Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

yamaha ybr 125 yedek depo ve harici sorular. lütfen yardım...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Eylül 2012
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Aprilia Rs 125 Extremea
    Öncelikle herkese Merhaba Arkadaşlar... herşeyi anlatmak istedim. birilerine anlatırsam dahada rahatlarım diye düşündüm... okuyanlara teşekkürler

    ilk motorum honda today'di. 15 gün önce 2005 honda todayımı 1600 e satıp kalan kısmına kredi çekip 2900 liraya yamaha ybr 125 2008 model siyah aldım. Ama hayatımda hiç motor sürmemiştim. vitesli motor sürmeyi motoru almadan 1 hafta önce bu sitede okudugum vitesli motor nasıl kullanılır isimli başlıktan bi arkadaşın yapmış oldugu yorumdan ögrendim xD ve hiçde zorluk çekmeden birinci vites aşagı 2 3 4 5 yukarı 1 den biraz yukarı boş olarak zorlanmadan sürdüm xD o arkadaş yanlıs yazsaydı kaza yapardım :D... motoru alalı 16 gün oldu. Antalyada kymco yetkili servis mesut bunarcıya götürdüm motorumu. bi güzel bakım aküsü - flaşörü osu busu benzin göstergesi derken ortalama 60 tl para ödeyip çıktım. bide güzelde yıkadım. tank kısmınada tank koruyucu bez yaptırdım. motorumun resmini ileriki zamanlarda sizlerle paylaşıcam. motoru aldıgım haftası sorunsuz bi şekilde işe gittim geldim. osuydu busuydu şusuydu derken sürmeyide bi hayli kaptık. Aldıgımın haftasında pazar günü kemere gittim. aşagı yukarı 120 km yolu 10 tl gibi bi parayla yapınca gözlerime inanamadım motorum ciddi anlamda az yakıyordu. Aldıgımın ikinci haftasında yaşadıklarım pek talihli olmasada onlarıda yaşadık sonuçta iyileri görüp kötüleri görmemek olmazdı. geçen hafta cuma günü motordan inerken kontrolü bi an kaybedip motoru düşürdüm. düşürmemle birlikte far kırıldı. ama yerinden çıkmış gibi kırılmıştı. tırnaklar kırıkdı ama bende onu yapıştırdım. dünde yani pazartesi günü 17 temmuz günü. sabah motorla gelirken dünya gözün önünde yerde su vardı önümde bi anda fren yapınca birden ön frene bastım ve motoru devirdim. sol bacagımda biraz morluk kaskımda kırık ve motorun çamurlugu ve sol ayak basılan yerinde yamulma oldu... bunlardan sonra motoruma daha fazla ilgi göstermeye başladım.

    dün rölanti ayarını yapmayı ögrendim.
    bugün ise yedek deponun nasıl çalıştıgını ancak hala anlamadıgım şeyler var...


    SORULARIMA GELİNCE...


    RÖLANTİ AYARININ KAÇTA OLMASI GEREK ? (MOTOR BOŞTAYKEN DEVİR SAATİ İBRESİ KAÇTA OLMALI)
    YEDEK DEPO SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR ?
    YEDEK DEPODAKİ BENZİN MİKTARINI BENZİN GÖSTERGESİ GÖSTERİRMİ ?
    SANIRIM MUSLUK VARMIŞ YAN TARAFTA ONUDA BUGUN OGRENDIM. MUSLUK 7 /24 BENDE HEP AÇIK KONUMDAYMIŞ MOTORU GECE BENZİN GÖSTERGESİ YARIM DEPODA BIRAKIYORUM SABAH ALIYORUM MOTORU BAKIYORUM ONUNDA YARISINA GELMİŞ. BU YEDEK BENZİN DEPOSUNUN AÇIK OLMASINDAN MI KAYNAKLANIYOR ?

    BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ÖZELLİKLE YEDEK DEPO KONUSUNDA YAZILARINIZ NE KADAR UZUN OLURSA OLSUN OKUMAYA HAZIRIM
    İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Öncelikle hayırlı olsun.Ben rolenti ayarını devir göstergesine göre değil de motor sesini dinleyerek yapıyorum.Önceden devir göstergesi mi vardı?Yedek depoya benzin bittikten sonra geçiyoruz.Yedek depoya göstergede çeyreğin altına gelince geçiyo.Motosiklet durduğunda anlarsın zatenKullanmadığın zamanlarda da kapalı konumda olması gerekiyor.Anladığım kadarıyla benzinin sabah geldiğinde azalıyormuş.Benzin sızdırmıyorsa,akıtmıyosa çalıyolardır herhalde(benim başıma geldi çünkü).Başka bişey gelmiyor aklıma.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)