Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ekipmanlarım ve CE Standartıyla İlgili Sorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Ocak 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Boxer 150 , CBF 150
    Merhabalar değerli forum sakinleri. İlk motosikletimi almadan önce ekipmanlarımı motomax üzerinden aldım ve dün elime geçtiler. Yakın bir zamanda da kısmetse motosikletimi alacağım ancak hala karar veremedim Aldığım ekipmanlar şu şekilde ;

    Kask olarak Nitro Aikido ; (sitedeki indirimle 239 TL)
    http://www.motomaxonlineshop.com/nit...i-kask-pmu1442

    Eldivenim 4Riders Azur Yazlık Deri Eldiven ;(89,90 TL)
    http://www.motomaxonlineshop.com/4ri...ldiven-pmu2801

    Mont olarak ise 4RIDERS IBIZA YAZLIK FİLE CEKET; (sitedeki indirimle 127 TL)
    http://www.motomaxonlineshop.com/4ri...-ceket-pmu2122

    Buradanda resimlerini görebilirsiniz;
    http://www.hizliresimyukle.com/image...2122.54.23.jpg


    Ekipmanlarım bu şekilde ancak bunları aldıktan sonra fark ettim ki, bazı ceketlerde CE onaylı dirsek, sırt ve omuz korumalı yazmasına rağmen benim aldığım "4RIDERS IBIZA" ceketinde böyle bir ibare yoktu. Siteyi aradım ve bu durumu sorduğumda olmadığını onayladılar, aslında dirsek, sırt ve omuz bölgeleri için korumaları mevcut ceketin ancak ne kadar güvenli olduğuna karar veremiyorum. Ceket, koruma ekipmanları gibi şeyler alırkan CE onaylı olmasına dikkat etmelimiyiz ? Benim ilk aldığım ceket olduğu için korumalarının kalitesi hakkında yorum yapabilecek düzeyde birisi değilim. Sizece bu ceketi iade etmeliyim ? Yoksa 200 TL'ye kadar alabileceğim ceketlerin korumları da bundan farksız olmayacak mı ? Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Öncelikle hayırlı olsun kardeşim ekipmanlarin . Umarim en kisa surede de istediğin motora kavusursun aldigin ceketi bence iade et ve yerine Venom mont almani öneririm . Bende de venom mont var ve CE onaylı .
    ceniver bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    16 Mayıs 2013
    Motosikleti
    hyosung gv 250
    dostum bütçene göre alışveriş yaptığını düşünerek yazıyorum;
    kaska daha iyi bir bütçe ayırman daha iyi olur bence. ce onaylı malzeme almaya dikkat etmelisin. motomax kaliteli ürünler satan bir site alışveriş için dooğru bir tercih.
    ancak mont ve kask seçimi çok önemli, özellikle monttan önce kask ile ilgili ek bir bütçe ayarlayabilirsen bence onu iade et. scorpion exo modelleri indirimde iken ortalama üzeri bir kask almanı tavsiye ederim.monta ekstra tedbir ekipmanları alabilirsin.
    eldiven seçimi güzel. en azından önem sırasına göre güzel.
    ceniver bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    CE işareti, Avrupa Birliğinin (AB), teknik mevzuat uyumu çerçevesinde malların serbest dolaşımının tam anlamıyla sağlanması amacıyla ürünlerin teknik yapılarına ilişkin mevzuatı daha basit ve genel hale getirmek için 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanan Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamına giren ürünlerin bu direktiflere uygun olduğunu ve gerekli bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini sağlık, güvenlik ve tüketicinin ve çevrenin korunması gerekliliklerine uygunluğunu gösteren ve Conformité Européenne kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir Birlik işaretidir.

    Üreticinin garanti beyanı olan ve bir anlamda da ürünün pasaportu olarak da ifade edilen CE işareti, bir kalite belgesi değildir. CE işareti, üzerinde bulunduğu ürünün, insan, hayvan, bitki sağlığı ve güvenliği ile çevreye zarar vermeyeceğini garanti altına almakta olup ve Avrupa Ekonomik Alanı genelinde tek bir işaretin kullanılmasını sağlamaktadır.

    CE işareti, tüketicilerin Topluluk tarafından emniyetli olarak sınıflandırılan ürünleri tespit etmesini kolaylaştırmakta ve bu işareti taşıyan ürünler, tüketicilere yüksek kaliteli ürünler sunulmasını sağlamak için, ambalaj, etiket ve emniyetle ilgili standartlara uygunluğunu göstermektedir.

    wikipedia'dan alıntıdır. Ayrıca kompozit koruyucuların seviyeleri vardır.
    EN 1621.2/2003
    EN 1621.1/97
    EN 1621.3/10
    gibi rakamlar yazar ayrıca seviye1 seviye2 yazar. tam olarak bilmiyorum hangisi daha iyi.
    ceniver bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    19 Ocak 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Boxer 150 , CBF 150
    Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. @Ezio41 güzel dileklerin için teşekkür ederim inşallah . @khayyam Kask aslında 5 yıldız almış sharp testinden bu sebeple değiştirmeyi düşünmüyorum varsın biraz konforsuz olsun şimdilik, güvenlik ve ekonomi ön planda benim için. Ama montu değiştireceğim gibi duruyor.
    Ezio41 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)