2013 Kanuni Breton S100

Ben 75 kgyum artçım 50 kg tahminen 30-35 derecelik bir yokuşu 1 viteste biraz zorlarsam 2. viteste zar zor çıkıyorum henüz 200 km de bu normalmi yoksa bi performans düşüklüğümü var 7.48 hp yazıyor ne kadar doğru bilmiyorum.

Birde 101 kg motorum 100 cc 7.48 beygir 5 vites en güvenli ,motoru bağırtmayacak son hızım kaç km dir?? normal olarak ben 60 km hızla giderken bile motorun çok zorlandıgını düşünüyorum...​

Bence ilk 500km dolmadan artçılı binme. Motorunun performansı normal, daha iyileşir de yeniyken fazla zorlamazsan. 60km hızla giderken zorlanmaması gerek, sana motor zorlanıyor gibi geliyodur. 80km hızdan sonra zorlanmaya başlar 100'lük motorlar genelde.

ya ben bu zorlamamayı anlamıyorum hızlımı gitmeyim yüksek devirlere mi çıkmayım ? yüksek devirlere çıkmıcaksan en son kaçıncı devire çıkayım 12000 devir var 10000 de kırmızılar baslıyor ...

Birde jikle aşşagı dogrumu açık yukarı dogrumu ?

Motor normal sürüş halindeyken o jikle kolunun en altta olması gerekiyor. İlk 500km 6000, 500-1000km arası da 7000 deviri geçme. Rodaj bitse bile 4. 5. vites hariç 9 bin deviri geçme, motoru gereksiz yere bağırtma, daha fazla hızlanmak istiyorsan vites büyüt.

ya ben bu zorlamamayı anlamıyorum hızlımı gitmeyim yüksek devirlere mi çıkmayım ? yüksek devirlere çıkmıcaksan en son kaçıncı devire çıkayım 12000 devir var 10000 de kırmızılar baslıyor ...

Birde jikle aşşagı dogrumu açık yukarı dogrumu ?

Zorlamamak demek devri yüksek kullanmamak demek. Kitapçıkta ne yazıyorsa onu uygula.
Benim de 100 cc, ilk 500 km'de 5000 devri geçme diyor. 500-1000 km'de de 7000'i geçme diyordu sanırım.
Jikle mevzusu da sanırım aşağıda olması lazım. Zaten jikle açık sürersen contalar yanar. Yani arıza verir.
Kitapçık var değil mi?

var var ama kitapçıkta ilk 500 km 35 km/h 500-1000 km 50km/h diyor ama mümkün değil bu trafikde kitapçıkta jikle ile ilgili bilgi vermemiş. ??

en iyisi 6000 devri geçmemek yoksa motor hızlanmıyor 5000 devirde falan 5.viteste hala 40-50 ile gidiyor oluyorum

_ 1000km kadar, rodaj yagı değişinceye kadar en azından ( yağın içindeki metal sürtünme kalıntıları atılıncaya kadar) artçı almamaya hatta yokuş çıkmamaya dikkat edin.

_ İşin özü şu, rodaj döneminde motor fazla ısınmaması lazım, ama yağın içi yeni alışan parçaların çer çöpüyle dolduğundan bi şekilde mutlaka ısınıyor. Isınan metal zedelenmeye zarar görmeye zaten meyilli hale geliyor,

bunun üstüne daha ağır yük taşıtmaya çalışırsanız, zorlu yokuşlar denerseniz motor kolaylıkla zarar görebiliyor.

_ Birde rodaj yağı farklı özellikte oluyor, parçalarn alışması ve çapakların temizlenmesi düşünülerek yapılmış bu yüzden motosiklette bu sürede ona göre kullanılmalı.

Bu sebeplerden çok sık vites değiştiriniz derler ki aynı dişliler sürekli sürtünme halinde olmasın ve yine bu yüzden uzun yolda rodaj yapılmaz derler ki sürekli aynı tempoda seyretmek zorunda kalacağınız yollara çıkmayın. Hatta mümkünse çok sık mola verin...

