Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kaskın Raf Ömrü Hakkında Hakem Heyetine Verilebilecek Yazı İhtiyacı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Gerek yok kardesım dilekceni ver ben bilişim suçlarında adli bilirkişilik yapıyorum Bandırma adliyesinde.teknik mevzuatı kurul buluyor.ispat yükü sana ait değil.iade reddini yazılı olarak alsaydın iyi olurdu.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    bir malı değerinden daha ucuza satıyorlarsa boşuna değildir. Raf ömrü konusunda net bir sonuç çıkacağını sanmam. Kask sağlamsa kullanabilirsiniz bence. 500TL için o kadar uğraşmaya değer mi bilmiyorum. Mideniz bulandıysa bu işten, kaskı 2. el olarak 100TL zararına falan satabilirdiniz. Tüketici heyetinden vs bir şey beklemeyin boş yere zaman kaybı ve sinir harbidir.

  3. #23

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    %30 indirim kampanyasından soğudum.

  4. #24
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    SHOEI Co, Ltd, bu SHOEI kask üreticisi bu yeni kask ilk alıcı için bir sınırlı garanti beş (5) yıllık bir süre için satın alma tarihinden itibaren genişletir veya üretim, tarih yıl yedi (7) malzeme ve işçilik bakımından hangisi önce ürünün arınmış olduğunu gelir kusurları.

    S. kim garanti kapsamındadır?
    A. bu garanti SHOEI kask orijinal alıcı kapsar ve transfer edilebilir değildir.

    S. ne garanti kapsıyor mu?
    A. Your SHOEI kask, size ait ve normal kullanım için tabi olarak beş (5) yıllık bir süre için ücretsiz malzeme ve işçilik olarak satın alma ve yedi (7) yıl tarihinden itibaren (kask iç tarafında bulunan) üretim tarihinden itibaren garanti kapsamındadır.

    S. kapsamında değildir?
    A. bu garanti herhangi bir kaza, yanlış kullanım, kötüye (kasıtlı veya başka türlü), ihmal, tahrifat, değişiklikler veya uygunsuz bakım tabi olmuştur herhangi bir kask için geçerli değildir. Buna ek olarak, floresan boyalar SHOEI kask bazı modellerinde kullanılan bu garanti kapsamında değildir ve yavaş yavaş ya da zamanın geçişi ve kask maruz çevre unsurları ile bozulmasına yol açar. ORADA AÇIKÇA SINIRLI GARANTİ UZATMAK HİÇBİR GARANTİ BU EL KİTABINDA BELİRTİLEN VE SATILABİLİRLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK İLE İLGİLİ ZIMNİ GARANTİLER DE DAHİL OLMAK ÜZERE HERHANGİ BİR ZIMNİ GARANTİNİN BURADA AÇIKÇA TÜM GARANTİLER REDDEDİLMİŞTİR. HİÇBİR SATICI ŞARTLARI VE FERAGATNAME SET BURADA DEĞİŞTİRMEK HAKKINI SAKLI TUTAR.

    Q. ne koruma garanti alıyor musunuz?
    A. garanti süresi içinde satın aldığınız kask orijinal alıcı için genişletilmiş ve bu kılavuzda açıklanan sınırlı garanti doğrultusunda değilse, SHOEI kendi takdirine onarmak veya ürün değiştirmek veya satın alma fiyatı iade. HİÇBİR ÖDEME İÇİN HERHANGİ BİR SINIRLAMA OLMAKSIZIN DAHİL OLMAK ÜZERE HERHANGİ BİR ZARARDAN, DOLAYLI, ARIZİ VEYA SONUÇ OLARAK ORTAYA ÇIKAN ZARARLARDAN HERHANGİ BİR TÜR VEYA DOĞA YAPILACAKTIR.

    S. nasıl garanti kapsamında değiştirme isteği?
    A. garanti kapsamında değiştirme elde etmek için senin SHOEI kask satın aldığınız satıcıyla kask ile birlikte satış makbuzu ya da satın alma (ve satın alma tarihinden itibaren), diğer kanıtı getir. Lütfen ürün ile birlikte (kaskını iç tarafında bulunan) modeli #, boyutu ve üretim tarihi ile deneyimli sorunun kısa, yazılı bir açıklama ekleyin. Lütfen adınızı, tam adresi ve iş saatlerindearayabileceğimiz bir numara eklediğinizden emin olun. SHOEI kask bir üründe malzeme ve işçilik vardır ve kask garanti süresi içinde olduğunu belirlerse, değiştirme veya geri ödeme satan satıcı olarak sağlanacaktır

    shoei de 5-7 yıl olarak gözüküyor bir bak istersen

  5. #25
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Tüketici heyetleri hakkında olumsuz düşünmeyin bu zamana kadar sonuçlanan davaların % 83 ü alıcı lehine sonuclanmıştır. O kaskı başkasına bu şartlarda satmanız ahlaki olarak dogru olurmu ? Sonuçta alacak insan.bence hakkınızı arayın.zaten herkes uğraşmadığı için o kask satılıyor.
    RuzgarSA bunu beğendi.

  6. #26
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Kaskların ortak denenmiş bilinen bir raf ömrü yok. Shoei kendi kasklarının aldıktan itibaren 5 sene içinde, üretim tarihinden 7 sene sonra değiştirmesini öneriyor. Tavsiye bu sadece.

    Bağımsız bir kurum tarafından gerçekleştirilmiş, üzerinden 5 sene geçmiş bir kaskın koruyucu özelliğini yitirdiğine dair bir araştırma yok. Aynı durum çocuk koltukları için de geçerli.

    Ancak başka bir ortamda bu konu tartışılmıştı. Orada Amerikan ordusunda pilot biri kendi kasklarının (yapısı benzer) o kadar sık değiştirilmediğini yazmıştı. Adam köpük (styrofoam) bazlı aynı kaskı on sene takmış. On sene sonra değiştirme nedeni de jel bazlı yeni bir kask teknolojisine geçiş olmuş. Eğer ciddi bir yıpranma durumu olsaydı öyle olmazdı diye düşünüyorum.

    Bir de bu kask ve çocuk koltuğu değiştirme tavsiyesini verenler birkaç kask ve çocuk koltuğu üreticisi. Yani kendinden bir "conflict of interest" söz konusu. Adam tabii ki ister kendi ürününün sürekli satılmasını.

  7. #27

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    Hocam bir de şikayetinizi artık kaskınız ingiltere uretimiyse ingiltere abd uretimiyse abd sayfasındaki iletişim bilgilerine yabancı dilde yazın. Ben evin kombisinde sıkıntı yaşadım baktım bizimkiler gevşek iş yapacakları yok yurt dışındaki sitesinden şirket profilini buldum en başındaki kişilere yazdım gonderdim ertesi gün Türkiye'den kibar mı kibar bir beyefendi dönüş yaptı. Firmanıza guvenim kalmadı bir daha başka marka alacağım aynı durumu rakip firmadan yaşayan arkadaşınız falan varsa sizin rakibiniz olan şu firma böyle böyle yaptı diye uzun uzun yazın. Biraz sinir bozucu bir durum ancak işin peşini bırakmayın. Yoksa memleketin büyüğünden küçüğüne esnafının değişeceği yok.

  8. #28
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Kask alırken üretim tarihine,
    topiclere yazarken de açılış tarihine
    dikkat edelim arkadaşlar..
    Ahmetcan45 ve Green Arrow bunu beğendiler.

  9. #29
    mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kask alırken üretim tarihine,
    topiclere yazarken de açılış tarihine
    dikkat edelim arkadaşlar..
    :D:D:D:D Kask saksı olarak kullanılmaya başlamıştır bile (:
    Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
    Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
    Ataol Behramoğlu

  10. #30

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Kasklarda raf ömrü diye bir şey olsaydı, tüm üreticiler müşterinin gözüne sokacak şekilde kaskın üzerine yazarlardı. Satıcılar da o tarih dolmadan ölü fiyatına verirlerdi. Çoğu kişi yine de almazdı çünkü işin içinde can güvenliği var. Motomax kampanyalarındaki ürünlerin indirilmesinin sebebi genelde çok satışı olmayan bedenleri tüketmek oluyor. Kaskın bedenine bakıyorsunuz XXL veya XS kalmış. Bot bakıyorsunuz 36 veya 45 numara kalmış gibi...

  11. #31
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Kaskata raf ömrü diye birşey yoktur bunların hepsi kask üreticilerinin başta arai olmak üzere uydurduğu yalanlar, kasklar kaza geçirmedikçe, çok berbat kullanım şartları altında olmadıkları sürece ömürlüktür, daha önce ben bu forumda yabancı sitelerden kaynak vererek ispatladım millet "ema arayi üüle dimiyooo yeaaaa" diye saçma sapan yorumlarda bulundu.

    En basitinden forumdan Umut isimli arkadaşla üretim yılının üstünden 7-8 yıl geçmiş lazer fiber kask aldık (kampanya vardı kask ucuzlamıştı), kendisi bir kaza geçirdi ve motoru pert oldu kendisi beni aradı "abi iyiki bu kaskı aldım kafayı vurdum direk vizörde çizik var benim bi kaç yerim ağrıyor ama kafa sağlam" dedi termoplastik ls2 olsaydı Allah korusun umut belki de aramızda olamayacaktı şuan.

    Kaskın raf ömrü yoktur adam gibi bakılan kaskı 35 yıl boyunca kullanan amerikalı bi elamanın yazısını görmüştüm, adam kaskı eskiden motorcu olan dedesinden aldığını kaza geçirip kafasını vurduğu halde kaskın hala sağlam olduğundan bahsediyordu.

    Kimsenin günahını alıp hayatını kaybetmesini istemem bu yüzden yalan bilgielrde veremem, bana kalsa her sene değiştirin kaskınızı (ki ben 2 senede 6 kask alan adamım) ama düzgün bi kaskınızın olmasını istiyorsanız kaç senelik olursa olsun gidin bi fiberglass yada karbonfiber kask alın kafanız rahat kullanın.

  12. #32
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Scorpion la ilgili bende kozmetik olarak bir sorun yaşadım. Maalesef Motomax çözemedi.

    Scorpion'a(USA) mail attıktan 3 dakika sonra cevap verdiler Avrupa temsilcisiyle görüşün diye. Ona mail attım 2 ay sonra döndü ve gerekli parçaların Motomax 'a yollanacağını belirtti.

    Bekleme sürecindeyiz bakalım...

    Ayrıca durumun sonucunu bende merak ediyorum. 2013 den bu yana bi gelişme olmuştur sanrıım.

  13. #33
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Hacılar beklemekten köpüğün özelliğimi gidiyor.. toprakta 1 milyon yıl direniyor bu meret çözünmüyor.. bu amcalar sana nasıl kask satacak belli periyodlarla ?

  14. #34
    bahadircolak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 900 GT Pro
    Alıntı Bune adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskata raf ömrü diye birşey yoktur bunların hepsi kask üreticilerinin başta arai olmak üzere uydurduğu yalanlar, kasklar kaza geçirmedikçe, çok berbat kullanım şartları altında olmadıkları sürece ömürlüktür, daha önce ben bu forumda yabancı sitelerden kaynak vererek ispatladım millet "ema arayi üüle dimiyooo yeaaaa" diye saçma sapan yorumlarda bulundu.
    .
    Kardeş selam, şu yazdığın yazıyı arıyorum formda ama bulamıyorum.... Yardım lütfen.
    Ben sadece ayakları yerden kesiyor sanıyordum, meğer uçmaya da yarıyormuş kanatlanmadan

  15. #35
    VESPERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW F 800 GS
    Kaskın koruyucu özelliğinin 5 yıl içinde kaybolması diye kesin bir bulgu, bilgi, araştırma vs yoktur arkadaşlar. O sadece fazla para kazanmak isteyen kapitalist sistemin oyunudur. kanmayınız

  16. #36
    enlighteray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2015
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Hero Karizma R (2016)
    kardeş türkiyede bu dediklerini ciddiye alma ihtimallerini düşük görüyorum, ayrıca bilirkişi denilen kişiler olayı ne kadar biliyor?
    bir de ticarete engel olmayalım diye satıcı kayırma olayı var ki ayrı konu, senin yerinde olsam sharp testleri, avustralyanın kendi sitesi, ingilterede motorsiklet güvenliği vs resmi kuruluşların sayfalarını didik didik eder oradan kaskın raf ömrü hakkındaki bilgileri dilekçeye ekelerdim

  17. #37
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    saf saf cevap vericektim ya... hörtletmişsiniz konuyu..

  18. #38
    bahadircolak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 900 GT Pro
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    saf saf cevap vericektim ya... hörtletmişsiniz konuyu..
    sen ver yine de, içinde kalmasın
    _oXXo_ bunu beğendi.
    Ben sadece ayakları yerden kesiyor sanıyordum, meğer uçmaya da yarıyormuş kanatlanmadan

  19. #39
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı bahadircolak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen ver yine de, içinde kalmasın
    yok walla vermem inat ettim
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)