Scooterdan Racing Motosiklete Geçmek

Merhaba şuanda rks zontes rz250s motosikletim var. Kasim ayinda aldim. Yaklasik 1500 km felan yaptim. Tam olmadim virajlarda vs hala problem yaşıyorum.

İse gidip gelirken kuzey marmara otoyolunu kullanıyorum. Aşırı ruzgar var ve motoru cok sallandiriyor.

Sanki sürekli düşecekmisim gibi motor altimdan kayiyormus gibi hissediyorum. Bu durum normal mi bilemedim. Ama yanimdan motorlar 150 160 ile geçiyor bana misin demiyorlar.

Bende 80 90 oyle gidiyorum.

Scooter bana nedense oturuş pozisyonundan dolayı pek guven vermiyor motorla tam bir olamiyorum. Sehiricinde guzel ama boyle kuzeymarmara gibi yollarda motor ile aramda sanki boşluk var emanet duruyormus gibi hissediyorum.

A sinifi ehliyetim var. Kursa mt7 sürdüm. Oturuş pozisyonu scootera gore cok daha guven veriyordu. Motora dizlerimi koydugum icin mi bilemedim ama motora sarilmis gibi hissediyordum.

Vitesli motorsiklete cesaretim yok. O yuzden tek seçenek otomatik olarak qj motor srk 450 ra var. Hem racing hem scooter gibi otomatik

Bu motosikleti tavsiye eder misiniz ?

bence de motor dediğin bacak arasında olur, kurtul o scooter'dan, bu arada ehliyeti nasıl aldın? manuel nasıl kullanamıyorsun? bu işin sırrı nedir?

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Scooter işi biraz garip ya. Ben de hala alışamadım. Eğitim şart. Ama şehir içi için gerçekten hoş.
Rüzgarda srk'nın da çok farklı olacağını düşünmüyorum. Hatta maxiscooterla daha rahat etmen lazım rüzgar konusunda. Çanakkale'de rüzgarlı bir
yer, önceki motoruma (cb250r) göre baya fark etti bende rüzgar alma ve rüzgarda sürüş konusunda. Rüzgarlık yoksa o sebep olabilir.

SRK biraz riskli bir motosiklet bildiğim kadarıyla. Patlama çatlama olaylarını görüyorum sosyal medyada. Tabi kullanımla da alakalı olabilir. Kullanan arkadaşlar yorum yapacaktır.

size bir tavsiyede bulunayım.
scooterda dizlerimizle kavrayacak depo olmadığı için üstünde sandalyede oturur gibi oturuyoruz, bu da sürüş hissiyatını köreltiyor. ayaklarınızı hangi konumda tutuyorsunuz? ayaklarınızı ileri uzatıp sırtınızı bel desteğine yaslayarak sürmeyi deneyin. rüzgardan az etkilenmek için kollarınızı düşük ve gevşek tutun. daha iyi hissedeceksiniz.

bence de motor dediğin bacak arasında olur, kurtul o scooter'dan, bu arada ehliyeti nasıl aldın? manuel nasıl kullanamıyorsun? bu işin sırrı nedir?
Sansa bala aldim. Kalkarken mt7 nin torku yuksek oldugu icin debriyaj ile kalkıyordum hep ve ic parkurda hep 1. Vitesle gittim. Dis parkudada ayni sekilde hep 1. Vitesle gittim. Zaten mt 7 1. Vitesle 60 70 yapiyor. Sinavda 30 km uzerine cikartmiyorlar. Onun icin vites degistirmedim hic 😀 ama debriyaj yüzünden egitimde kaza yaptim. Panik yaptim. Önüme baska motor cikti o arada debriyaji sıktım arka frene bastim ama heyecanla gazi birakmadim. Motor bağırınca noluyor dedim panikle debriyaji biraktim motorla beraber ivme kazandim karsida teller vardi tellere girdim 😀 onun icin vitesli istemiyorum en ufak bir debriyaj yanlisinda affetmiyor. Manuel arac kullanıyorum ama aynı mantık olmasina ragmen arabada hatanin telafisi kaporta ile oluyor. 🙂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani ben racing tarzi aerodinamiginin daha stabil olacagini düşünüyorum. Scooter o ayak koydugun yerler boş oradan cok hava sirkulasyonu oluyor diye düşünüyorum. Ruzgarlik dedigin ön cam ise o var. Elektik kaldırıyorum daha kötü oluyor 🙂

Srk 400rr ile karistirmayin. Bu otomatik olan yani youtubede cok videolarini seyrettim suanda bisey yok
Scooter işi biraz garip ya. Ben de hala alışamadım. Eğitim şart. Ama şehir içi için gerçekten hoş.
Rüzgarda srk'nın da çok farklı olacağını düşünmüyorum. Hatta maxiscooterla daha rahat etmen lazım rüzgar konusunda. Çanakkale'de rüzgarlı bir
yer, önceki motoruma (cb250r) göre baya fark etti bende rüzgar alma ve rüzgarda sürüş konusunda. Rüzgarlık yoksa o sebep olabilir.

SRK biraz riskli bir motosiklet bildiğim kadarıyla. Patlama çatlama olaylarını görüyorum sosyal medyada. Tabi kullanımla da alakalı olabilir. Kullanan arkadaşlar yorum yapacaktır.

size bir tavsiyede bulunayım.
scooterda dizlerimizle kavrayacak depo olmadığı için üstünde sandalyede oturur gibi oturuyoruz, bu da sürüş hissiyatını köreltiyor. ayaklarınızı hangi konumda tutuyorsunuz? ayaklarınızı ileri uzatıp sırtınızı bel desteğine yaslayarak sürmeyi deneyin. rüzgardan az etkilenmek için kollarınızı düşük ve gevşek tutun. daha iyi hissedeceksiniz.
Aynen oyle bildiğin taburede oturuyorsun 🙂 ayaklarımı oyle onde tutmuyorum. Normal pozisyondayim oraya ayak koymayi pek önermiyorlar. Orasi yokus asagi inerken koymak icin yapmislar oyle diyorlar. 🙂

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Rks değilmiş zaten bu. QJ ise görece iyidir diye düşünüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O motoru yanılmıyorsam Prosofi test etmişti, gaz kesip 60-70'e düştüğünde bile motor vites ufaltmıyordu. Yanlış hatırlıyor da olabilirim.

Çare Nc 750 S/X Dct
Cok pahali onunda icinde virajlarda dengesiz diyorlar

Rks değilmiş zaten bu. QJ ise görece iyidir diye düşünüyorum.
Rks zaten motor uretmiyor diye biliyorum. Çinden baska markalarin motorlarinin uzerine etiket basiyor. Distribütörluk yapiyor diye biliyorum. Qj motor ilk Çin motoru diye duydum. Çinin premium markalarindan biri ama iste rks tarafinda yedek parca tedarigi nasıl bilmiyorum. Suanda bu motor daha yeni senesi dolmadi. 2.el.pek yok tam piyasada tutunamadi sanirim.

O motoru yanılmıyorsam Prosofi test etmişti, gaz kesip 60-70'e düştüğünde bile motor vites ufaltmıyordu. Yanlış hatırlıyor da olabilirim.
Evet ama kullanicilari neden oyle yaptığıni yorumlarda yazmış ayrica prosofi inceledikten sonra guncelleme gelmis. Bir inceleme videosunda kullanici soylemisti guncellemeden sonra vites geçişleri daha iyi oldu diye

Motosikleti
Voge 250RR
Sansa bala aldim. Kalkarken mt7 nin torku yuksek oldugu icin debriyaj ile kalkıyordum hep ve ic parkurda hep 1. Vitesle gittim.
birinci vites gaz tepkisi sert gelmiyor muydu? Ben A1 alırken 1. viteste gaz tepkisi çok geldiği için hocam 2. viteste git demişti sınavda bile o şekilde yapmıştım, hala daha kendi motorumu da kalkış dışında 1. viteste kullanmam mesela

birinci vites gaz tepkisi sert gelmiyor muydu? Ben A1 alırken 1. viteste gaz tepkisi çok geldiği için hocam 2. viteste git demişti sınavda bile o şekilde yapmıştım, hala daha kendi motorumu da kalkış dışında 1. viteste kullanmam mesela
Yok cok dikkat ediyordum. Mt7 den oyle korkuttular ki motorun uzerine otursan hicbisey yapmasan kafa dikecek gibi anlatiyorlardi 🙂

Motor tipi farkeder ama eğitim ve pratik işin özüdür. Skutere iyice hakim olup, trafikte motorun yerini öğrenip kademeli performans artırmak abilerimizin bize öğrettikleridir.

Normal pozisyondayim oraya ayak koymayi pek önermiyorlar. Orasi yokus asagi inerken koymak icin yapmislar oyle diyorlar. 🙂

kim söylemişse yanlış söylemiş. maksi scooter kullanırken ayaklarını öne dayamak ve hafif güç uygulamak depoyu dizlerinle kavramaya benzer bir etki yapar. tavsiyemi dinle, bir dene, farkı göreceksin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kim söylemişse yanlış söylemiş. maksi scooter kullanırken ayaklarını öne dayamak ve hafif güç uygulamak depoyu dizlerinle kavramaya benzer bir etki yapar. tavsiyemi dinle, bir dene, farkı göreceksin.
Ben de xmax kullanırken ayakları öne uzatırken hiç rahat ve güvenli hissetmedim, zaten scooter suspansiyonları ile yoldakü bütün çukurlar hissediliyor, ayaklarım ayak basma yerlerine basacak şekilde durunca hem çukur görünce hafiften ağırlığımı ayaklara verip ayağa kalkar gibi yapıp sarsıntıyı azaltma şansı da var. Özellikle virajlı yollarda xmax ile ayaklarımo öne uzatmıyordum ben, öyle güvenli gelmiyor, ancak boş ve düz yolda bazen öne uzatıyorum. Bu arada xmax ile vstrom'dan çok daha iyi viraj dönüyorum, bisiklet gibi geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar