Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motor Üzerinde Lens Kullanmı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Chymera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2011
    Selamın Aleyküm belki yeri değildir ama yeni lens alcam fazla bir bilgim yok bazen motora kask sız biniyorum rüzgardan lensin düşme olanağı varmı Lens kullanan arkadaşlar varsa bilgi bekliyorum birde lens 1 aylıkmış daha almadım tam bilmiyorum ama hergece çıkarmak gerekiyormu yoksa taktıktan sonra 1 ay gözdemi durcak gözlükcü öyle dedi bana siteleri araştırdım lens kullananların çoğu gece çıkartıp gündüz takıyormuş yeri deyil onu birdaha belirteyim k.g hayırlı günler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    gizlerini daha da bozmak istiyorsan lensli ve kasksız motora bin tüm toz gözüne dolsun. ne diyeyim. her gece çıkarmak iyidir. sabah kalktığında lens yerinde olmayabiliri.ç

  3. #3
    kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova-Muğla/Dalaman
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    hergece çıkarman lazım yoksa lensin gece gözün arkadasına gitme ihtimali var. bide arkadaşın belirttiği gibi, kasksız kullanmanı tavsiye etmem, egsozlardan gelen duman bile lensle gözünün arasına girebilir. şunuda belirteyim, 1 ay hiç çıkarılmadan kullanılan lensler var fakat fiyatları yüksek. maddi durumun varsa onlarıda sor bi derim
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

  4. #4
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Lensten önce beyin almak daha mantıklı olur kanısındayım.
    eren1903 ve anaconda84 bunu beğendiler.
    Motosikletli Kaplumbağa...

  5. #5
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Rahat gözlük takabildigin kasklar var bence bu kasklarla birlikte klas bir bir gozluk al, hem daha toplamda daha ucuza gelir hemde daha saglıklı...
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

  6. #6
    cakturkc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2011
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    Cbf 150
    Kasksız uzun süre kullanmadığın sürece lens düşmez yani kurumaz.Zaten lensin düşmesi diye bir olayı hiç yaşamadım en fazla gözünde katlanır.Ancak kasksız gözüne girecek en ufak bir şey aniden dengeni bozar.Başıma geldi.Belki lens olmasa o kadar etkili olmaz gözünü kapatırsın yavaşlarsın ama lens varken refleks icabı öyle olmuyor.
    Ne tür lens olursa olsun günde 10 saatten fazla kullanmamanı tavsiye ederim.Ne kadar kaliteli lens alırsan o kadar gözüne zararı az olur.Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum haftanın belirli günleri hiç takmama rağmen zaman zaman göz kuruluğu yaşıyorum.Klimalı ortamda ikkat etmen gerekir.Çok çabuk kurur gözünde katlanır.İlk zamanlar mutlaka yanında lens kabını bulundurmanda fayda var.
    Lens kullanmaya ilk başladığımda 4-5 gün hiç çıkarmadan kullanmıştım, gözümün arkasına falan kaçmadı.Gözünün arkasına kaçması o kadar kolay değil.
    Lens kullanım süren de 30 günlük diye illa 30. gün atmana gerek yok, eğer çok fazla kullanmayıp, her gün solüsyonunu değiştirirsen 45 güne kadar kullanabilirsin.30- 45 gün arası gözünde ağrı yapmaya başladığı zaman lensin kullanım süresi bitmiştir.Değiştirmen gerekir.
    okican bunu beğendi.
    “Deneyen başaramayabilir lakin denemeyen zaten kaybetmiştir.”

  7. #7
    TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2012
    Şehir
    MaNiSa
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Ben gozluk kullaniyorum.kask da nasil takicam

  8. #8

    Üyelik
    30 Nisan 2012
    Motosikleti
    Kawasaki ZL600
    Ben kafama sıkı sıkı oturan kaskım ile rahat gözlük kullanamadığım için lens takarken, sen çok değişik bir soru sormuşsun. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin sana.

  9. #9
    kanmix_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2012
    Şehir
    Gonya- Mevlana Selçuklu
    Motosikleti
    Cbf150,Ybr,Tvs üçlüsü :)]
    Çene açılır kasklarda gözlüğü çıkartmadan bile kask takılıyor

    Ama çene kısmının o an açık olması gerek
    İmza yok
    Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
    Oğlum Bak Git

  10. #10
    ersin90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano WOLF S
    ben 5 yıldır LENS kullanıyorum ve gözlerim 5.50 numara....Nitro marka çene açılır kaskım var , çene açılır olsa bile gözlük rahatsız ediyor ,şakaklarıma ağrı yapıyor baskıdan....
    Eğer lens kullanacaksan her gece o lensi çıkarman gerek(gözlerini seviyorsan)...Su yüzdesi düşük Lens kullanmanı öneririm ( %35 den düşük olmalı)...
    Bir de 60 km hızı geçince rüzgar gözüne çok hızlı çarptığından lensini düşürebilir ,o yüzden vizörün kapalı olmalı....
    Başka sorun var ise özelden at yakın zaman da cevaplarım...

  11. #11
    Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Şehir
    Bozüyük
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Konu açılalı yıllar olmuş ama yeni konu açmak istemedim, açan abimizin cahilliği belli ama neyse.Gözlük kaskla zor oluyordu ve gözlük takmaktan hoşlanmadığım için lens denedim ve bugün lense başladım.Motosikletlede 10km falan yaptım ama lensle motosiklet kullanırken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir, başka kimler kullanıyor,düşünceleriniz nedir, vizör açık mı gidilmeli kapalı mı vb vb... ?

  12. #12

    Üyelik
    18 Ocak 2015
    Motosikleti
    mondial drift 125
    Ben lensle kullanıyorum ancak motor sürerken vizor açık olduğundan akşamları çıkarıyorum yoksa ertesi sabah bulanıklık yapıyor lens kutunu yanında taşırsan iyi olur bişey kaçarsa çıkarırsın he gözlüğünüde taşımaya çalış lensin çizilirse felan takarsın yada yeni lens takarsın vizör kapalı daha iyi olur fakat ilerde tozu dumana katmış araba veya toz toprak gördümü vizorun açıksa kesinlikle kapat gözüne birşey kaçınca refleksle çok kötü hareketler olabiliyor.
    Bozüyüksporl bunu beğendi.

  13. #13
    emreengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2014
    Şehir
    izmit
    Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Arkadaşım öncelikle 10 senedir lens kullanıcısıyım ben aylık lens kullanmaktayım ve genelde 2 ayda bir değiştiriyorum ayda 1 çıkarıp temizliyorum şöyle bir durum var tamamen kişiye bağlı ben günlük lens kullanamadım mesela kask konusuna gelince kasksız kullanma zaten lensle kullanamassın gözlerin yaşarma yapar ya güneş gözlüğü kullanıcan oda 50_60 km hıza kadar anca koruyor.

  14. #14
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Kimi zaman titanyum çerçeveli gözlükle kimi zaman lensle kullanıyorum. İki kaskım var, biri full face Schubert S1 Pro diğeri çene açılır HJC. Schubert'i sadece lensle kullanıyorum, ilave güneş vizörü de var. HJC'yi her iki şekilde kullanıyorum.

    Daima yanımda gözlük kılıfını, lens kutusunu ve lens suyunu bulunduruyorum. Uzun kullanım sonrası lensler gözde yağlanma ile beraber bulanık bir görüntüye sebep olabiliyor. Bu durumda ya çıkartıp temizleyip tekrar takmalı ya da gözleri biraz dinlendirmek için gözlüğe geçmeli. Sabah başlayan motorsiklet gezisi akşam dönüşle bitecekse benim tavsiyem dönüşte gözlük takılmasından yana olur. Araba kullanırken önceki yazılarda belirtildiği gibi klima gözlerde kurumaya yol açacağı için lens kullanımında sıkıntı yaratır. Çene açılır kaskta lens kullanacaksanız kaskın güneş vizörü olmasına yada ekstra bir sürüş gözlüğü (polarize bir güneş gözlüğü olabilir) kullanmaya gayret edin. 70 km. üstü hızlarda lensli kullanımda koruyucu bir gözlük yoksa ve vizör de açıksa rahatsızlık hissedeceksiniz. Güvenli sürüşler dilerim.
    Bozüyüksporl bunu beğendi.

  15. #15
    sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joymax
    Lens olayı kişiye göre değişir.Aylık lens diye satın aldığım aslıda hepsi aynı markaya göre kalitesi dayanıklılığı değişen lenslerden aldım.Pek çok markanın lensini optikçi arkdşm olduğu için tek tek denedim.En saydamı en incesi acuve markası oldu benim için.1 haftadan fazla kullanamıyorum.Her akşam yatarken solüsyon damlatıyorum gözüme.Motorda kaskı pek açmamaya dikkat et.Güneştede çok takılmazsan bir sıkıntı olmaz.Şu ana kadar yaşadığım en büyük sorun ilk aldığımda çıkartamadım doktora gittim 4 sn sürdü alması.Güneş gözlüklü kask tavsiyemdir.
    Bozüyüksporl bunu beğendi.

  16. #16
    Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Şehir
    Bozüyük
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Kesinlikle tam kapalı kask kullanıyorum bakkala giderken bile.Bugün vizör kapalı takıldım sıkıntı olmadı sanırım böyle kullanıcam hep, teşekkürler cevap için.

  17. #17
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Suanda abuk bir cevap vermiş bulunmaktayım

  18. #18

    Üyelik
    27 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Ben lens kullanıyorum, kasksız motorun üzerinde hiç bir problem olmuyor. Marifet değil tabiki ama gayr-i ihtiyari. Her gece çıkarma konusuna gelince çok zor durumdaysan cıkarmayabilirsin, bişey olmaz yani geri felan kaçması milyonda bir, ve lensin 1 ay saçmalığına kesinlikle inanma, temiz kullan. şuan gözümdeki lensi 1 aylık diye alıp 6 aydır takıyorum ve sorun yok
    Bozüyüksporl bunu beğendi.

  19. #19
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    göz var göz var, her göz birbirinden farkli, imkanin varsa çizdir gitsin (kestaneyi değil yanlis anlasilma olmasin
    Bozüyüksporl bunu beğendi.

  20. #20
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Kask takmadan ve vizörü kapamadan lens çok rahatsız eder, gözünüz 2 dakikada sulanmaya şırış şırıl su akıtmaya başlar. Gözünüze toz, sinek falan filan bi yabancı cisim kaçarsa da yolda kalırsınız, lensi çıkarıp atmak zorunda kalırsınız. Kask ve vizör olunca pek sorun yok ama. Lensler de bir aylıktır hatta türkiyede 1 aylık diye satılan bazı lensler aslında 15 günlüktür. Silikon lenslerin kullanıldıkça gözenekleri tıkanır, oksijen geçirgenliği azalır. Aynı zamanda eskidikçe hijyenikliğini de kaybeder. 1 aydan fazla kullanmayın atın, yenisini açın. Gözleriniz çifti 30-40 liralık lensten kıyaslanamayacak kadar çok değerli.
    Bozüyüksporl bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)