Arkadaşlar selamlar, aranıza yeni katıldım, umarım burda çok uzun yıllar bilgiler paylaşıp yeni bilgiler öğrenirim sizlerden ve güzel paylaşımlarda bulunurz karşılıklı olarak. Hepinize kucak dolusu selamlar ilk öncelikle )

Yaklaşık 15-20 gün sonra bu iki makineden birisini almayı planlıyorum, diceksiniz ki tarzlar gayet farklı evet farklı ben bir enduro kullanıcısıyım, yaklaşık 3 ay önce 2000 model f 650 dakarımı sattım aslına bakarsanız yine 600 - 650 cc arası enduro da devam etmeyi istiyorum lakin son zamanlarda TDM 850 ler hakkında da çok olumlu şeyler duyuyorum performansı hakkında. 2. el piyasasının olmaması ve rakiplerine göre fazla yakıtı bildiğim dezavantajları, ama makinenin tasarımı gerçekten beni enduroya ara verdirecek kadar cezbediyor. Bu motor hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Fikrinizi almak istediğim diğer motor Kawasaki KLE 500; bu motorla da çok olumlu şeyler duyuyorum, makinesinin sağlam olması, az yakıt tüketimi, çift silindir olması, hafif olması, arazi kabiliyetinin iyi olması gibi. Bu motorda ise TDM veya kendi kategorisindeki herhangi bir enduroya göre tasarımının vasat olması ve parçasının zor bulunması gibi handikapları var.

Kullanım alanım; Antalya' da yaşıyorum, haftasonları Adrasan, Olympos, Köprülü kanyon gibi yerlere ufak turlara çıkarım çok fazla araziye girem( en fazla stabilize yollar) . Senede bir defada 1000 - 1500 gibi bir tura çıkarım. BMW ile hiçbir sıkıntı yaşamamıştım (vibrasyon hariç (: )

Fikirlerinizi, yukarda yazdığım motorların avantaj-dezavantajlarını paylaşırsanız çok sevinirim.

He bu arada unutmadan; TDM 850 99-00 model gibi, KLE 500 ise 2005-2006 modelleri arasında olacak seçimim. Şimdiden çok teşekkürler.