Aileme Söylemeden Motor Aldım Sizce Ne Yapmalıyım

Motosikleti
NS 200
Bir Kaç gün önce ilk motorumu aldım fakat sonra ailem birikimimin nerde olduğunu sordu bende ufak bir yalan söyledim eve gelince gerçeği açıklarım dedim ondan sonra açıkladım evde olayı direk herkes sat demeye başladı evde huzurum kalmadı yani anlamıyorum yaklaşık belki 5 yaşından beri motor sevdam var kaç kere dememe rağmen hiçbir şekilde ikna edemedim ve bir sonuca varamadım şuan ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrimde yok fikir verirseniz sevinirim Yani öyle kuralsız da değilim daha motoru bile almadan montumu kaskımı eldivenimi bile aldım yani öyle kafama göre sürecek bir sürücüde değilim

Son düzenleme:
Motosikleti
sattık :(
Memlekette belki de dünyada herkesin içinden geçtiği durumu yaşıyorsunuz. Hepimize oluyor olmaya da devam ediyor, bir de düşünce/kaza yapınca gelen tepkileri görün herkes şenlik havasına giriyor, ama bu durum anlaşılabilir bir şey. Herkes sizi sevdiğinden, endişelendiğinden böyle davranıyor bunu göz önünde bulundurun.

Motosikletinizi kendi paranızla aldıysanız bile eğer yaşınız gençse (yazdıklarınızdan öyle olduğunuzu tahmin ediyorum) sürekli baskı ve ikazlarda bulunacak aileniz, bir şekilde bunları duymamazlıktan gelin. Motosiklet için ailenizle, aileniz yüzünden de motosikletle papaz olmayın. Çünkü ailenizi çok büyük bir ihtimalle hiçbir zaman ikna edemeyeceksiniz. İsterseniz 100 yıl kaza yapmadan başınıza kelek bir iş gelmeden motosiklet sürün günün sonunda sizi seven insanlar sizin için yine endişelenecekler.

Motosikletten önce ekipman almanızı tebrik ederim, eksiğiniz gediğiniz varsa en kısa sürede giderin. Bütçenizi bir şekilde ayarlayıp eğitimlere gidin. Rahmetlinin de dediği gibi kimsenin onayını aramayın, istediğinizi yapmaya, yolunuzda ilerlemeye devam edin.

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
Cruiser
Dostane tavsiyeler ya da görüşler için bence de çok daha fazla bilgi gerekiyor. Okuyor musun, çalışıyor musun, yaş kaç, ideallerin neler, motosiklet için eğitim aldın mı, nasıl bir motosiklet aldın, ekipmanların full mü ?

Benim de ailem karşı çıkıyordu 24 sene önce ilk motorumu aldığımda hala da istemiyorlar hatta babam rüşvet teklif ediyor, motorunu sat, hangi arabayı istersen alayım diyor ama motosiklet hariç her konuda benimle iftihar ederler. Uzun zamandır artık motoru bırakmayacağımı kabullendiler.

Fakat bazen gözlemliyorum da insanlık artığı, herkese rahatsızlık veren ve hiçbirşey yapmayan, anlamayan, hırt tiplere, bırak motosiklet binmesini, keşke hiç doğmasaymış diye geçiriyorum içimden.

Uzun lafın kısası; motosiklet sadece bir nesne ve benim bakış açımla önemli olan senin iyi bir insan olman.

Motora binilir, aile de ikna edilir ama bu durumu ekarte edebileceğin nitelikler bu işleri kolaylaştırır. Örnek verecek olursam birgün gezi dönüşü ailem aradı, ben de şu saatte şurada olacağız dedim. Bizimkiler de arkadaşlarınla gel dedi ve 6 kişi bizimkilerin yanına gittik. Arkadaşlardan 2si doktor, biri veteriner, biri prof. birisi okuldan arkadaşımdı akademisyen oldu o da, bizimkiler bayıldı tüm arkadaşlarıma. Onları yolcu ettikten sonra annem de babam da dedi ki "oğlum arkadaşlarına bayıldık ne kadar düzgün insanlardı onlar" dediler. Ben de hepsi de motor kullanıyor ama dedim 🤣

Demek istediğim şey bu, motor güzel mi ? Evet ama bütün hayatını ve yaşama amacını sadece motorla doldurmamak gerekir bence. Sen onların saygı duyacağı ve iftihar edeceği şeyler yaparsan, motoru görmezden gelmelerini kolaylaştırırsın.

