18 Nisan 2026 Balıkesir - Balya - Yenice - Çan - Bayramiç - Küçükkuyu - Edremit Gezim

Merhabalar. Bu hafta da havanın güzel olmasını fırsat bilip (aşırı rüzgarlıydı şansıma) motosiklet ile yine bir yarım körfez turu yaptım. Balıkesir merkez çıkışlı, Balya > Yenice > Çan > Bayramiç > Küçükkuyu > Altınoluk > Edremit ve yine Balıkesir rotasında sürdüm. Rüzgâr biraz can sıksa da yine de bol virajlı - köy yollu bir gezi oldu. Çekebildiğim fotoğrafları ve canlı rota - google maps güzergahını aşağıya bırakıyorum. Telefonun kamerası pek iyi olmadığı için yakalayabildiğim güzel manzaraları çekmeye çalıştım. Balıkesir ve çevresinde aralıklarla haftasonları ve iyi havalarda gezmek isteyen - tercihen sakin kullanan ve tecrübeli arkadaşlara bir mesaj kadar uzaktayım. Teşekkürler.

Canlı rota: https://www.relive.com/view/vdORzxVM4KO
Maps güzergahı 1: https://maps.app.goo.gl/nhDnZ6HSEhmbeeUf7
Maps güzergahı 2: https://maps.app.goo.gl/eS7VsYrvTXa2M2ru9

ts9u40d.jpg

Burada asfalt yol var diye girdiğim ama binbir zorluklarla geçtiğim toprak yolda arkadaş edinirken
edz03xd.jpg

38frepa.jpg

cl7s0qz.jpg

p1r1mbc.jpg

hj5559q.jpg

mz7ik31.jpg

697g7v4.jpg

Burasının virajları çok tatlıydı.
nmz4big.jpg

Burada karşı tarafta gördüğünüz ağaçlık alan piknik yeri ve gölet yolu kapamış. Alternatif bir toprak yok vardı pek bozuk olmayan fakat yolun ortasındaki çamur birikintisini görünce vaz geçip Yenice'ye olan yoluma devam ettim.
fkifsqz.jpg

Çan - Bayramiç yolu üzerindeki Termik santrale giden çevre yolu.
aeiuz7i.jpg

Aynı yol üzerindeki bir kıraathanede durup çay molası verdim (Termos getirmiştim fakat ağzı açılmış çantanın içi mahvolmuştu)
e9fdskx.jpg

cm96hv4.jpg

g3eylrz.jpg

a6m73ik.jpg

Bayramiç'i geçtikten sonra Küçükkuyu'ya inen köy yolları
mfcw9ys.jpg

9j71pql.jpg

Edremit Körfezi'ne ufaktan bir bakış (Burasının virajları şu ana kadar en çok keyif aldığım virajlardan. Yol kalitesi mükemmel.
khwh953.jpg

Körfeze bakış 2
fzux2h5.jpg

7bw7qn8.jpg

k2ro6xa.jpg

Buradan sonrasında Küçükkuyu - Balıkesir yolu yer yer 3 şeritli genellikle 2 şeritli çevre yolu olduğundan ve rüzgâr fazla vurduğundan fotoğraf çekmedim. Zira manzara denecek bir şey yok.

Son düzenleme:
Motosikleti
Vespa GTS300 SS, Honda CRF250 Rally
Bayramiç'ten köy yollarından inmek çok mantıklı olmuş. Ezine-Ayvacık yolu çok sıkıcı.

O bölgede manzara arayan ayvacık kucukkuyu arasındaki eski yoldan gitsin. Yolun girişi de tünellerin az berisinde. Ezine den dolanarak Gürpınar berhamkale hattını kullanarakta gidebilirsiniz

F54

göl kenarında piknik alanı güzelmiş kamp yapılır mis gibi yer

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Körfez manzarası için Zeus Altar'ı güzel bir nokta. Diğer bir nokta da Küçükkuyu'daki cam seyir terası. En son 80 liraydı ücreti hatırladığım kadarıyla. Çaldağı'nda da RES için bir ayar yapıyorlardı, oranın manzarası da muazzam. RES yapılana kadar tabi.
Bu kadar zamandır Bayramiç'teyim, köy yollarından inmedim hiç Küçükkuyu'ya. Bir sonraki sefere kullanacak olursan bu güzergahı, haber et. :D

Körfez manzarası için Zeus Altar'ı güzel bir nokta. Diğer bir nokta da Küçükkuyu'daki cam seyir terası. En son 80 liraydı ücreti hatırladığım kadarıyla. Çaldağı'nda da RES için bir ayar yapıyorlardı, oranın manzarası da muazzam. RES yapılana kadar tabi.
Bu kadar zamandır Bayramiç'teyim, köy yollarından inmedim hiç Küçükkuyu'ya. Bir sonraki sefere kullanacak olursan bu güzergahı, haber et. :D
Tünelden önce kullanılan küçükkuyu ayvacık rampası da çok güzel manzaralı bir yol. Orada trışkadan bir çay bahçesi var. Hizmeti bilmem ama manzarası çok güzel

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Çok güzel bir gezi olmuş, yollar, havanın durumu falan harika :)

Konuyu görünce aklıma geldi.
Ailem Geyikli tarafında oturur.
Motorumu 2013'te aldım, 2014 - 2015 - 2016 civarı, cuma günleri şirketten izin alır, sabah İstanbul - Yenikapı'dan İDO feribotuna atlar, Bandırma'da inerdim.
Kafama göre; bazen Biga-Çan-Bayramiç-Ezine rotasından (bu rota kolaydır, fazla viraj ve köy yolu yoktur), bazen de Gönen-Muratlar-Hamdibey-Kalkım-Edremit-Altınoluk-Assos-Gülpınar rotasından (bu rota çok daha uzun ve yorucudur, bol viraj ve köy yolu vardır) geçerek ailemin yanına giderdim.
Benim için çok güzel zamanlardı, maddi-manevi acayip rahat olduğum yıllardı.
Şimdilerde hiçbir konuda kafam hiç rahat değil.

Ek olarak, Bandırma'ya giden feribotu kaldırdılar, Bursa'ya giden feribotu da kaldırdılar galiba.
Bu rotayı yapmak istesem, en erken Yalova'dan başlayabilirim.
Bu rotaların başlangıcına gelene kadar saatler geçmiş olur, yorulmuş olurum.

İnsan yaşlanıyor, hayatın kıymetini bilmek lazım.

Bandırma-Yenikapı arabalı feribotunu kaldırdılar,aslında çok faydalı bir rota idi ancak işletme giderleri, ve yatırım amortisman giderleri eskisi gibi rentabl olmayınca ve ayrıca bu rotayı kullanacak olan araçlar için ödenmesi gereken bilet ücretlerinin haliyle yüksek rakama tekabül edeceği için arz -talep dengesi-fiyat-fayda dörtlüsü denk gelmediği için kaldırıldığını biryerelerde okumuştum ancak mesala Mayıs-Ekim ayları arasında ve hafta sonları bu sefereler tekrar hizmete girse her iki kesim için de faydalı olacağı kanaatindeyim, bu şekilde haftasonunu kuzey egenin Tabiat güzelliklerini, ve yöresel tadlarını tanıyıp değerlendirmeyi arzu eden ve araçla seyahat etmeyi seven kesim için çok faydalı olacağı inkar edilemeyecek kadar değerli olacağı düşüncesindeyim, inşallah ilgililerin kulağına kar suyu kaçırabilmişimdir, selam saygı ve hürmetlerimle.

Olur hocam çok iyi olur :) Cam terasa gidecektim de rüzgâr hızı 20 küsürlerde olduğu için biraz yemedi açıkçası ve o yokuşu çıkarken çok tırsıyorum açıkası. Bir dahaki yolculuğumda rüzgâr biraz daha iyi olursa deneyimleyeceğim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bandırma-Yenikapı arabalı feribotunu kaldırdılar,aslında çok faydalı bir rota idi ancak işletme giderleri, ve yatırım amortisman giderleri eskisi gibi rentabl olmayınca ve ayrıca bu rotayı kullanacak olan araçlar için ödenmesi gereken bilet ücretlerinin haliyle yüksek rakama tekabül edeceği için arz -talep dengesi-fiyat-fayda dörtlüsü denk gelmediği için kaldırıldığını biryerelerde okumuştum...
Tamamen "köprü ve otoyol lobisi" yüzünden kaldırıldı. İstanbul'dan İzmir'e gidecekler için yolun zahmetini önemli ölçüde hafifletiyordu. (Misal İstanbul Levent'ten Susurluk gişelere otobandan 3 saat 15 dakika, Bandırma feribotu ile gidilse Yenikapı'dan yine Susurluk gişelere yine 3 saat 15 dakika - ancak bunun 2 saat 30 dakikası yakıt harcamadan feribotta rahat rahat oturma durumunda...) Bugün bu hat devam ediyor olsa İstanbul - Bodrum seyahatlerimin hiçbirinde köprüyü kullanmazdım, az daha pahalı olsa bile feribotu tercih ederdim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tamamen "köprü ve otoyol lobisi" yüzünden kaldırıldı. İstanbul'dan İzmir'e gidecekler için yolun zahmetini önemli ölçüde hafifletiyordu. (Misal İstanbul Levent'ten Susurluk gişelere otobandan 3 saat 15 dakika, Bandırma feribotu ile gidilse Yenikapı'dan yine Susurluk gişelere yine 3 saat 15 dakika - ancak bunun 2 saat 30 dakikası yakıt harcamadan feribotta rahat rahat oturma durumunda...) Bugün bu hat devam ediyor olsa İstanbul - Bodrum seyahatlerimin hiçbirinde köprüyü kullanmazdım, az daha pahalı olsa bile feribotu tercih ederdim.
Ücretsiz eski yoldaki radar zulmünü de atlamayalım.

Motosikleti
Hero Dash 125
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hepsini geçtim eskiden İzmir - İstanbul arası feribot varmış. Benim denk gelemediğim ancak anlatanları dinlediğim bir olaymış. 3 tarafımız denizlerle çevrili ancak böyle bir deniz yolu ile seyahat seçeneğimiz yok.

Vakitten yana sıkıntın olmayacak mis gibi seyahat seçeneği aslında.

Bir ara yeniden hizmete girecek diye haber varmış ancak olmamış sanırım.
90'lı yılların başlarında ilk işe başladığım şirkette bir abimizden öğrenmiştim o feribotu. tatile çıkarken o feribotla izmir'e kadar gideceğiz, yol biraz uzun sürüyor ama gemi de eğlenceli diyordu. Neden kaldırdılar anlamadım. Hamasi laflarda "3 tarafı denizlerle çevrili ülkemiz" diye nutuk atarlar ama denizcilikte çok geriyiz.

Denize kıyısı olan büyük şehirler arasında gemi seferleri zarar ediyor bile olsa hep olmalı.

Bir dee yine 90'lı yıllarda Sirkeci - Gemlik arası feribot vardı, o feribota 3 arkadaş bisikletlerle binmiştik, kamp malzemeleri yüklü bisikletlerle Gemliğe kadar öyle gitmiştik, sonrasında kapıdağ yarımadasını turlamıştık 10 günde.

