bugun arkadasim ile yuvacikta alabalik yemeye gittik. mt rotasini kullandik. ortalama 95km/s hiz ile kullandik yeni nc750lerimizi toplam 6.9 litre benzin yaktim 222 kmde. yol bilgisayarinda gosteren rakam ortalama 3.1l/100kmydi...
bugun arkadasim ile yuvacikta alabalik yemeye gittik. mt rotasini kullandik. ortalama 95km/s hiz ile kullandik yeni nc750lerimizi toplam 6.9 litre benzin yaktim 222 kmde. yol bilgisayarinda gosteren rakam ortalama 3.1l/100kmydi...
95 km sürat yapmaktı madem niyetiniz daha uygun bir motor alabilirdiniz diye düşünyorum,
bundan uzunca bir zaman önce YANİ 2009,,2010 sanırım arkadaşın biride ankaradan istanbula SIFIR 600RR ile km'de 18 kuruş yaktığını ısrar etmişti,
Sonrasında 80,,90 km hızı geçmediğini anladık
Hayırlı Uğurlu olsun,,,
Hem elinizin altinda yuksek gucun hazir olmasi, hem de bu kadar az yaktirabilme sansi acisindan sahane bi motor su nc serisi. Yolunuz acik olsun.
vay arkadaş ya ben 4 litre yakıyorum burda söylemeyin böyle şeyler
hocam sıkılmadınızmı o kadar yolda öyle motorlar ile 95 km hızda valla kalp krizi geçiresim geliyo o hızda (sizide saygı ile selamlıyorum tabii )
neden araç motosiklet olunca hızlı gidilmesi gerekiyormuş gibi düşünülüyor. ben otomobilimle şehirler arası 1000 km yolu pekala 90-110 aralığında gidebiliyorum. hiç sıkıcı da değil, gayet keyifli de oluyor. hal böyle iken negüzel olur motorumla 90-110 aralığında devamlı seyretmek ve karşılığında da az yakmak süper bişey bence. zaten araba motoru olduğundan devir aralıklarıda benzinli otomdan alışkın olduğum sekilde olacağından bu NC serileri bana çok çekici geliyor. bu motor düşük devirli ve az yakıt için muazzam süper. hhız isteyen yüksek devirli makina alabilir. yani bide diyorlar ya sadece 7000 devir diye. kötü bişeymiş gibi. ya Allahım bunun yapılış amacı bu.
dostum süper motorun var, negüzel az yakıyor. heryere sürün gezin inşallah
hız sınırımız 200dü de ben mi bilmiyorum?
duble yollarda hız sınırımız 90. yüzde 10 ekle 99. gaz açmayı geçtim, az bir eğimde bile 100ü görüyorsun.
daha geçen hafta güneydoğu anadoluyu gezdim. foruma da resimlerimi attım. bir yerde radar kardeşliği sayesinde yırttım, diğerinde uzaktaki radar aracını gördüm. sollamalar harici ortalama 110la sürdüm. 1050 km yol yaptım radar cezası yemedim.
yalnız şu var; sym gts 250i de 1050 kmde 33 litre 165 tl yaktı. 3.14 ediyor.
hem büyük motosiklet( bana göre) hem de bu kadar düşük tüketim gerçekten güzel.
küçük hacimin yok karşıdan rüzgar esti yok kamyon çıktı sollayamadım dertleri olmadan ekonomik ve keyifli sürüşler gerçekten güzel.
Bende ön dişliyi büyüttüm, 4 bin deviri hiç geçmeden sürekli 50 ile giderek 3.1 yaktırıyorum benim 125'liğe
Uzun yolda sürekli 100-110 gidince 3,9 yakıyor.
Nc iyice dikkatimi çekmeye başladı 10-15 bin km tecrübe sonradında almak istediğim bir motor olarak kafama yatmaya başladı.
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)