Motosikleti
Voge 250RR
Sen seçimini zaten çoktan yapmışsın geri dönmenin alemi yok, endişelendikleri için kendilerince haklı olarak satmanı istiyorlarsa güvenli ve dikkatli sürerek endişelerini haklı çıkarmamak için çaba göstermen yeterli.

F54

trafik kurallarına harfiyen uy dikkat et ailene de kızma onlarda senin iyiliğini düşünüyorlar
dikkatli şekilde sürmeye devam et

Parayı nereden buldun diye sorumuşlar ve verdiğin cevaba göre direkt sat deyince burada işler karıştı.

Gerisi hikaye.

öncesinde aldığın mont kask eldiveni evde mi sakladın, görmüşlerse tahmin etmişlerdir motosiklet de alacağını, o zaman ses çıkarmadılarsa şimdi ki tepkileri gerçek değildir, sür gitsin.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Ailenin gönlü olsun diye motoru ilana koy ama satma. Aileni de "piyasalar kötü, satılmıyor" diye oyala. Bir zaman sonra motora gözleri alışır.
Güzel fikir. Fahiş bir fiyat koyulursa kimse aramaz zaten. "Satıyorum. Alıcı bulamıyorum" sözüne ne diyecekler. Bir de müşteri çıkıyor mu? O zaman bal börek :)

Motosikleti
NS 200
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostane tavsiyeler ya da görüşler için bence de çok daha fazla bilgi gerekiyor. Okuyor musun, çalışıyor musun, yaş kaç, ideallerin neler, motosiklet için eğitim aldın mı, nasıl bir motosiklet aldın, ekipmanların full mü ?

Benim de ailem karşı çıkıyordu 24 sene önce ilk motorumu aldığımda hala da istemiyorlar hatta babam rüşvet teklif ediyor, motorunu sat, hangi arabayı istersen alayım diyor ama motosiklet hariç her konuda benimle iftihar ederler. Uzun zamandır artık motoru bırakmayacağımı kabullendiler.

Fakat bazen gözlemliyorum da insanlık artığı, herkese rahatsızlık veren ve hiçbirşey yapmayan, anlamayan, hırt tiplere, bırak motosiklet binmesini, keşke hiç doğmasaymış diye geçiriyorum içimden.

Uzun lafın kısası; motosiklet sadece bir nesne ve benim bakış açımla önemli olan senin iyi bir insan olman.

Motora binilir, aile de ikna edilir ama bu durumu ekarte edebileceğin nitelikler bu işleri kolaylaştırır. Örnek verecek olursam birgün gezi dönüşü ailem aradı, ben de şu saatte şurada olacağız dedim. Bizimkiler de arkadaşlarınla gel dedi ve 6 kişi bizimkilerin yanına gittik. Arkadaşlardan 2si doktor, biri veteriner, biri prof. birisi okuldan arkadaşımdı akademisyen oldu o da, bizimkiler bayıldı tüm arkadaşlarıma. Onları yolcu ettikten sonra annem de babam da dedi ki "oğlum arkadaşlarına bayıldık ne kadar düzgün insanlardı onlar" dediler. Ben de hepsi de motor kullanıyor ama dedim 🤣

Demek istediğim şey bu, motor güzel mi ? Evet ama bütün hayatını ve yaşama amacını sadece motorla doldurmamak gerekir bence. Sen onların saygı duyacağı ve iftihar edeceği şeyler yaparsan, motoru görmezden gelmelerini kolaylaştırırsın.
çalışıyorum 19 yaşındayım yazılımcı olarak çalışıyorum yazılım alanında kendimi geliştirmek istiyorum evet ehliyetimi aldım ns 200 model aldım motorsikleti ekipmanlarım mont kask ve eldiveni aldım

öncesinde aldığın mont kask eldiveni evde mi sakladın, görmüşlerse tahmin etmişlerdir motosiklet de alacağını, o zaman ses çıkarmadılarsa şimdi ki tepkileri gerçek değildir, sür gitsin.
yok ben direk kendi birikimimi aldım orda olmadığını görünce anlamışlar bende müsait bir zamanda itiraf ettim mecbur

olay en başından zaten ben kendi birikimimi görmeyince direk aradılar en başta ufak bir yalan söyledim fakat ilk başta çok fazla üzüldüler ama şuanlık ilana koydum ve satılcağını sanmıyorum satılmazsa evin önünde kalsa bile zamanla gözlerinin alışıcağını düşünüyorum ikna etmek için evde kask ile gezmeye bile başladım :D daha ilk başlarda eve bile kask sokamazken şuan kaskla gezmek bile benim için büyük artı yani

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ailenin gönlü olsun diye motoru ilana koy ama satma. Aileni de "piyasalar kötü, satılmıyor" diye oyala. Bir zaman sonra motora gözleri alışır.
Ben 2019'da kaza yaptığımda hanım sat motoru demişti, ilana koydum ama fiyat düşmedim, satılmadı haliyle. tüh piyasa kötü satılmadı gitti yaa diyordum. sonra pandemi başlayınca pandemiyi fırsata çevirdim bu zamanda kalabalık metrobüse binmeyeyim deyip tekrar yeni kask alıp kullanmaya devam etmiştim, sonra kabullendi motoru.

çalışıyorum 19 yaşındayım yazılımcı olarak çalışıyorum yazılım alanında kendimi geliştirmek istiyorum evet ehliyetimi aldım ns 200 model aldım motorsikleti ekipmanlarım mont kask ve eldiveni aldım

yok ben direk kendi birikimimi aldım orda olmadığını görünce anlamışlar bende müsait bir zamanda itiraf ettim mecbur

olay en başından zaten ben kendi birikimimi görmeyince direk aradılar en başta ufak bir yalan söyledim fakat ilk başta çok fazla üzüldüler ama şuanlık ilana koydum ve satılcağını sanmıyorum satılmazsa evin önünde kalsa bile zamanla gözlerinin alışıcağını düşünüyorum ikna etmek için evde kask ile gezmeye bile başladım :D daha ilk başlarda eve bile kask sokamazken şuan kaskla gezmek bile benim için büyük artı yani
Eğitm al, eğtim alıp tam ekipmanla sürdüğünü görürlerse daha bi güvenirler. Yazılımcı adamsın zaten ekipmansız sürecek kadar gerizeka değilsindir. Zamanında yazılımcılık da yapmış bir büyüğün olarak tavsiyem bu kadar olur.
Umarım motor işini seversin daha büyüklerini de sürersin de buraya "ailem motorla avrupa turuna çıkmama karşı çıkıyor ne desem ki" gibi başlıklar açarsın. :))

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Zamanında yazılımcılık da yapmış bir büyüğün olarak...
Bizim zamanımızda para getiren "yazılımcılık" böyleydi. "Hello Word!"ler felan sonradan çıktı. 🥱
f29a37a8-1a9a-4553-9400-1bce5142ff30-272.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bizim zamanımızda para getiren "yazılımcılık" böyleydi. "Hello Word!"ler felan sonradan çıktı. 🥱
f29a37a8-1a9a-4553-9400-1bce5142ff30-272.jpg
"Hello World" yazılımcılığı da yapay zeka sayesinde çok değişecek.
Bugün bütün gün yazılımcılık değil de müdürlük yaptım, sanki iki tane elemanım varmış gibi, yapay zekalara birine şu işi planla ötekine de o yapay zekadan gelen komutları koda dök işi yaptırdım, ben sadece düzgün yapmışlar mı diye kontrol edip çalıştırdım, çalıştı da, normalde 3 gün sürecek işi bitirdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar