HGS Şehir Efsaneleri

HGS ile ilgili okuduğum bir yazı vardı.

HGS satın alan kişi aldığı etiketin iki parçasınıda ruhsatın içine ruhsatıda ceketinin cebine koyuyor ve bunu unutuyor. Köprüden geçiş yaptığı sırada geçiş okunuyor.

Bende bunu iki kez motosiklette denedim.

İki etiketi de ruhsatın içinde bulunan ehliyet kısmına koydum bunu ruhsatın dışına çıkardım ve ön yuzu dışa gelecek şekilde katlayarak montun cebine koydum.

Geçiş yaparken önce ücreti gordum ama sonra kaçak geçiş yazıdı. Bunu iki kez denedim. İkisinde de okumadı.

İlk geçişimi 1 ay önce 2. geçişimi 3 hafta önce yaptım.

HGS hesabımı kontrol ettiğimde bu geçişleri görünmüyor.

Kaçak geçiş sorgulaması yapıyorum ordada görünmüyor.

Geçen haftada kartı elimde tutarak geçiş yaptım bu hesabımda gorunuyor.

Benzer bir durum deneyen yada başına gelen varmı.

Benim de aklıma bişey geldi şimdi. Belediye otobüsünün en arka taraflarında yolcusunuz, hgs'nin ruhsatın içinde ruhsat da gömlek cebinizde. Önde otobüsün hgs'sini okuyan sistem, arka sıralara gelince sizin de hgs'nizi okur mu :) okursa ne kadar para keser hesaptan.

bugun ogs yi aldım cebime koydum köpruden gectim ne kacak geçiş icin uyarı verdı nede ekranda sukadar paranız kesıldı gıbı bıse cıktı

Sık sık okuma hatası yapan sıstemin bunu da okumsaı muhtemel. :)) ücret olarakda kol gibi diyelım.

HGS satın alan kişi aldığı etiketin iki parçasınıda ruhsatın içine ruhsatıda ceketinin cebine koyuyor ve bunu unutuyor. Köprüden geçiş yaptığı sırada geçiş okunuyor.

ben geçtim o dediğin şekilde araba ( transporter ) kayın pederin,kuzeni sabiha gökçen havaalanına bırakmak için karşıya geçtim ,ben yapıştırdı diye biliyordum yapıştırmamış ruhsat montun sol cebindeydi köprüden geçtim sıkıntı yok ama anadolu otoyolundan geçerken kaçak geçiş yazıp ötmüştü kuzeni bıraktıktan sonra hanımı aradım babasına sorsun diye yapıştırmadığını öğrendim geri dönüşte ruhsatı torpidonun üstüne koydum öyle geçtim.

ogs de okunmasa bile plaka okunuyor ve ogs hesabınız olduğu tespit edilirse otomatik olarak para o hesaptan çekiliyor ve bu şekilde kaçak geçiş&ceza gibi bir durum söz konusu olmuyor. Ama bu hgs de de geçerli mi bilmiyorum.

Motosikleti
Fazer8 abs
bizim buralarda yok ogs felan kaçak geçişin cezası ne kadar bu arada?

Bu durum bende de var. Kaçak geçiş uyarısı aldım temden çıkarken ancak sorgulamada ne kaçak geçiş çıkıyor ne ücret düştü beleşemi geçtik acaba biz? :cherry:

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
yeni tip hgsler şu sarı olanlar tek parça. geçenlerde gaziantep mersin arası seyahat ettim otobandan namussuz hiç okumadı her geçişdede alarmı bir güzel çaldırdı ama plaka kayıtlı oldugu için hesaptan düşüyor. eğer hgs niz varsa kaçakta olsa dert etmeyin eğer içinde bakiye varsa

Motosikleti
Fazer8 abs
Bütün araçlarda %20 indirim var 3,4 TL ödeniyor. Kaçak geçersen 4,25 den hesaplanıyor.

hımm çalıştığım bankaya hgs geldi geçen hafta.
dağıtımına yarın başlanacak. ücretsizmiş yanlış duymadıysam. alsammıki 1 tane durduğu yerde ücreti felan olmuyor heralde?

okunmadığında hesabınızı kontrol edin eğer otomatik düşmemişse beleşe geçmiş olursunuz herhangi bir ceza söz konusu değil.bir arkadaşım motora ön cama yapıştırmasına rağmen hgs,yi aldığı günden beri yaptığı hiçbir geçiş algılanmamış ve kaçak geçiş sinyali vermiş.hesabındanda hiçbirşey düşmemiş.geçenlerde motoru sattı merak ettim sordum satarken bu hgs başına iş açtımı diye yoo dedi gittim noterden direk verdim satışı dedi.ve hatta motoru sattığı için ptt,ye giderek hgs,sini iptal ettirmiş.ilk aldığında ödediği 30tl,yi hiç bozulmadan geri almış.şaka gibi ama güzel bir gerçek.. şimdi bende buna istinaden kaçak geçmeyi bırakıcam bi hgs alıp kayıt ettirip etiketleride evde bırakıcam.geçişleride ister işlerini yapıp düşsünler hesabımdan ister düşmesinler.onlar düşünsün:)

ben kaskın vizörüne yapıştırdım etiketi 5-6 defa köprüden geçtim ama 1 kere okudu diğerlerinde okumadı şimdi ne kaçak geçiş olarak görünüyor ne bakiyeden düşüyor acayip bir durum başımıza bir iş gelmez inşallah

hımm çalıştığım bankaya hgs geldi geçen hafta.
dağıtımına yarın başlanacak. ücretsizmiş yanlış duymadıysam. alsammıki 1 tane durduğu yerde ücreti felan olmuyor heralde?

Kullanmayacaksan alma derim. Boşu boşuna 30 tl orda kalacak. ( Etiket bedava ama içine 30 TL yüklemej gerekiyor )

Bende bunu iki kez motosiklette denedim.
İki etiketi de ruhsatın içinde bulunan ehliyet kısmına koydum bunu ruhsatın dışına çıkardım ve ön yuzu dışa gelecek şekilde katlayarak montun cebine koydum.
Geçiş yaparken önce ücreti gordum ama sonra kaçak geçiş yazıdı. Bunu iki kez denedim. İkisinde de okumadı.
İlk geçişimi 1 ay önce 2. geçişimi 3 hafta önce yaptım.
Geçen haftada kartı elimde tutarak geçiş yaptım bu hesabımda gorunuyor.
Benzer bir durum deneyen yada başına gelen varmı.

aynı olay başımdan geçti .50 km hızla geçtim okumadı. etiket ile başka araçta daha düşük hızda geçerken okudu .hızdan olabileceğini düşünüyorum.

hızım 30-40 km/h dı.

Eğer bu şekilde sorunsuz geçiliyorsa bu iyi bişi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar