Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor sevdası :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Eylül 2013
    Selamlar,

    Bir kaç sene öncesine kadar sesinden bile ürktüğüm motorsiklet, her nasılsa aklıma girdi. Kurstu dersti derken güç bela ehliyeti aldım. Şimdi motora karar vermeye çalışıyorum herkes kendine göre birşeyler söylüyor. Cbr 250 başlangıç için fazla mı olur, illa 150 lik mi almak gerek... Yükte hafif azıcık da boydan kısayım Honda'yı kontrol etmekte zorlanır mıyım? Türlü türlü tilkiler geziyor aklımda. Fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim.

    Rastgele.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2013
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Tam olarak ölçülerini, bütçeni ve kullanma amacını söylersen daha iyi yardımcı oluruz

  3. #3
    Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Kasım 2011
    Şehir
    Foça
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Bu soruyu ilk soran sizsiniz tebrikler
    esc bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    29 Eylül 2013
    Şehir içinde gezentilik yapmak dışında bir kullanım amacım yok. İnternetten araştırdığımda kabaca 9-10 bin arası gördüm fiyatını. Kursta 125'lik Yamahalarla ders veriyorlardı sehpaya bir kere bile oturtamadım. Vespa'yı öneriyorlar ona da bir türlü ısınamadım. Boy kilo paylaşmak biçimsiz olacak şimdi ama kadın olduğumu belirtmeliyim sanırım.

  5. #5
    lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2013
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Şu motor tavsiyesi isteyen arkadaşlara sürekli daha önce açıldı, forumda araştırın vs. yazan kişiler gına getirdi artık. Nolur yani bi kere daha yazıverseniz? Şartlar değişiyor, modeller değişiyor, fiyatlar değişiyor. Adam 2008'in konusunu mu okusun?

    Konuya gelince, eğer ilk defa motosiklet kullanacaksanız bana kalırsa fazla olur 250'lik motor üstelik karenajlı birşey. 5 ay önce Sukutırdan vitesliye geçtim. Şuan kullandığım 100'lük bile ilk bindiğimde bana olağanüstü gelmişti. Tavsiyem çinli bir 100-125'lik ile başlayın. Güzelce kavrayın motoru sökün takın haşırneşir olun nasıl olsa ucuz Sonra Cbr250'ye geçersiniz. Ben öyle yapacağım. Bu yaz Hyosung veya Cbr almayı düşünüyorum...

  6. #6

    Üyelik
    22 Aralık 2013
    en iyisi cbr 125 gri-turuncu renk

  7. #7

    Üyelik
    29 Eylül 2013
    Bir çok kişi sormuş,doğru. Bir kısmını da okudum aslında benzer sorular benzer yanıtlar. Sandalyede oturur gibi gitmek hoşuma gitmedi. Scooterlara bakmadım pek bu sebeple. Çin malı için de hep olumsuz konuşuluyor forumda da başka başlıklar altında yazıyordu hatta. ;)Bir yandan hemen coşma akıllı uslu bir şey al diyorum bir yandan küçücük çocuklar biniyor sen niye binemeyesin diye şeytan dürtüyor. 125 liklere de bakıyorum tabii ama gönlümde başka aslan yatıyor. Masallar masallar..

    Rastgele

  8. #8
    EmrE_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2012
    Şehir
    Aydın / NAZİLLİ
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    ikinci el 125,150 cc commuter ile başla,biraz tecrübe edip satarsın cbr 250 ye öyle geçersin.ybr-cbf-apache bu 3 modelin alım satımı kolay olduğu için üçünden birini tavsiye ederim

  9. #9

    Üyelik
    21 Şubat 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBX 250 Twister
    bence 250 cc alınabilir ama düşer vb. gibi kötü şeylerle karşılaşırsan maliyeti yüksek maliyet çok sıkıntı değil diyorsan 250 sıkıntı çıkarmaz

  10. #10
    fatek95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2013
    Şehir
    Denizli
    İlk motor deneyiminiz olacak sanırım. O yüzden bir anda vitesli ve 250cc zor gelebilir. Alım satım yapmakla uğraşmak istemiyorsanız ve illa 250 alıcam kardeşim benim olayım budur diyorsanız yegane tavsiyem en azından koruma takozu taktırın. Düştüğünüzde cebiniz de içiniz de çok fazla yanmaz. Umarım bilinçli bir şekilde başlar ve öyle devam edersiniz..

  11. #11
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Sürüş eğitimi alın. Eğitim alırken eğitmeniniz ile fikirlerinizi paylaşın. En doğru cevabı sizin sürüş becerinizi gören ve bu konuda uzman olan biri verebilecektir.

  12. #12

    Üyelik
    21 Aralık 2013
    Eğitimle falan direk 250cc ile başlanmaz .....
    Başlangıç için 250 lik almayın bence..
    Altın elbiseli adamın da dediği gibi scoter yada 125 150 cc bi makine ile Önce trafiği çözün ..
    Cbr kaçmıyor ya nasılsa maddi durumunuzda anladığım kadarıyla iyi..
    1 Sene yada miN. 20.000km düşük cc ile tecrübe kazanın..
    Sonrada cbr250r alırsınıZ..

