Kilit konusunda önerilerinize açığım

Merhaba, ufak scooterim için kilit bakıyorum ve fikrinizi sormak istedim. Motoru ilk aldığım gün şu ucuzundan olan disk kilitlerinden almıştık. YouTube'de levyeyle güç bile uygulanmadan kırıldıklarını görünce kullanmayıp kaldırdım. Peder Trendyol'dan büyük, ağır, kallavi bir zincir almış ama onu da tak-çıkar yapması üşendiriyor. Küçük ama sağlam bir şey istiyorum.

Resimdeki gibi bir ürün buldum, yoruma bu resmi atmışlar. Benim scooter de bu şekilde. Böyle taksam, teker 10-20cm dönüp durur. Herhalde bir hırsız 10 cm lastiği döndürüp, scooteri kaldırıp lastiği geri çevirip 10 cm daha götüre götüre motoru çalmaz. Motor apartmanın bahçesinde kameraların altında duruyor.
Kucaklayıp kaldırıp çalınma mevzusuna girmeyeceğim, onu yapacaksa çalsın artık. Asıl merak ettiğim sizce resimdeki gibi taksam bir işe yarar mı?
Scooterin üstüne binip zorlayınca o fren kaliperi durdurur mu? Yoksa zorlayınca kırar geçer mi?

Bu şekilde bu ürünü alıp kullanmamı tavsiye etmezseniz ileride 2-3 bin liraya ufak bu alarmlı disk kilitlerinden alsam daha mı iyi olur?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben yere betonla kalın demir gömdüm, abus granit extrem modeli abus markasının en kalın en sağlam zincir kilidi ile o demire kilitliyorum, ön tekerde de yine abus'un alarmlı disk kilidi var. motorda alarm da var, dürtünce alarm çalıyor, arka bahçede motoru parkettiğim yere bakan pencere kıyısına kamera da koydum. buna rağmen bir de smarttag sakladım çalınırsa konumu görmek belki işe yarar diye.
Kasko zaten var.
Her seferinde kilitleri aç fala en az 10dk uğraştırıyor hiç pratik değil ama bu devirde mecbur.

Ben yere betonla kalın demir gömdüm, abus granit extrem modeli abus markasının en kalın en sağlam zincir kilidi ile o demire kilitliyorum, ön tekerde de yine abus'un alarmlı disk kilidi var. motorda alarm da var, dürtünce alarm çalıyor, arka bahçede motoru parkettiğim yere bakan pencere kıyısına kamera da koydum. buna rağmen bir de smarttag sakladım çalınırsa konumu görmek belki işe yarar diye.
Kasko zaten var.
Her seferinde kilitleri aç fala en az 10dk uğraştırıyor hiç pratik değil ama bu devirde mecbur.
Hocam sizin motora normal ama. Sizin kilitler benim külüstürden pahalı. 😅

Motosikleti
Hocam sizin motora normal ama. Sizin kilitler benim külüstürden pahalı. 😅
Öyle düşünme, ben o kilidi aldığımda xmax vardı.
kilidi de en parasız zamanlarımda 12 taksit denk gelmişti de öyle almıştım.alalı 9 yılı geçti. Çocuklara miras kalır artık.
İstanbul'da yaşıyorken apartmanın önünde kaldırımda metal elektrik direğine zincirliyordum, özellikle abus yazıları görünecek şekilde koyuyordum ki hırsız onu görünce uğraşmasın, bir sokak ileride dandik kilitle kilitli olan motorlara yönelsin diye.

Bu kilit işleri malesef etrafta hırsızlara en çok zorluk çıkartacak şekilde olsun ki hırsız daha kolay hedefe gitsin şeklinde.

Olay şu fıkradaki gibi:
iki turist afrika'da serengeti çayırlarında geziyorlarmış, ileriden bir leoparın onlara doğru koşarak geldiğini görmüşler, turistlerden biri hemen eğilip ayakkabı bağlarını düzeltmiş, diğeri de koşarak leopardan kaçabileceğini mi sanıyorsun demiş, o da hayır senden hızlı koşabilsem yeter demiş. bizim hırsızlar karşısında da durumumuz bu şekilde.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kasko zaten var.
Senin orada senin motoru kimse çalmaz; 50km yarıçapındaki tek V Strom seninki olabilir yani 🤣 💦

Motosikleti
Senin orada senin motoru kimse çalmaz; 50km yarıçapındaki tek V Strom seninki olabilir yani 🤣 💦
Evet. Başka görmedim. vstrom 800 var bir kaç tane onlara rastlıyorum yolda.

Zaten ben o kilidi aldığımda İstanbul'da yaşıyordum, apartmanın önünde yolda göz önünde parketmek zorunda kalıyordum.
O zincir kilidi yanımda taşımıyorum zaten park yerinde duruyor, sürekli taşımak için fazla ağır, yanıma alarmlı disk kilidini alıyorum sadece.

Zaten hırsızlığa karşı en iyi önlem kasko yaptırmak. Takip cihazı bile iyi güzel nerede olduğu görülüyor ama motosikleti çalacak kadar gözü kara hırsızların peşine ben düşemem ya.

birkaç tane kilidin olmalı. evinde sabit bir zincir, yanında sürekli taşımak için bir halat/kısa zincir, bir de kısa süreli işlerde kullanmalık, daha pratik bir şey lâzım.

ben fren manetine takılan, kilitli halde iken freni sıkan kilitlerden aldım. iki işe birden yarıyor, hem kilit hem park freni. tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar