İlk kazamı geçirdim.. Önerilerinizi bekliyorum dostlar..
-
Eklemeden geçmişim, yüz üstü düştüm yere, eğer ki korumalı eldivenim ve montum olmasaydı avuçiçlerim ciddi anlamda soyulurdu, sağ taraf dirsek ve omzumda da ciddi yaralanmalar belki kırık çıkıklar bile olabilirdi.. Ne olursa olun tüm ekipmanlarınızı giyinin, hiçbirimizin tırnağı bile, cebimizden çıkıcak 100 200 liradan daha kıymetli değil..
Evet dağ içinde toprak ve mıcır dolu biyerde ufak bi kaza geçirdim ve motoru sağa yatırdım.. Bende bir şey yok ufak bir iki sıyırık. Motorun ise,
1. Sağ sinyal kırıldı ve sinyal camı çizildi
2. Sağ koruma demirince çok hafif bi yamulma ve boya atması oldu
3. Egzoz'da ufak tefek bikaç çizik oldu
4. Topcase takılıydı, içinin kilit kısmı kırıldı, 502 ile halledilir, sağ tarafı çizildi ve hafif derin çizikler oluştu.
5. En çok canımı sıkan kafa grenajının sağ tarafında bazı yerlerde çizik ve boya kalkmaları mevcut.
-Sağ sinyali çok önemsemiyorum sallanmıyor şuanda bu şekilde de kullanabilirim. Sanırım 15 TL gibi bir fiyatı var.
-Şimdi öncelikle koruma demirini zımpara ile güzelce zımparalayıp siyah mat boya ile boyamayı düşünüyorum. 4 TL'ye 200ml siyah mat boya aldım. 1 TL'de zımpara olsa tamamdır bu..
-Egzoz'da çok fazla bir çizik oluşmadı ama daha sonra yanmaz siyah boya bile boyamayı düşünüyorum. Onun da 5 TL gibi bir fiyatı var sanırım..
-Topcase kilidini 502 ile yapıştırıcam, dışındaki çizikler hakkında sizlerden öneri bekliyorum.. 5 TL yapıştırıcı fiyatı da..
- Şimdi gelelim en canımı sıkan yere. Servise sordum 85 TL dedi far çerçevesine ( siperlik hariç kafa grenajına yani), nette bi sitede 62 TL yazıyor arayıp sormadım henüz ama orjinal sanırım, bi sitede de yan sanayi, siperlikle birleşik şekilde 50 TL fiyat yazıyor. Ben yenisini almak yerine rötüş attırayım diyorum nasıl olur sizce? Yada karbon ile mi kaplasam bi kısmını? Neler önerirsiniz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum..
Şuanda düz hesap 50 liraya hallediyorum kafa hariç tüm kısımları. Kafa hakkında önerilerinizi bekliyorum, siz siz olun cross motorla gidilecek yerlere başka motorlarla gitmeyin ) Tekeriniz düz bassın..
Fotoğraflar
Sağ Sinyal
Kafa Grenajı
Sağ Taraf Koruma Demiri
Topcase Sağ Tarafı
Egzoz Kısmı
Reklamlar
-
Geçmiş olsun. Cana gelecek mala gelsin...
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
-
-
tekrar geçmiş olsun çağlar, al sen bu kafayı yoksa rahat edemicen
-
-
çok geçmiş olsun kardeşim allah korumuş
-
Eyvallah abi sağolasın. Çok şükür ufak bi kazaydı allah beterinden korusun.
-
geçmiş olsun..
şöyle düşüneceksin, belki bu kazadaki tecrüben senin ilerde daha büyük bir kaza yapmanı engelledi. Hep böyle düşünmek gerek.
Tekrar geçmiş olsun.. İnşallah birdaha yaşamazsın
-
Aynen öyle oldu. Tecrube her zaman iyidir.. Teşekkür ederim.
Kafa için önerilerinizi bekliyorum.
-
Geçmiş olsun.
Ben yenisini alın derim. Çünkü kafada derin izler var macun gerekebilir, sonra boyası felan iyi işçilik gerekebilir.
Olacağı da kesin değil. Alın yenisini rahat edin.
Kafasından çok o meşhur topcase e üzüldüm
-
-
Hiç sorma hocam nazar ettim topcaseime Karbon kaplama falan nasıl olur acaba? Yada siyah şerit falan çeksem?
Topcase için de sticker vs düşünüyorum.
-
geçmiş olsun
cox topcaseyle yatırmıştım motoru bende kilit plastik olduğundan hemen kırılıyor. yapıştırma denemiştim ama tutmamıştı bi müddet kancalı lastikle bağlayarak kullanıp sonra büyük çantayla değiştirmiştim
kafayada kırmızı karbon kaplarsınız değişiklik olur hem
-
EnesBeyter adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun
kafaya kırmızı karbon kaplarsınız değişiklik olur hem
Ben de onu düşündüm şuanda.
http://www.hepsiburada.com/liste/autofolyo-kirmizi-karbon-folyo-200-x-127-cm-ragle-hediye/productDetails.aspx?productId=otmtr58&categoryId=2 0024968
Linkteki ürünü alsam herhalde işimi görür, güzel birş ekilde kapladım mı sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum.
-
Hocam karbon kaplama güzel olur ama gördüğüm 2 derin iz var. Oralar tam tutmaz kabarık kalabilir. Pürüzsüz zemin elde edilmez gibime geliyor.
Ama kaplatırsanız bu dediklerim küçük detaylar olur yakından görünür anca. Ama kaplamaya vereceğiniz orijinaline yakın bir miktar olacaktır.
Topcase için de plastik boyaları var, beyazlıkları giderebilir.
-
ilk önce geçmiş olsun
yan sanayi takarsan renk atması gibi sıkıntılar oluyormuş bunu geçenlerde okumuştum, karbon kaplama fikri rütüşten daha iyi gibi geldi ya da direk orijinal kafa grenajı al
-
geçmiş olsun cana geliceğine mala gelsin. ilk kazam geldi aklıma gözümü açtığımda yoğun bakımda beyaz önlüklü bir adam ufaklıkla oynuyordu.napıyorsun dediğimde sonda takıyorum kaza yaptın hatırlamıyomusun :D sonrası malum neyse tekrar geçmiş olsun
-
Geçmiş olsun bro. Motorun modeli neydi Cb125e mi?
-
-
Karachali adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun bro. Motorun modeli neydi Cb125e mi?
Tvs Apache
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)