  13. #13
    zakirhasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda CBR 125 2013 , Honda Fizy 125 2012
    Alıntı Doxado adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir çok kişi sormuş,doğru. Bir kısmını da okudum aslında benzer sorular benzer yanıtlar. Sandalyede oturur gibi gitmek hoşuma gitmedi. Scooterlara bakmadım pek bu sebeple. Çin malı için de hep olumsuz konuşuluyor forumda da başka başlıklar altında yazıyordu hatta. ;)Bir yandan hemen coşma akıllı uslu bir şey al diyorum bir yandan küçücük çocuklar biniyor sen niye binemeyesin diye şeytan dürtüyor. 125 liklere de bakıyorum tabii ama gönlümde başka aslan yatıyor. Masallar masallar..

    Rastgele
    Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Daha önce hiç motosiklet kullanmadıysan CBR 250R biraz korkunç gelebilir. Tabi zamanla alışırsın fakat canını riske etmen bir yana cebini de riske etmemen en hayırlısı. Ben de bir süredir CBR 125R kullanıyorum küçük bir kaza yaptım 550 TL gibi bir masraf çıktı. Başlangıç için bu kadar grenaj ile süslü bir motor sizi üzebilir Allah korusun her hangi bir kaza olursa. Çin malı motosikletler iyidir fakat eli anahtar tutan biraz olsun bu işten anlayan insanlar için.(Elinizin hamuru ile bu işi yapamazsınız demek istemiyorum ama sıkıntı da olabilir sizin için ) Bence gidip bir YBR 125 ESD (yani yeni kasa) alın. Hem gönlünüzde güzel görünümü ile yer etsin. Hem sizi üzmesin teknik arıza gibi konular ile. Hem de öğrenmekte zorluk çekmeyin çok hızlı gidiyorum gibi korkular yaşamayın. Şimdiden iyi sürüşler dilerim...
    4 teker Bedeninizi, 2 teker ruhunuzu taşır...

  14. #14

    Üyelik
    29 Eylül 2013
    Teşekkür ederim, daha önce motor kullanmadım trafikte ve evet Cbr 250 biraz ürkütücü geliyor. Taşıyamayacakmışım, kontrol edemeyecek gibi geliyor gerçekten. Cbr 250 için de çok ölmüyorum ama gözüm biraz yüksekte olduğundan sanırım sabırsızlanıyorum. Hocam kullanırsın ama epey ders alman gerek diyor kuvvetle muhtemel beni kırmamak için. Bu kadar yorumdan sonra 125 i kadraja sokmak gerekecek sanırım. Tekrar teşekkür ederim herkese yorumları için.

    Rastgele

  15. #15
    hamzarat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW F700GS
    Ulkemiz de kadinlarimiz motosiklete mesafeli ve bu cok buyuk bir kayip.her gelen tek tek kiymetli ve onemi hakediyor.
    Yeni motosiklet macerasina giren her bir birey o motosikleti illaki devirir(istisnalar olabilir).fiziksel olarak erkeklere oranlara zayif olan kadinlar daha riskli bu durumda.ama bu boy pos handikapi tecrube kazandikca avantaja donusecektir.tecrube ile sabittir.
    Neyse sadede geleyim.yeni baslangic icin alinabilecek sizin ozellikleriniz dahilinde en ideal motosikletler yamaha ybr 125 ve honda cg 125(kalmadi o ayri)dir.(cin mallarina bakma bile)neden boyle dedim soyle acayim.bir kere commuter sinifi bu motosikletler bir cok avantaj sunar.kullanim kolayligi,yakit tuketimi,servis masrafi,2.el fiyati vb.motosikleti devirdiginiz de 3 gun 3 gece aglamazsiniz.oturus pozisyonu dik ve tam hakimiyet sagliyor.ben bu motosikletlerin uzerine 14 yasinda oturdum.duse kalka 1 sene sonra oyuncak gibi oynamaya basladim.boyum o kadar kisaydi ki kaldirimda ustune biniyordum.o boy pos olayi bir yerden sonra onemsiz bir ayrinti.benim tavsiyem su motosikletler:(sifir)-yamaha ybr 125,honda cb125e'dir.(2.el)-yamaha ybr 125,honda cg 125,cb125e,tvs apache.hayirli surusler dilerim.motosiklet sevgin azalmaz ve umarim daha buyuk motosikletlerle onumuzden basip gecersin.

  16. #16

    Üyelik
    29 Eylül 2013
    İmkan ve şeraitler göz önünde olunca kadın sürücülerin az olması o kadar garip durmuyor ancak gittiğim kursta erkeklerden çok kadın öğrencilerin olması beni çok umutlandırdı. Belki bunda erkeklerin biraz daha alaylı kadınların böyle bir imkan bulamamalarından kaynaklı işi kitabına göre yapmak zorunda olmalarından kaynaklı... Çevresel faktörler, şehir içi trafik vs düşünüldüğünde belki gelecekte çok daha büyük rağbet görecektir. Benim hayata bakış açımla paralel seyrediyor bundan dolayı vazgeçmek sözkonusu değil. Dediğiniz gibi tecrübeyle keyfine varılacak öğrenilecek bir iş. Yolda gitmek kafi, varmak mesele değil.

    Rasgele


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)