_ Buna 1000 km cik katlanırsanız, motor ömrü daha uzun, daha sorunsuz daha az yakıt sarfiyatı daha verimli... herşey daha güzel olur :)

İş işten geçmeden dikkat etmeye çalışıcam Bazen mecbur kalıyorum artçı almaya e yokuş çıkmakta gerekiyor :( ömrümden ömür gidiyo açıkcası bu yazdıklarınızı okuyunca

kitapçıgında 500km ye kadar 35 km/h 500-1000arası 50km/h rotajda bunlar yazıyor bunlara uy bence

Beyler ben motoru alalı 1 hafta oldu motoru şu anda 520 km de ilk başta motoru devirsiz kullanıyordum ama iki üç kişi beni uyardı motor hep boğuk kalır diye bende yaklaşık 50 km den sonra hemen hemen her vites değişitrişte 10 bin devire geliyorum motor çok seri oldu sizin yerinezdee olsam kitaba bağlı kalmam 2. vitesi 60 a gelmeden 3 ü 80 gelmeden 4 100 e gelmeden teğiştirmeyin derim ama 1. viteste fazla devir iyi olmaz

Beyler ben motoru alalı 1 hafta oldu motoru şu anda 520 km de ilk başta motoru devirsiz kullanıyordum ama iki üç kişi beni uyardı motor hep boğuk kalır diye bende yaklaşık 50 km den sonra hemen hemen her vites değişitrişte 10 bin devire geliyorum motor çok seri oldu sizin yerinezdee olsam kitaba bağlı kalmam 2. vitesi 60 a gelmeden 3 ü 80 gelmeden 4 100 e gelmeden teğiştirmeyin derim ama 1. viteste fazla devir iyi olmaz

En iyisini yapmışsın kardeş. 50 km boşu boşuna düşük devirlerde kullanmışsın. 10bin devir yetmeyebilr ama, çıkabiliyorsan 11bin 12 bin dene derim.
Ben motoru alır almaz çöpe attım kitapçığını. Elin Hindu'su ne anlar motordan.
Hayırlı işler.

Zorlamamak şöyle oluyor, ilk 500 km yarım gazı geçmeyeceksin. Zorlamamanın ayarı öyle hızla, devirle bilmem ne ile ölçülmez. Bunun ölçüsü gaz koludur. Bu durumda senin zaten o yokuşu iki kişiyle çıkmaya teşebbüs bile etmemen gerekir çünkü yarım gazla çıkamazsın.

breton

merhaba bende breton s 100 kullanıcısıyım bu benim ilk motorum o yüzden motor açma falan nasıl oluyor hiç bir fikrim yok. motor şu anda 600 binde ama forum okuduğum mesajlarda motor açılana kadar artçı binmeyin zorlamayın diyor ama ben artçı bindim yokuş çıktım biraz zorladım :pr: motor çekmiyormuş gibi geliyor artık çok mu zorladım acaba en doğru nasıl açılır motor bu saatten sonra ne yapabilirim? bide motor çok ısınıyor normal mi acaba yokuş çıkarken nasıl kullanmalıyım motoru yardımcı olursanız sevinirim...

bizde bs var 50 derece gibi bir yokuşu 160 kg ile çıkıyoruz 1. viteste ama bizimki 4 vites

bende cup 100s aldım rodajdayım şuanda daha 135 km deyim 60 km gecmiyorum .. daha öncede mondial 100mfh rodajını kendim tamamladım performansında cok cok değişiklik oluyor rodaj işini hafife almayın ..

1. ibreye güvenme hatalı 2. sürekli red-line kullanımdan sonra yok motorum kitlendi yok kanuni motorları dandik deme

bendede breton s 100 var ve servisi yit yitebildin kadar diyor motoru yakmazsam yakıtı düzene binmezmiş bide bende yitiyom 110 115 gidiyor yeter bence 125lik yapmayı düşünüyodum ama denedim gördüm ki 125 fazla farkı yok.motordan yana sıkıntım performans olarak yok ama parçaları cok dandık arka çamurluk plastik dokunmaya korkuyom motoru 1ay oldu koltu yırtılmaya basladı aldım dükkanı yol eddim deyiştirirler işallah şimdilik sallıyolar ama hayırlısı....

Bende cup var o yüzden sana devir ile ilgili bir şey söyleyemiyeceğim ama rödaj döneminde motoru çok fazla bağırtma ve sürekli aynı hızda aynı devirde kullanma derim. İyi sürüşler:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar