Dostane tavsiyeler ya da görüşler için bence de çok daha fazla bilgi gerekiyor. Okuyor musun, çalışıyor musun, yaş kaç, ideallerin neler, motosiklet için eğitim aldın mı, nasıl bir motosiklet aldın, ekipmanların full mü ?
Benim de ailem karşı çıkıyordu 24 sene önce ilk motorumu aldığımda hala da istemiyorlar hatta babam rüşvet teklif ediyor, motorunu sat, hangi arabayı istersen alayım diyor ama motosiklet hariç her konuda benimle iftihar ederler. Uzun zamandır artık motoru bırakmayacağımı kabullendiler.
Fakat bazen gözlemliyorum da insanlık artığı, herkese rahatsızlık veren ve hiçbirşey yapmayan, anlamayan, hırt tiplere, bırak motosiklet binmesini, keşke hiç doğmasaymış diye geçiriyorum içimden.
Uzun lafın kısası; motosiklet sadece bir nesne ve benim bakış açımla önemli olan senin iyi bir insan olman.
Motora binilir, aile de ikna edilir ama bu durumu ekarte edebileceğin nitelikler bu işleri kolaylaştırır. Örnek verecek olursam birgün gezi dönüşü ailem aradı, ben de şu saatte şurada olacağız dedim. Bizimkiler de arkadaşlarınla gel dedi ve 6 kişi bizimkilerin yanına gittik. Arkadaşlardan 2si doktor, biri veteriner, biri prof. birisi okuldan arkadaşımdı akademisyen oldu o da, bizimkiler bayıldı tüm arkadaşlarıma. Onları yolcu ettikten sonra annem de babam da dedi ki "oğlum arkadaşlarına bayıldık ne kadar düzgün insanlardı onlar" dediler. Ben de hepsi de motor kullanıyor ama dedim
Demek istediğim şey bu, motor güzel mi ? Evet ama bütün hayatını ve yaşama amacını sadece motorla doldurmamak gerekir bence. Sen onların saygı duyacağı ve iftihar edeceği şeyler yaparsan, motoru görmezden gelmelerini kolaylaştırırsın.