Motosiklette Performans Azaltma?

Gözlemlediğim kadarıyla bir çok arkadaş 600cc motorlarla başlamak istiyor, ancak debriyajı/gazı kaçırıp sağa sola uçmaktan korkuyor. Daha önce gittiğim go-kart pistlerinde küçük çocukların binebilmesi için motorların gücünün azaltıldığını görmüştüm. Büyük motorlar için de bu geçerli olabilir mi?

Mesela scooterdan büyük bir motora (~80hp diyelim) geçen birisi motorun ayarlarıyla oynayarak motorun ağırlığına/gücüne alışana kadar (mesela bir ay süreyle) motorun gücünü ~40hp'ye indirebilir mi? Bunu yapmak mantıklı bir hareket olur mu, yoksa motorun gücünden çok ağırlığına alışmak mı önemlidir?

onu bilemiyorum ama hızı sınırlayabiliyorlar galiba...
bunu filan biliyosundur da ben yinede söyleyim dedim:)

silindir iptaliyle mümkün. mercedesde mesela v12 motoru 4silnidiri kapatıp v8 yapabiliyosun. m5 i 504 beygirden 400 beygire düşürüyosun. motorda da olur gibi geliyor.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Aslında çok mantıklı , gerçekten güzel bir fikir seni tebrik ederim.
Ama işin şu boyutu var, bu dediğimizi hangi Türk evladı yapar?

Ben yapmam arkadaş. hatta silindir iptal etmek yerine 4 silindir daha nasıl eklerim diye kafa patlatırım. :mrgreen:

Bildiğim kadarı ile motor teknolojisi izin veriyorsa tuning ile (çip ayarlaması) mevcut beygir gücü istenilen kadar düşürülebilir. Derbi GPR 125'te böyle bir şey var diye biliyorum.

abicim büyük cc alıp gücü kesmek yerine yüksek cc görünümlü küçük cc makina alırsın olur biter

olcay abininde dedği gibi kim yaparki

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
En basiti gidondaki gaza bir engel koyarsın belli bir açıdan fazla dönmez (Örn: 6000 devir)

Bi süre böyle bayık bayık kullanırsın alıştıktan sonra kaldırısın o parçayı ,Mach lardan Mach lara coşarsın:mrgreen:

chip tunning ile hp arttırılabiliyorsa, azaltılabilir de. ama eyong'un da dediği gibi hangi Türk evladı :)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Gerçektende uygulanması gereken bir olay, adam soruyor mesela scooter kullanıom ama artık kesmio paramda var race hastasıyım nasıl yapim diye. Valla iyi yöntem, kardeş deriz git falan ustaya yada filan servise motorun sınırlarını azaltsın belirlesin filan. Alışınca artırırsın yine...

Dostum bu performans düsürme isini burda yapiyorlar.Yeni ehliyet yapan ve 25 yasíni gecmemis herkes icin mecburi kural bu.Motorun kac beygir olursa olsun ehliyeti aldiktan sonraki 2 sene 34 beygir olarak kullaniyorsun.bu iki sene senin deneme süren oluyor eger bu süre icinde bi vukuatin olmazsa sürenin sonunda tekrar actirabiliyorsun.olursa artik vay haline :) türkce anlamini bilemedigim kücük bi alet var onu takiyosun motora.kolay bisey kendin bile yapabiliyorsun yani.ve 34 beygire düsürüyorsun motoru.

@CBR1000RR
Büyük görünümlü küçük cc makine pek yok piyasada.

@Eyong
10 milyarım olsaydı dediğimizi yapacak ilk Türk evladı ben olurdum, 2. el bir CBR600f veya ZX6R alır sakin sakin kullanırdım, sonra buraya gelir "600cc SS ile başladım" diye konu açar laf yerdim :mrgreen:

Çip tuning olayıyla yapılabilirse kim yapar acaba? Ayrıca mekanik olarak sorun yaratır mı? Bir de 130hp'ye göre dizayn edilmiş motor 40hp güçte saçmalar mı?

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Eline hakim olursun, en kolay performans azaltma yöntemi. Tabi bunu yapabilen sigarayı, içkiyi hatta uyuşturucuyu bile bırakır. Bence :)

ya yapmayın arkadaşlar onca para verip hızlı makine alıcan sonra performansını düşürcen yakışık almas yahuuuu...oynamayın makinenin ayarlarıylaa..

BIYIKLI' Alıntı:
Eline hakim olursun, en kolay performans azaltma yöntemi. Tabi bunu yapabilen sigarayı, içkiyi hatta uyuşturucuyu bile bırakır. Bence :)
Motor kullanmayı iyi bilsem elime hakim olmak sorun değil, ama yeni başlayıp SS isteyen ve parası olan birisi (son kısım hariç ben :)) cbr600f alıp 30-35hp'ye düşürüp belli bir deneyim kazanana kadar rahatça kullanabilirim diye umuyorum.

Bence bu fikir saçma,motoru kısıtlamak yanlış olur.O motoru limitlerinde kullanmayacaksan almaman daha iyi olur.Madem düşük performans istiyorsun ufak motor alsana.Hemen karizma yapamzsın ama sağlıklı hayatına devam edersin ama illa racig tarzı diosan cbr125 var mesela.Racing motor deil hem o kadar da seri olmaz.Görünüşü de seni tatmin etmiş olur.Yanılıyo olabilirim fakat bence zorlanan bi motor daha çok yakıt harcar,rahat çalışmaz silindir iptali harici bişey olursa tabi bu,mesela belki buji...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Ben demiştim dimi iyi olur ama hangi TÜRK evladı yapar diye :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öyle bir sistem aslında ortalıkta satılan alet olsa, bence çok satardı. Aileler çocuklarının arabalarına ve motorlarına alırlardı.

Ben ise racing motora geçeceğim diye 2-3 tane motosiklet değiştirmeyi beklemek zorunda kalmazdım. 1 tane esaslı makine alır ve 3 yıl boyunca yavaş yavaş ayarını yükseltirdim. Benim Suzuki cruiserim bile dururken tam kalkışta patinaj çekmekten arkası sağa sola savruluyor. Hafif yatık gaza bassam arkası atıveriyor. Racing makineyi düşünemiyorum bile. Araçlar arasında makas çekerken yanlışlıkla gazı biraz fazla açtığımı ise HİÇ düşünmek istemiyorum.

Bence çok yararlı bir alet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar