Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Çinli ile 900 km / Yol Yardım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Herkesin yol tecrübeleri farklıdır... eğlence, hayat ve macera anlayışı farklıdır...

    Bazısı kendini güvende hissetmeyi seçer... bazısı, bütün risklere rağmen " aklından geçeni " yapmayı tercih eder...

    Birisine göre, güvenli ortamında yaşamak hayatı boş geçirmektir.

    Diğerine göre, motora atlayıp tehlike dolu yollarda bütün riskler ortadayken eğlendiğini sanmak aptallıktır...


    Burada önemli olan, kimin hayatını boş geçirdiği, yada kimin aptallıklar yaptığı değil, karşımızdaki insanın düşüncelerinin de bir değeri olduğunu bilmek, buna saygı göstermektir diyorum...

    Bir çok insanın yollarda kötü tecrübeleri var...

    ben kısaca kendime ait bir iki tecrübemi saymak isterim.


    bisikletle 500 km yol gittim bir keresinde...
    250'lik motosikletle 400 - 500 km'lik menzillere gitmişliğim çoktur.
    650'lik le gezmek adına yola çıktığımda, geceyi hangi şehirde geçireceğim, benzin parası var mı cebimde buna bakarım... zira geçen gün 3 günde 3000 km yol yaptım.

    Bazı çinli motor kullanıcısı arkadaşım, beni şaşırtan derecelerde kilometreler yapıyor...

    Olayın gerçek yüzüne bakmamız gerekirse, trafikte çok zor şartlar yaşamanız muhtemelen sürüş tarzınızdandır.

    Bu ülkede, öldürmek için insanın üzerine süren insanlar da var. Sizi motosiklet olarak tanıyan ve rahat seyahatiniz için sizi sollarken 2 araba öteden geçen saygılı sürücüler de var.
    Lakin, siz yolda gelenin sizi öldürmek mi isteyeceğine, yoksa size saygılı mı davranacağına ihtimal vermeden, bir aracın size yaklaşmakta ve geçmekte olduğu gerçeği ile yaklaşmanız, gerekli konum hız ve manevra tahmini yapmanız gibi durumlarınız var.

    Bazı insanlar için bu eziyettir. Bütün yol boyunca bu kadar çok şeyi nasıl hesaba katıp duracaksın diye düşünür insanlar...

    Bence böyle insanların hiç trafiğe çıkmaması lazım zaten. zira, kendilerine olduğu kadar, trafiğin geri kalanına da tehlikeliler...

    Araç üstünde trafiğe çıkmak hepten bir risktir.

    Bir kaza olduktan sonra otobüs sizi korumaz.

    Emniyet kemeriniz yoksa ve otobüs yan devrilirse, kafanızı sert bi yüzeye çarpmanız ölmenize yeter. Otobüsün içinde iken, karşıdan gelen kamyonu otobüs sürücüsü görmüyorsa, sizin görmeniz, hiç birşey yapamadan olacakları izlemekle sonuçlanır.

    İyi bir motosiklet kullanıcısı, 300 - 400 metre önünü ve arkasını takip halinde olduğu için, gelen bir tehlikeyi görür, vaktinde manevrasını yapar ve bunu bir risk, bir endişe değil, bir eğlence olarak görür.

    Ha, bunlar bazılarına göre saçmalık olabilir ... biz de geri kalanlara boşuna yaşıyor bu hayatta diye düşünebiliriz.

    Her ikisi de yanlış değildir...

    Affınıza sığınarak, bir insanın düşüncesine " YANLIŞ " demek, çok ciddi bir terbiyesizlik ve küfürdür bana göre... lütfen saygı sınırını zorlamayalım birbirimizin.

    Sen de ne halin varsa gör konu sahibi :D resimlerden anladığım kadarıyla görmektesin zaten gerçi :D o kadar çantayla ben asya turuna çıkarım heralde :D bir sırt çantasıyla 3000 km yaptıktan sonra :D

    bu konu, arkadaş gezisini tamamladığında yazacağı 3 satırlık yorumla zaten açıklığa kavuşacak bakalım nolcak. çin malı motorla 900 km sonra arkandan fatiha mı okuyacağız, yoksa sen sonraki 900 km lerin hayaline mi dalacaksın
    piyanist_irf bunu beğendi.
    !?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2012
    Şehir
    Tokat / Merkez
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    Valla çin malı da olsa benim güvenirlik testimi gayet iyi geçti. Gerekli olan bilgiyi de sayenizde çantama koydum. Dediğim gibi bir termos çay ve sabahın kirlenmemiş havasında yollara düşmek kaldı geriye.
    piyanist_irf, maxi97 ve sessizsakin bunu beğendiler.

  3. #63
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Alıntı beyazit60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında benim korktuğum şey yola konsantre olmuş 80-90 giderken yanımdan son sürat geçen arabalar. Aynadan da görünmüyorlar birden geçince bütün konsantrem bozuluyor. Sabah sakinlikte biraz süratli gidip trafiğe yakalanmadan gidebildiğim yere kadar giderim. Çorumu geçince tempoyu düşürüz 90la devam ederim diye düşünüyorum. Bu arada kamyoncular gerçekten sıkıntı çoğu yol vermiyor iplemiyor motorcuları
    Hocam burada; yola konsantre olmuş 80-90 giderken yanımdan son sürat geçen arabalar. Aynadan da görünmüyorlar birden geçince bütün konsantrem bozuluyor demişsiniz,şayet bu durum devam ediyorsa şehirler arası yollarda risk olabilir. Trafiğin hızlı seyrettiği yerlerde yapılacak hatanın,konstrasyon eksiğinin telafisi zor olabilir..Siz mental olarak hazırsanız 900 değil 1900 km rahat gidersiniz..
    Sürekli aynanızı kontrol edin. Hızını trafiğe göre şekillendirirseniz,hiçbir sıkıntı çıkmaz.

  4. #64
    beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2012
    Şehir
    Tokat / Merkez
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam burada; yola konsantre olmuş 80-90 giderken yanımdan son sürat geçen arabalar. Aynadan da görünmüyorlar birden geçince bütün konsantrem bozuluyor demişsiniz,şayet bu durum devam ediyorsa şehirler arası yollarda risk olabilir. Trafiğin hızlı seyrettiği yerlerde yapılacak hatanın,konstrasyon eksiğinin telafisi zor olabilir..Siz mental olarak hazırsanız 900 değil 1900 km rahat gidersiniz..
    Sürekli aynanızı kontrol edin. Hızını trafiğe göre şekillendirirseniz,hiçbir sıkıntı çıkmaz.
    Tavsiyelerin için teşekkür ederim. O gün biraz uykusuzluğun da etkisi vardı. Yola çıkacağım gün akşam en geç 10 gibi yatarım 8 saatlik bi uyku da yeterli olur sanırsam. Birde sabah mutlaka bol kafeinli bi kahve içip çıkarım yola.
    Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.

  5. #65
    blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    kocaeli/gebze
    Motosikleti
    motorsuz :(
    şunu belirtmek isterim,bnm motorun max hız 95 km yazıyo ve 1000 km yagını yeni degiştim bi denedim hakkaten 95 km den sonra motorda bi zorlanmalar bi rahatsızlık var 100 km geçmedgim taktirde çok rahat ve keyifli yol aldırıyor,demek istedigim bu motorlarla 130 yapmaya çalışırsanız deil tokattan ankaraya bakkala gidemessin,bnm önceki 125t le gebze-düzce-birgünsonra düzce-ankara aynı gün ankara-düzce yaptım motorun saglıklıysa kulak asma kimseye çık keyfine bak,bende haziran7 yi bekliyorum vuracam yollara kendimi çin düşmanı japonlara inat bu arada bahsettigim gezimde yolda kalmış mescedes c180 in yanından geçtim çekici bekliyodu herhalde çinmalıydı
    beyazit60 bunu beğendi.
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

  6. #66
    necatik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2008
    Şehir
    İZMİR-FOÇA
    Motosikleti
    Honda xrv 750 Africa Twin,Mondial cub
    Yılların tecrübesine dayanarak şunu söyleyebilirimki;yollarda cc nin yolculuk kalitesi dışında hiç bir önemi yoktur.Altınızdaki motosikletin gücü neyse,ona göre gidersiniz yolda.Eğer altınızda güçlü ve rahat bir motosiklet varsa,gün içerisinde daha fazla km.yapar ve gideceğiniz yere daha çabuk varırsınız.Düşük cc.bir motosiklet ile daha sık mola vermek ve daha az km.gitmek zorunda kalırsınız.Geri kalan riskler tüm motosikletlerde aynıdır.
    Haziran ayının 4 ünde 125 ve 150 cc.lik 4-5 motosiklet,İzmirden yola çıkıp Haziran ayının 7 sinde Manavgat motosiklet festivaline katılacağız nasip olursa.Akdeniz kıyı şeridinden yapacağımız bu yolculuk harita üzerinde 775 km.görünsede,oraya gir buraya çık derken 1000 km.yi bulacaktır.Dönüşte aynı güzergahın farklı konaklama yerleriyle yine aynı km.leri bulacaktır.Oysa büyük cc.li motosikletimle biraz dötümü sıkarsam 1 günde gidebileceğim mesafe bu.Ama bizim niyetimiz hem macera hem nostalji ve hemde ekonomik olması nedeni ile ufak cc.motosikletlerimizle yapacağız bu geziyi.
    Ayrıca aşağıda vereceğim sayfaya göz atarsanız,el oğlunun mobiylette lerle kaç bin km.lik yollara çıktığını göreceksiniz.

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...15-000-km.html
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
    Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.

  7. #67
    beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2012
    Şehir
    Tokat / Merkez
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    Abi gerekirse limitleri de zorlarız hız da yaparız buyrun [IMG][/IMG]
    Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.

  8. #68
    jackal_64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Alıntı mustf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Site yöneticileri kimler bilmiyorum da, şu sitede ne zaman bir tartışmaya girip fikir ifade etsek böyle cahil dünyadan habersiz tiplerle muhatap oluyoruz.

    Yahu ben bu adamla veya irfan gibi tiplerle muhatap olacak insan mıyım? Bu tartışmalara neden müdahale etmiyorsunuz? Düpedüz uluslararası anlayış ve tecrübeye zıt şeylerin cahilce insanlara yine bir avuç cahil tarafından tavsiye edildiği bu siteyi bir üst lige çıkarmanın tek yolu bu tipleri temizlemektir.

    Veya olmadı bizim gibileri temizleyin ki şu siteye girip cahil cühelayla muhatap olmayalım. Malum, "cahile laf anlatmaktansa alimle kavga etmek daha kolaydır..."
    Ya arkadaşım sen birine kizdinda acısını MT den cikariyorsun. Senin irfan dediğin arkadaşımızdan senden 100 tane olsa. Onun gibi olamaz. Sana tavsiyem tabiki yöneticilerle konuş konuş ama MT yi şikayet için değil ÜYELIĞINI IPTAL ettirmek için bu alem seni sarmaz hem böyle klavye başında yorulmazsin

    Birdahada aklnda olsun bu camianın demirbaşlarıyla uğraşma üzülürsün.
    kanmix_x bunu beğendi.

  9. #69
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
     MT Site yönetimi uyarı mesajı.
    Uyarı Sebebi:  gereksiz tartışmalarınız bittiyse konuya devam edin yok tartışmaya devam edicez diyorsanız ben kapatırım konuyu dert etmeyin
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

  10. #70
    sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı Alper_tim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
     MT Site yönetimi uyarı mesajı.
    Uyarı Sebebi:  gereksiz tartışmalarınız bittiyse konuya devam edin yok tartışmaya devam edicez diyorsanız ben kapatırım konuyu dert etmeyin
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın
    Sizin bu tavrınız da en az konudaki tatsızlık kadar saygısız...

    Ayrıca bir iki mesajımı da araya kaynatmışsınız. halbuki o mesajlarda özenle kimseye kötü bir şey ima etmediğimden emindim...

    Sizi kime şikayet edebiliyoruz acaba
    !?

  11. #71
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    .......?

  12. #72

    Üyelik
    03 Nisan 2012
    Ya hocam hem ilk defa uzun yola cikcam diyorsun hemde sabahın korunde yolculuğa başlıcam diyorsun.
    Lütfen yapma gözünü seveyim. Bedenin ve kafanın daha sakin daha rahat olduğu bir satte cik yola.
    Kahvaltını yap 10-11 civarında çıkarsın.

    Bu benim tavsiyem. Allah yolunu açık etsin.

  13. #73
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    çinli ile 900 km çok gözüksede eğer fazla zorlanmassa sıkıntı çıkarmaz fakat 100 km de bir mola vermek gerekir ne olur ne olmaz...
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  14. #74
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    Alıntı sessizsakin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizin bu tavrınız da en az konudaki tatsızlık kadar saygısız...

    Ayrıca bir iki mesajımı da araya kaynatmışsınız. halbuki o mesajlarda özenle kimseye kötü bir şey ima etmediğimden emindim...

    Sizi kime şikayet edebiliyoruz acaba
    şikayet edemiyorsunuz malesef
    kural 1.2.34. MT forumlarında yönetim / yönetici tarafından uygulanan cezalar için hiçbir konu açılamaz. Forum içerisine yönetim / yönetici hakkında açılan tüm konular, yazılan tüm mesajlar silinir
    saygısızca birşey yaptığımı düşünmüyorum gereksiz tartışmaya nokta koymak için tartışma içerikli tüm mesajları sildim
    iyi forumlar dilerim
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

  15. #75
    beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2012
    Şehir
    Tokat / Merkez
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    Herkez istediği konuyu tartışabilir kimse birbirine küfür etmiş değil. Sonuçta bazı şeyleri tartışarak öğreniyor insanlar.
    Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.

  16. #76
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli- karamürsel
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı sessizsakin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizin bu tavrınız da en az konudaki tatsızlık kadar saygısız...

    Ayrıca bir iki mesajımı da araya kaynatmışsınız. halbuki o mesajlarda özenle kimseye kötü bir şey ima etmediğimden emindim...

    Sizi kime şikayet edebiliyoruz acaba
    kadircim sanırım burada üzerine alındığın bir konu var , yada yanlış algıladığın , mesajlarının seviye ve kalitesinden önce benim sonra inanıyorumki tüm okuyan arkadaşların bir rahatsızlığı yoktur , ne kadar yerinde , düşünerek taşı gediğine koyduğunu kimse bilmese bile ben gayet iyi bilirim

    burada bence rahatsız olunan ve tartışmaya meyil veren kişiyi sen daha iyi biliyorsun yönetim olarak tabiki yapılması gerekeni yapmamasını bekleyemeyiz ,böyle olmaz ise nerde kaldı forum kalitesi ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------

    Alıntı beyazit60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkez istediği konuyu tartışabilir kimse birbirine küfür etmiş değil. Sonuçta bazı şeyleri tartışarak öğreniyor insanlar.
    sevgili beyazıt birilerinin birilerine küfür etmesinimi bekleyelim güzel kardeşim , forum diye tartışıyoruz diye

    ne söylediğin kadar nasıl söylediğin önemlidir !

    filanca konu hakkında benim düşüncen şudur ,budur dersin fikrini söylersin çekilirsin kenarıya .

    ama topicte yorum yazanların hepsi yalan söylüyorlar, deyipte saygısızlık yaparsa işin rengi bir anda değişir , bir şeyi konuşurken kendi adına kimseyi rencide etmeyecek, kimseye batmayacak şekilde konuşacaksın ,

    böyle olmaz ise ne forum olur ne tartışma sadece küfürleşmeleri okuman doğal hale gelir o zamanda forum forumluktan çıkar ,

    burada sitrese girerek sıkıntı çekerek bir şeyler öğrenmek istemiyorum yada bildiğimi paylaşmak ,

    saygı gösterirsen saygı görürsün olay bundan ibaret aslında
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

  17. #77
    beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2012
    Şehir
    Tokat / Merkez
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    Haklısın irfan nerdeyse konuyu açtığıma pişman oldum. Admin arkadaşlardan ricam konuyu tamamen kaldırmaları ben alacağımı aldım. Tecrübe sahibi arkadaşlara tavsiye ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yolculuk sonrası resim ve izlenimlerle görüşmek üzere. Saygılar.

  18. #78
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli- karamürsel
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı beyazit60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklısın irfan nerdeyse konuyu açtığıma pişman oldum. Admin arkadaşlardan ricam konuyu tamamen kaldırmaları ben alacağımı aldım. Tecrübe sahibi arkadaşlara tavsiye ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yolculuk sonrası resim ve izlenimlerle görüşmek üzere. Saygılar.
    konuyu açmanla bir alakası yokki neden pişman oluyorsun ? senlede bir alakası yok aslında , klavye karşısında çok bilmiş insanlar için senin topiğin benim topiğim farketmez her yerden çıkarlar ve perofösör gibi yazarlar , en doğrucu onlardır , onun için sen kendini sıkmana gerek yok bence ,

    hayırlı yolculuklar tekrardan daha önceki yorumumdada deiğim gibi güzel karelerle sağ salim geri bekliyoruz seni selametle..
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

  19. #79
    blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    kocaeli/gebze
    Motosikleti
    motorsuz :(
    yürü be çin daşım,çekemeyenlere inat,sen git gel,fotoları koy ortaya,sıra bana gelsin.-)
    beyazit60 ve eray_uluyazı bunu beğendiler.

  20. #80
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Benim de Bilecik-Eskişehir üzerinden Ankaraya gitme planım var istanbuldan ama motorumun elektrik tesisatının zayıflığı gözümü korkutuyor


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)