Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Assos, canakkale bolgesi kamp yeri ve gezilecek yer

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    Herkese selamlar, forumdan darpgen emre ve kutlayla beraber ayvalik cundadayiz. Buradan assos tarafina gecip gezmek istiyoruz birde canakkale sehitlik troya gibi yerleri.

    Buralarda nereleri gezebiliriz? Birde nerelerde kamp yapabiliriz. Yardimci olabilecek varmi?
    Siz bir yere gitmek için aracınıza binersiniz. Biz ise "Motosikletimize binmek için" bir yerlere gideriz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    assos tarafında bol bol kamp yeri mevcut..yanlış hatırlamıyosam kadırga koyu rağbet gören yerlerden..akçay da kaz dağları eteğinde hasanboğuldu denilen bir yer var muhakkak görmelisiniz
    MBHoro bunu beğendi.

  3. #3
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    merhabalar öncelikle gece kalmak için mi kamp alanı soruyorsunuz yoksa birkaç gün konaklamak için mi? Ben geçen sene o rotayı bisiklet ile tur yaptığımdan dolayı kendi tecrübelerimden yola çıkarak yardımcı olacağım Öncelikle asos ' da kamp alanı yok oteller var asos bölgesinde kamp yapabileceğiniz tek yer asos'a gelmeden kadırga koyu denen bölgede (asosa 10 dk)kamp alanları var orada yapabilirsiniz yok ben para harcamak istemiyorum diyorsanız ucuz yollu olsun diyorsanız bölge ıssız her yere çadır kurabilirsiniz )) medeniyet içinde olsun diyorsanız (bizim gibi) Berhamkale (asosun tepesindeki kalenin olduğu bölge) yarım inşaatlar var onların içine de çadır kurabilirsiniz )) biz babakale gürpınar bozcada rotasını takip etmiştik eğer merak ettiğiniz bir bölge hakkında bir konu varsa yardımcı olabilirim şimdiden iyi yolculuklar

  4. #4
    MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    Birazdan ayvaliktan cikacagiz iste.. O tarafa hic hitmedigimiz icin gorelim dedik. Nereleri gezebiliriz?

  5. #5
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    küçükkuyu da zeus altarına muhakkak çıkın adatepe köyünde ağaçlar altında yemek yiyebilirsiniz kadırgakoyunfc deniz keyfi yapabilirsiniz es geçmeyin asos liman çevresinde muhakkak dalış gözlüklerinizle dalın kaleye çıkın imkanınız var ise asosta gece bir balık patlatın ) oradan babakaleye gidebilirsiniz bir motorcu için bir bok yok ama yolu issiz ve güzeldir isterseniz orayada uğrayın ama görmesenizde birşey kaybetmezsiniz bozcaadaya muhakkak gidin gece meyhaneler sokağı çok güzel oluyor kalesi var gezersiniz

  6. #6
    kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    znu 125
    kısmet olursa haftaya bizde ordayız
    TIGERSHARK özelden mesaj atmıştım bi bakar mısın?

  7. #7
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    mesajına cevap yazdım foruma telefondan girdiğim için mesajları geç farkedebiliyorum sorusu olan var ise burdan yada özelden cevaplıyabilirim

  8. #8

    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Scrambler Ducati Classic
    Küçükkuyu-Asos(Behramkale) arasında güzel birçok kamp yerleri var. Beğendiğiniz yerde kalın. Ama kadırga koyunu ben de öneririm. Hem küçük moteller hem de kamp yerleri var.

  9. #9

    Üyelik
    05 Nisan 2014
    Assos Otelleri
    Assos yani günümüzdeki adı ile Behramkale , Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı ve Edremit Körfezi kıyısında bulunan bir antik kent. Orta Çağda terkedilen bölgede eski çağlarda Yunan ve Pers halkları yerleşimlerde bulunmuşlardır. Pavlus tarafından ziyaret edildiğinden ötürü Hıristiyanlar tarafından kutsal kent olarak kabul edilir. Assos denildiğinde akla ilk önce mitolojik çağlarda inşa edilen Athena Tapınağı gelmektedir. Tapınağın eşsiz manzarası ve tarihi önemi bu kenti günümüzde turistlerin akın akın ziyaret ettiği başlıca turizm mekanlarından biri haline getirmiştir. Orta Çağ dönemlerinde Assos bölgedeki tek aktif ve en büyük limana sahip olduğundan dolayı o dönemlerde oldukça zengin ve refah bir kent olarak ün kazanmıştır.

    Assos, Çanakkaleye 90, İstanbula 540, İzmire 260, Ankaraya 700 ve Balıkesire 150 km uzaklıktadır. Bu kentlerin tamamından Assosa kara yoluyla ulaşım oldukça basit ve mümkündür. Behramkale(Asos) Köyünde günümüzde yaşam aktif olarak devam etmekte ve turizm oldukça gelişmişitir.

    Kadırga Koyu nun eşsiz güzelliği ve deniziyle körfezin tadını çıkarabileceğiniz Assos, günümüzde otel ve pansiyonlarıyla tatilcilerin uğrak mekanlarından biri haline gelmiş durumda. Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Assostan Midilli Adası manzarası görülebilir ve adayı ziyaret edebilirsiniz. Midilliyi Ayvalıktan feribotlar ile ziyaret etmeniz mümkün.

    Asosdan Küçükkuyu sahil şeridi boyunca konaklama yapabileceğiniz pek çok denize sıfır otel ve pansiyon seçeneği siz tatilcileri karşılamakta. Çadır kampları,moteller,apartlar ve bir çok konaklama seçeneğiyle eşsiz bir kıyı şeridine sahip olan Küçükkuyu Sahili konaklama alternatifleri bakımından oldukça uygun. Küçükkuyunun Assosa uzaklığı ise 20 km olduğundan yerli yabancı turistler tarafından oldukça uğrak bir mekan haline gelmiştir. Altınoluk,Ören ve Akçay bu çevreye yakın ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken tatil beldelerinin başında gelmektedir.

    Behramkale (Assos) çevresinde denize girebileceğiniz çok sayıda alternatif koy bulunmakta. Küçükkuyu yönüne doğru giderseniz Kadırga koyu ve plajı sizi karşılayacak. Burası uzun sahil şeridi ve onlarca konaklama tesisiyle en çok tercih edilen plajlardan biri durumunda. Babakale yönüne doğru giderseniz ise Sivrice , Kuruoba ve Yeşil Liman başta olmak üzere pek çok plaj sizleri bekliyor. Assos tatilinizde tarihi mekanları ve eşsiz güzellikteki koyları kesinlikle ziyaret etmelisiniz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)