Bir taneside çıkmış ''Köprü otoyol '' lobisi diye bir fikir atmış yahu köprü otoyolllara para ödemek istemeyen eski yoldan gitsin, işi acele olan veya vakti az olan kimse otoyol köprüden gitsin,deniz taşımacılığı mevsimlere bağlı olan bir nakliye işidir, isteyen istediği zaman istediği saatte deniz taşımacılığından yararlanamaz, iklim ve coğrafya şartları herzaman bu yolculukta dikkate alınması gereken bir taşıma şeklidir,bunun dışında deniz taşımacılığının işletme giderleri en yüksek olan nakliye şeklidir, biletini rezervasyon yapıp ödersin, seyahat günü geldiğinde hava şartları gereği seferler iptal olur, ha nasıl olur peki kapı sorması yani ''bir bakalım seferler yapılıyormu''diye varsa gideriz yoksa karayoluyla diye planlama yapılır gidilir veya gidilmez, bunun dışında adı geçen arabalı taşıma hatlarında bu hatlarda seyahat etmek araç sayısı ile sınırlandırılmış olup ve yolculuk seyir saati sebebiyle bir gemi 24 saatte en fazla 2 seferden fazla sefer yapamaz, ki düşünün bu zaman zarfında otoyol ve köprülerden kaç adet taşıt geçer varın siz hesap edin, köprü ve otoyol hasılatının çoğalması feribot seferlerine kaldıysa yandı gülüm keten helva derler bu işe muhterem Cyan kardesim, kaldıki seferler tekrar başlasa bu sefer bilet ücretlerinden şikayet dizboyu olur,selam,saygı ve hürmetlerimle,

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hayvan gibi vergi verdiği yetmemiş gibi bi de kullandığı yollara ayrı para veren pahalı diyene de kullanma diyen türk milletine her şey müstehak

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir taneside çıkmış ''Köprü otoyol '' lobisi diye bir fikir atmış yahu köprü otoyolllara para ödemek istemeyen eski yoldan gitsin, işi acele olan veya vakti az olan kimse otoyol köprüden gitsin,deniz taşımacılığı mevsimlere bağlı olan bir nakliye işidir, isteyen istediği zaman istediği saatte deniz taşımacılığından yararlanamaz, iklim ve coğrafya şartları herzaman bu yolculukta dikkate alınması gereken bir taşıma şeklidir,bunun dışında deniz taşımacılığının işletme giderleri en yüksek olan nakliye şeklidir, biletini rezervasyon yapıp ödersin, seyahat günü geldiğinde hava şartları gereği seferler iptal olur, ha nasıl olur peki kapı sorması yani ''bir bakalım seferler yapılıyormu''diye varsa gideriz yoksa karayoluyla diye planlama yapılır gidilir veya gidilmez, bunun dışında adı geçen arabalı taşıma hatlarında bu hatlarda seyahat etmek araç sayısı ile sınırlandırılmış olup ve yolculuk seyir saati sebebiyle bir gemi 24 saatte en fazla 2 seferden fazla sefer yapamaz, ki düşünün bu zaman zarfında otoyol ve köprülerden kaç adet taşıt geçer varın siz hesap edin, köprü ve otoyol hasılatının çoğalması feribot seferlerine kaldıysa yandı gülüm keten helva derler bu işe muhterem Cyan kardesim, kaldıki seferler tekrar başlasa bu sefer bilet ücretlerinden şikayet dizboyu olur,selam,saygı ve hürmetlerimle,
Bu ülkede hiç utanmadan 1 Temmuz Kabotaj bayramı kutlanıyor ama denizcilik öze sektörün ve piyasanın insafına kalmış. Kar etmiyor bile olsa böyle 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede isteyen Hopa'dan feribotla İstanbula oradan İskenderun'a kadar gidebilmeliydi. "Mavi vatan" diye hamasetin dibine vuruyorlar ama yaptıkları özel sektörün tersanelerinde onları patronları zengin edip kocaman ama savaşta hiç işe yaramayacak, bu devirde oldu bir savaş olsa dev bir hedef olacak şeyleri uçak gemisi yaptık, mavi vatan heey demekten öte gitmiyor. Karacı milletiz, orta asya'dan karadan gelmişiz, Osmanlı zamanı çok övülen denizci paşalar bile cezayirli korsanlardan devşirme. Denizle işimiz yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar