kanalları
    alper_becker bunu beğendi.

  3. #23

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    Daha geçenlerde haberlerde istanbulda bir otobüs şöförü çıktı elinde kitap okuyor, telefonla konuşuyor. Onun gibi egzantirik bir durumda yokki haberler yayınlasın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:39 ----------

    Ayrıca siz "bu tarz yerleri denetleyecek yer yok" derseniz e bende dersem bu işleri zaten kimse denetlemez. Çünkü kimse ağzını acmadıkca herkes memnun anlamına gelir. Videoyu paylaşacağım, ricam izmirde oturanların face adreslerinde paylaşmaları olacak. Bugüne kadar dolmuşla gerçekleştirdiğim ulaşımların yüzde 75inde hep sinirlerim geriliyor. Heran kaza yapacak gibi tutunuyorum oraya bura.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:00 ----------

    Şikayetimi alosikayet.com sitesinden şu şekilde yaptım;

    16.07.2014 günü saat 18.00 - 19.00 saatleri arası İzmir'de Buca - Bornova seferini yapan 35 M 8643 plakalı minibüsün şöförü, seferini gerçekleştirdiği güzergahta aşırı hız ve trafikte ani şerit değiştirme eylemleri gerçekleştirmiştir. Ayakta yolcusu bulunan şöför, bunun üzerine birde sigara içerken bir elindede telefonla konuşmuştur. Minibüs içerisinde sesi yüksek şekilde müzikte çalınmıştır. Bizzat telefonumun kamerası ile kayda aldığım görüntüleri ilginize sunarım, gereğinin yapılmasını, gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını rica ederim. Video aşağıdaki linktedir;


  4. #24
    metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Herkes umudunu kesmiş düzenden, ama değiştirmek için çaba harcamıyoruz. Ben asla yılgınlığa düşmedim bu güne kadar. Gerek hakkımı, gerekse sosyal ve çevresel olaylarda ise duyarlı bir vatandaş olarak diğerlerinin hakkını aramaya çalıştım. Yazılı olarak yapılan her başvuru, kayıt altına alınmak ve işlem yapılmak zorundadır. Bu nedenle durumu bir dilekçe ile ve ekinde video dosyası (cd ye çekilmiş) ile birlikte valiliğe, belediyeye, emniyet müdürlüğüne, izmir dolmuşçular esnaf odasına gönderin. Bilgi olarak da medyaya gönderin. Siz vatandaşlık görevini yapmış olursunuz.
    Aksiyon kamerası ile gerek motorda ve gereksede arabada beni sıkıştıran, kuralsız hareket yapanları ilk gördüğüm trafik polisine şikayet ettim. Görüntüyü izlettim, bu hanzolara tehlikeli araç kullanmaktan dolayı cezalar kesildi. 3 gün öncede izmir çevre yolunda 45 plakalı ford focus araç makas atarken az daha bana çarpıyordu, son anda kurtardım. Kamera görüntüsü ile emniyete gittim. İzlediler ve adama 500 küsür lira ceza kestiler. iyi oldu şerefsize. Aksiyon kamerası gerçekten işe yarıyor bu konularda.
    alper_becker bunu beğendi.

  5. #25

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    Banada çok teyet geçiyor arabalar makas atarken, aksiyon kamerası bakıyorum bende motosiklete bağlayacak, en güzelini yapıyorsunuz sizin gibi vatandaşların daha çok olması lazım bu ülkede, yoksa terorist elini kolunu sallaya sallaya gezer.

  6. #26
    tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Hocam vidyo kanallarına gönder. Öyle daha iyi sonuç alırsın.
    alper_becker bunu beğendi.

  7. #27

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    Youtube'da paylaştım, alo şikayet sitesine şikayet ettim, kanal d, show tv, ve star tv'de "trend haber, en son kitap okurken araç süren şöförden ilham alarak çektiğim görüntüyü paylaşıyorum" yazdım. Pek bir umudum yok TV kanallarından fakat ben yinede yapabilceğim herşeyi yaptım.
    Bunun öncesinde yine aynı güzergahta seyir halindeyken aracında müşterisi olmayan dolmuş, müşteri gelmesi için aracı merkezi bir yerde durdurdu ve 10 dakika bekledi, araçta sıkılan bir bayan "daha ne kadar bekleyeceğiz" dedi ve şöför bağırarak "ablacım bir dur ya bir dur, iki dakka dur ya" demeye başladı. Ben ve eşim bunun üzerine şöföre "sen kimsinde müşteriye bağrıyorsun, aç kapıyı ineceğiz" dedik. Bunun üzerine bir hafta kadar sonra bir dolmuşcu trafikteki duran haldeki arabamın sol aynasını aldı götürdü ve aracından inip "napıyorsun lan sen yazık valla sizin gibi insanlara" diye bağırındı. Ulan ben anlamıyorum nasıl insanlar bunlar? Hiçmi aralarından birtanesi bile modern, kibar, efendi, saygılı, herşeyden önce insan hayatına değer veren bir kişilikte çıkmaz?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:40 ----------

    Keşke bu video çekme fikri aklıma çok önceden gelseydi. Aracıma çarpan dolmuşcuyla adam gibi konuştuk, ben ona "kıl oluyorum tarfikteki sürüş şekillerinize dedim" oda bana; "abim biz zamana karşı yarışıyoruz, bu sebeple makasta atarız, kırmızıdada geçeriz hızda yaparız, ekmek parası" demişti. Bu söyledikleri resmen para için insanların canını hiçe saymaktır.

    Bu videolarda izleyecekleriniz birgün bizlerinde başına gelmesi an meselesidir.



    Kırmızıda Geçiyor;



    Bu video zaten bir trajikomedi. Adam uyuyor lan.


  8. #28
    tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Dolmuş yolculuğu sırasında, dolmuş önünde bir otomobil yavaş ilerliyor diye Dolmuşçu aynen şu lafı etti: - Bu ehliyet işini dolmuş şöförlerine vereceksin gör bak böyle kötü araç kullananlar olur mu trafikte :D buna ne diyeceksin.

    Geçen yıllarda kırmızı ışık yanıyoriken dolmuş söförü karşı şeride geçip kırmızı ışıkta geçecek, karşıdan da tam araba geldi önünde durdu bana da yeşil yandı dolmuşa yol vermeden geçtim şöför şaşkın şaşkın bakmıştı 1 dk beklese o kadar uğraşıp stres olmayacaktı.
    alper_becker bunu beğendi.

  9. #29
    skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2011
    Şehir
    İZMİR/BORNOVA
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Alıntı alper_becker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Youtube'da paylaştım, alo şikayet sitesine şikayet ettim, kanal d, show tv, ve star tv'de "trend haber, en son kitap okurken araç süren şöförden ilham alarak çektiğim görüntüyü paylaşıyorum" yazdım. Pek bir umudum yok TV kanallarından fakat ben yinede yapabilceğim herşeyi yaptım.
    Bunun öncesinde yine aynı güzergahta seyir halindeyken aracında müşterisi olmayan dolmuş, müşteri gelmesi için aracı merkezi bir yerde durdurdu ve 10 dakika bekledi, araçta sıkılan bir bayan "daha ne kadar bekleyeceğiz" dedi ve şöför bağırarak "ablacım bir dur ya bir dur, iki dakka dur ya" demeye başladı. Ben ve eşim bunun üzerine şöföre "sen kimsinde müşteriye bağrıyorsun, aç kapıyı ineceğiz" dedik. Bunun üzerine bir hafta kadar sonra bir dolmuşcu trafikteki duran haldeki arabamın sol aynasını aldı götürdü ve aracından inip "napıyorsun lan sen yazık valla sizin gibi insanlara" diye bağırındı. Ulan ben anlamıyorum nasıl insanlar bunlar? Hiçmi aralarından birtanesi bile modern, kibar, efendi, saygılı, herşeyden önce insan hayatına değer veren bir kişilikte çıkmaz?[COLOR="Silver"]
    Ohoo hocam sen çok beklersin.Bırak kibarı beyfendiyi 2 dakka insan olsunlar insan taklidi yapsınlar o bile yeter.
    Videonuzdaki şöförü gördüm tipinden belli ne mal olduğu.Sözüm ona ''varoş apaçiyiz biz yok efenim hayat bize adil davranmıyor derler'' ne yapalım o zaman güçsüz gördüğümüz insanlara zarar verelim karı kıza laf atalım taciz edelim.Arabaya 5 kişi doluşup müziği sonuna kadar açalım insanları rahatsız edelim.Elimden gelse bunları sabun yaparım sabun.Anca o zaman topluma faydalı olabilirler.Yoksa bu durumda insanlara zarar vermekten başka birşey yapamazlar.Şu Altındağ,Çamdibi,Yeşilova,Tepecik,Yenişehir,Basman e,Gültepe,Kale,Doğanlar,Mevlana'da yaşayan gençler hepsi aynı tip.Hepside tam sabunluk...

    Minibüs şöförü olan gençlerin %99 u apaçi hocam ben söyleyeyim.Yaşlı amcalar bu serserilerden bin kat iyiler.Hem dikkatli sürüyorlar.Hemde müşteriye gayet saygılılar.İşte onlar emekli maaşı yetmeyip hakikaten ekmek parası için çalışan nadir kişiler...

    Tekrar söylüyorum imkanı olan varsa Otobüse binsin hiç olmazsa belediye kazansın.Bu can ve mal düşmanları değil...
    Uykusuzcorap ve alper_becker bunu beğendiler.

  10. #30

    Üyelik
    03 Ağustos 2013
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    2012 YBR YAMAHA ESD
    Evim ile işyerimin arası 3,5 Km. Her sabah ve akşam 2,4*2 =4,8 tl dolmuş parası vermek zoruma gittiğinden motosiklet aldım. Ayakta kaldın derdi yok. Beklemek derdi yok üstüne üstlük 125*3,5=437,5*2=875 Kuruş'a işime gidip geliyorum.Buda işin bir başka yönü...
    tubejh ve alper_becker bunu beğendiler.

  11. #31

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    ybr125

    zelam

    Emin ol mersinde chp de iken durum aynı idi ama buhranettin geldi hepsi hazırola geçti.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:44 ----------

    Bikeresinde dümbük bir dolmuşçu kızı ayartmak için yapmadığı şaklabanlık kalmadı sırf gözüne girmek için istikametini bozdu ve evine bıraktı kızı. Hanfendi demeler burunlar felan . Gözü hep dikiz aynasında kızdaydı .
    alper_becker bunu beğendi.

  12. #32
    brssvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2011
    Şehir
    Zonguldak,Kırklareli
    Motosikleti
    olsaydı keşke
    Alıntı smiles adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Welcome to cucumber republic
    Alıntı smiles adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anasına
    Gerçekleri anlatan efsane cevaplar olmuş..
    alper_becker bunu beğendi.

  13. #33

    Üyelik
    30 Aralık 2013
    Mahalleden bir tanıdık sürekli başkalarının aynalarını uçuruyordu.Böyle şeyler okuyunca hak veriyorum.Değil ayna,arabasını boydan boya çizeceksinki motor görünce yanına yaklaşamasın.
    alper_becker bunu beğendi.

  14. #34

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    Meselemde yalniz olmadigim için sevindim

  15. #35

    Üyelik
    14 Ağustos 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Alıntı brssvs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekleri anlatan efsane cevaplar olmuş..
    Yalnız, "ana" ile ilgili olan yorumu bana ait değildi

  16. #36

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    burdan toplanıp gidin :D


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)