Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni Üye / Acemi Motorsiklet Tutkunu / Öneri Ve Yönlendirme Yardım Talebi. Read more

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Temmuz 2013
    Selamlar Arkadaşlar;

    Öncelikle hepinize vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ediyor ve acemice sorularım için anlayışınıza sığınıyorum.

    Motorsiklet dünyasına yeni giriş yapan birisiyim. Beni doğru yönlendirmeniz açısından biraz kendim hakkında bilgi vermek istiyorum.

    Adım Ahmet Tarık, 43 yaşındayım , 177 boy ve yaklsık 100 kiloyum.

    Motorsiklet ise tanışmam 15-16 yaşlarına dayanır, yaklasık 22 yaşına kadar da mopet - motorsiklet kullandım. 20 yıldır da hiç bir motorsiklete binmedim, aslında bu yaştan sonra binebileceğimi de hiç düşünmüyordum. Taa ki karavanımın arkasına (sağa sola ekmek su almaya gitmek için) bir scooter alana kadar. Mondial marka 150 cc lik bir scooter i ihtiyaçlar doğrultusunda "acaba kullanabilecekmiyim kaygıları ile" aldım. Eve bir arkadaşım getirdi. Otoparkta 1 saat binsenmi diye baktıktan ve tereddüt geçirdikten sonra kendimi ikna ettim ve bindim, ayaklarımı yanlara açıp her an düşecekmiş gibi 1-2 turdan sonra baktım ki oluyor , unutmamışım çok fazla , ne yalan söyleyeyim korka korka binerken keyif bile almaya başladığımı görünce daha çok binmeye başladım. Hafta sonu karavanımla kampa gittim, orda ise cok cok işime yaradı , ben ise gün boyu motora bindim. Artık güvenim tam yerine geldi, hatta birazı kumluk olan kötü toprak yollarda bile oldukça kontrollü bir şekilde ve cok rahat kullandığımı gördüm. Kendime güvenim yerine gelirken , motorsiklet tutum ise tavan yaptı.

    Motoru alıp 3-5 tur atınca , eşimi de arkama alakarak 1-2 tur attım, baktım iyice rahatız, hemen bir motorsiklet malzemeleri satan dükkana gederek eşim ve kendime kask,mont gibi kıyafetler aldık. Hatta bu kıyafetlere verdiğimiz para 2.700 aldığım motordan daha çok oldu . Sonuçta sağlığımız her şeyden önemli. Yanlız o elbiseler ve kaskları giyip eşimle motorun üstüne çıkınca motor altımızda kayboldu hemde yoldaki tüm tırtıkları hissediyoruz. Özellikle artçı (bunu öğrendim hiç rahat değil, ileri kayıp duruyor. Bunları düşününce ve biz bu işi ilerletme kararı alınca sanırım başka bir kulvara geçme zamanıdır dedik.

    Velhasılı bu kadar bilgi verdikten sonra , şimdi nasıl ilerleyeceğimi ve sorularımı sorabilirim.

    Motorsikletten beklentilerim ise söyle,
    Ben ve eşimle rahat ve konforlu bir şekilde 1-350 km en çok mesefelerde yolculuk edeceğimiz, hafta sonları kullanımı için (iş amaçlı yada günlük ulaşım amaçlı kullanmayacağım) tamamen keyif için kullanacağım bir motor istemekteyim. Bu iş için ayırdığım bütçe ise 10-15 bin liradır.
    Mondial argent 150 cc de tüm yol bozukluklarını hissettiğim için bunu hissetmeyeceğim yada çok az hissedeceğimiz bir model istiyoruz.
    Karavan - kamp - doğa ile ilgilenmekten ve aktiviteleri yaptıgımız için sadece otobanda değilde , koy yollarında ve bozuk yollarda da kullanabileceğimiz (daima 2 kişi) bir şey istiyoruz.
    Vitesli motorsiklet kullanabileceğimi halen düşünememekteyim, bana çok zormuş gibi geliyor ve malum bu yaştan sonra denge sorunu da olacaktır. Artık bu atraksiyonlara girecek kadar da genç değiliz, bu nedenle otomatik vites bir alet olsa süper olur düşüncesindeyiz. Öyle debriyaj vites uğraşmayacağım bir model ideal bizim için .
    Uzun yola çok çıkmayacağım, hız konusunda ise hiç beklentim yok , 2 kişi 100 km yapması yeterli , 800 cc 1000 cc bir performans motorsikleti istemiyorum , çünki o kadar hızlı süremem zaten, çoluk çocuk arkada eşim , sorumluluklarım 1000 tane şey geliyor aklıma gaza her basışımda dolayısı ile yakıt konusunda performasnlı olması ( az yakması ) daha tercih sebebim.
    Genelde az trafikli yollarda kullanacağım motorumu, karavanla gittiğim tatil bölgelerinde , yada evimizin yakınlarındaki dinlence yerlerinde, belki zaman zaman istanbul-sakarya (anne ziyareti), istanbul - bolu (7 göller-abant-ismailin yeri sabah kahvaltısı) gibi aktiviteler de kullanabilirim. o nedenle yol konforu da olsun istiyorum.
    Hem asvalt %75 - hem stablize köy yolu ve toprak yollar patikalar %25 da 2 kişi kullanacağımızı düşünürsek öyle altı çok alçak ve hız motoru da olmamalı.
    Bir diger ayrıntı ise 150 cc lik mondial altımız da (özellikle benim cüsseyi düşünütseniz , araya kaçmış gibi duruyor) komik duruyor. Böyle gösterişli ve büyük görünsün istiyoruz. Mesela Honda Goldving gibi Çok mu şey istedim

    Kısaca arkadaşlar meramım budur . Belki bir çok şeyi aynı anda istedim, hem 1. hem 3. olunmaz birim ama , bu istediklerime en yakın model önerileriniz ne olur. Bana ne önerirsiniz. nasıl bir yol izlemeliyim . Kısaca karışık olan kafamın biraz olsun arınmması için tüm yazacaklarınız benim için altın değerinde.
    Çok değerli görüşlerinizi paylaşmanız deleği ile .

    Ahmet Tarık


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2012
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Merhaba. Sanırım şu iyidir

    http://www.sym-tr.com/urun/gt-250i

  3. #3
    kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    znu 125
    ben motorumu satıyorum eğer ilgini çekerse ilan aşağıda,selamlar.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-tamamen-orjinal-en-500-acil-129076877/detay/

  4. #4
    madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2010
    Şehir
    Bağcılar / İstanbul
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Selamlar;
    Öncelikle kazasız belasız sürüşler diliyorum.

    Sizin motorunuz Kymco Xciting 250i.
    Büyük tekerlekli, düşük yakıt tüketimli, kullanımı rahat, eşinizle çok rahat binebileceğiniz bir makinadır.
    Başkasına bakmayın derim.

  5. #5
    ARCHANGEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    Avcılar/İSTANBUL
    Motosikleti
    2013 FAZER 8
    Bence bu özellikleri barındıracak motosikletin vitessiz olma şansı pek yok gibi,scooter ile bozuk yollarda perişan olursun.Küçük bir vitesli motor ile (suzuki inazuma bu iş için mükemmel bir eğitmen olur ) pilotajını geliştirmeni öneririm daha sonrası zaten gelir.

  6. #6
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    aslında cruiser derdim ama cruiser öyle karavan arkasına koyulacak motor değil o yüzden siz doğru tercih yapmışsınız scooter en güzelidir ben scooter piyasasından anlamam o yüzden benim yorumum burda bitiyor

  7. #7
    yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Kymco Xciting 250i ve sym gt250i evo güzel seçenekler. kymco downtown 300i da olabilir

  8. #8
    beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2012
    Şehir
    Bursa / Nilüfer
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Eğer scooter derseniz sym gts 250 i ama biraz bozuk yollarada girerim ve raht olaun derseniz suzuki inazuma . Ben olsam İnazuma alırdım vites işi okadar sıkıntılı değil bence . Ama sizin kararınız . Scooter bozuk yollara hiç gelemez gelirsede size yazık olur sağlıcakla ...

  9. #9
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Sanirim siz bu arkadasi soruyorsunuz.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  10. #10
    ARCHANGEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    Avcılar/İSTANBUL
    Motosikleti
    2013 FAZER 8
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanirim siz bu arkadasi soruyorsunuz.
    http://www.moto-net.com/images/essai...ccessoires.jpg
    Aslında abimizin ihtiyacı tam olarak bu ve bunun türevleri ama şuanki tecrübesi ile sadece bir hayal olur bu modeller.Dediğim gibi bence inazuma ile vitese alışın motora alışın,sonraki süreçte touring yada enduro motor modellerinden birini seçersiniz.
    Bir gün mutlaka ...

  11. #11

    Üyelik
    20 Temmuz 2013
    mondial snappy x 100 luk c
    up hem hiz bakimindan hem yakit bakimindan hemde konfor bakimindan cok super bi motor

  12. #12
    Alpay Demira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R1200GS
    Scooter bozuk yollar haricinde her istediğinizi karşılayacaktır fakat ille bozuk yollara girecekseniz lastik ebati biraz büyük bir model seçin honda integra iyi bir çözüm gibi görünüyor ama artçı konforunu göz önünde bulundurun yinede

  13. #13
    serseric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2012


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)