Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Uzuuunca bir aradan sonra

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ThE JuNKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2007
    Şehir
    istanbul
    Merhabalar. Taa 2007 de uye oldugum bu guzel foruma ne zamandir girmiyordum. Eski mesajlarima falan bakindim bi yazmadan, cocukca tavsiyeler istemisim sizlerden. simdi yasim 22 gerci yine cocuguz tabi ama bu sefer niyet ciddi aga calistim didindim durdum gecen senelerde 6.000 tl yaptim cebimi. Simdilerde de bakiniyorum. Deli gibi de yol istiyor canim. Tecrubelerime gelince motosikletle sadece 1 haftalik ninja250r, iki gun cbf150 kullanmisligim var. yok gibi bisey yani. Uzun yol senin neyine diyosunuz gibi :D ama motosikletle olmasada 12.000 km sadece gecen yaz yol tecrubem oldu otomobille.ayni sey degil farkindayim.ama yollari tanir bilirim. Simdi siz degerli ustadlarin tavsiyesini bekliyorum. Boyum 1.84 kilom 75. Bakindigim modeller xl200,wr125r , nx4 falcon , duke 125(fiyati can sıkıyor). Birde istemeyerekte olsa cbf 250 ye gidiyor aklim arada. Sizlerin gorusleri asil benim icin onemli olan biraz uzun yazdim ama simdiden cok tesekkur ederim degerli vaktinizi ayirdiginiz icin


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    cbf 150 ile başlayın 2. el alması satması sorunsuzdur sonra yukseltırsınız.

  3. #3
    AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2013
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    6000 tl ekipman + motor için düşük bir bütçe bence biraz daha para biriktir.

  4. #4
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Hani millet diyor ya 2. el satması kolay olur diye.. İnsan da düşünüyor 'Alacağım motorun satmasını şimdi mi düşünücem, 2 fiyat az yazarım gider' diye.. Sonra benim gibi adı sanı bilinmeyen bir şey alıyor 2 aydır elinden çıkartmaya çalışıyor.. Düşük cc de elden kolay çıkacak şeylere bakmak her zaman iyi.. Yarın öbür gün başka birşeye aklınız kayar 1 haftada zararsız elinizden çıkartırsınız..

    Gelelim uzun yola.. Motosiklete başlamama vesile olan arkadaşımın xl 200 ü var.. 1 hafta kullandım.. Kendisi balıkesir-istanbul arası yapsa da o honda today ile bile yapar o yolu..Fazla bir güzelliği yok.Eski bir motosiklet eleyin onu.. Xl 200 sadece tüm motoru söküp takmayı öğrenmek için alınır..

    Wr125R-Bu arkadaş 1 alt katımda oturan komşum da var.. Ciddi anlamda kaliteli motosiklet ama 125cc uzun yol işkence olur..Ayrıca ciddi anlamda yüksek bir motor.. Selesi de rahatsız göründü gözüme..

    nx4 falcon-Bir bilgim yok ama uzun yolda baya rahat eder gibi insan..30bg az değil ama tarzdan kurtarıyor bence.. Eski model olması elden çıkartmayı zorlaştırabilir ama honda diye de alacak insan bulunabilir iyi araştırmak lazım..

    Duke 125-Üniversitemin önünde yazın 3 taneden az olmazdı bi okadar da duke 200 olurdu baya inceledim.. Şehir içi olsa düşünme al derim ama uzun yol olmaz onla.. Hani olur da tadı olmaz..

    Senin yerinde olsam ne yapardım(bende 8 aydır kullanıyorum sonuçta az çok biliyorum aklındakileri) Ucuza birtane cbf 150 alırım 1-2 ay kadar kullanırım,2. seviye honda yada gisten eğitim alırım, cbf i satarım(harbiden hızlı satılıyor bu motosiklet emin olabilirsin),param yeterse cbr 250(yine mi bu dersen yine bu valla, 250 lik,kullanımı kolay,fazla rahatsız olmayan süper bir motosiklet,şekline falan bakmıyorum) yok dersen nx4 falcon seçerdim..

    Birde ekipman parası ayrı olsun.. Uzun yol diyorsun birde..Benim gibi ls2 kask alıp yola çıkarsın havalandırmaları kapalı olsa da kafan donar,buğu yaptığı için vizör açık gidersin gözlerin kan çanağı olur, eldiveni dandik alırsın benim gibi(venom spike) sonra soğuk havada yarım saatte bir durup ellerini pantolonun içine sokarsın ısınsın diye..

  5. #5
    Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bmw S1000 RR HP4 & Aprilia Sr150 2T
    Ybr-cbf....(Ahmet abi böyle der)

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Ocak 2014
    Motosikleti
    Mondial 125 mh drift
    Rks 200 kafana yatarssa. Olmadı Tvs Apache. Cinliye binersen mcx

  7. #7
    ThE JuNKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2007
    Şehir
    istanbul
    Cevaplar icin tesekkurler fakat alim satim konusunda dunyanin en bahtsiz adami oldugumu soyleyebilirim. O yuzden al sat yapmak cok sicak gelmiyo sezon bitene kadar. Bundan dolayida aklim cbf 250 ye gidiyor zaten. Redlion verdiginiz cevaplar cok tatmin edici peki cbf 250 hakkinda ne dusunuyorsunuz?

  8. #8
    ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy, Aacıbadem
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    Korumalarını almayı unutma


  9. #9
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Cbf i yarım saat oturup düşündüm desem yalan olmaz.. 20-22 bg arası başlangıç için ideal,oturuş pozisyonu rahat fiyatı da makul.. Bununla aynı zamanlarda olan cbx 250 twister daha çok tutulmuştu sanırsam 5-6 bg fark olmasından.. Onun gölgesinde kalmış olsa da bu iyi birşey sanıyorum çünkü Şöyle saçma şeyler görünce gözden uzak kalmış olması olası..

    http://www.youtube.com/watch?v=B5skIqb2JL4

    Şöyle güzelde bir gidişi var.. Kısacası uzun yolda yeni biri için hem fazla güçsüz değil hemde yorucu değil..Güzel bir tur camı çok işe yarar. Falconu düşük hızlarda kontrol etmek sorun olabilir.. Apaçi kardeşlerimiz 5-6 bg için twister ı tercih edip onları haşat etmişlerdir.. Fiyatı makul seviyelerde.. Benimde gözümden kaçırdığım bir motosikleti bulmuşsunuz ben bile düşünebilirim..

    Derseniz ki alternatif öner diye.. Hyosung gt 250 comet aynı katagoride.. Biraz daha yakışıklı,biraz daha güçlü yılları da yakın.. Ama daha yıpranmış ve honda kalitesinde olmaması olası.. Yine de apaçi kardeşlerimiz tipi için comet yerine gtr modellerini haşat etmişlerdir..

  10. #10
    ThE JuNKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2007
    Şehir
    istanbul
    Hyo yu kore oldugu icin dusunmuyorum . Tekrar tesekkur ederim. Bu gidisle kafamda cbf250 ve duke 125 var tabi parayi denklestirmek icin bir kac ay daha bekleme sabrini gosterebilirsem. Olmadi bir cbf 250 alip yazi onla gecircem yolumuda onla yaparim bi uclu canta devam iste pasalar gibi


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)