Reflektörlü yelek muhabbeti

Motosikleti
Cruiser
Bu reflektörlü çantalar terletir. Sırtında ve göğüsünde sürekli çanta taşıyor gibi olacaksın, önümüz yaz çekilmez olur. Çok da görünebilirlik açısından sağlıklı olacağını düşünmüyorum.

Yeleklerin kaliteli olanları motosikletli polis gibi görünmenizi sağlar. Motür biraz da polis motürünü anımsatıyorsa sizi aynadan polis sanarlar ve trafikte bazı yollar kolayca açılır. Ancak 1000-1500 tl bu yeleklere vermeye değer mi, bence değmez. Bunlarda montun üzerine giyildiğinde plastik malzemeden yapıldığı için terletecektir. Montun hava geçirgenliğini azaltacaktır.

Reflektörlü şerit şeklinde olan, benim ve @Memcoş48 'in de kullandığı ürünler hem uygun fiyatlı, hem de terleme konusunda diğer ürünlere göre daha kullanışlıdır. Motosiklette az yer kaplar. Bu ürünü satın almanızı tavsiye ederim.

Tamamdır çok teşekkür ederim arkadaşım👍🏻

Duymak istediklerimi duydum, benzer şeyleri hem kullanıyorsunuz hem de memnunsunuz. Bunlar satın almam için yeterli sebepler☺️

Ayrıca fotoğrafta "Socar" ı görünce Ebulfez Elçibey'i anmadan edemeyeceğim, ruhu şad olsun.

geçen sene kapalı alan eğitimi alırken ders veren hocada şu sapsarı fosforlu olan yeleklerden görmüştüm. bolca cebi filan vardı ve biraz da kalın bir şeye benziyordu. öyle şantiyede "sarı kula" içen ustaların giydiği bim poşetinden hallice olanlardan değildi. epey de hoşuma gitmişti. ya dedim hocam, gerçekten işe yarıyor mu bu yelekler deyince; tabiki de dedi. heves edip madem uzun yola çıkacağız o zaman ben de alayım dedim.
aynısından bulamadım ama benzerini de sevemedim. mağaza çalışanı farklı bir ürün gösterdi. aşağıda linkini vereceğim. abi dedi, farklı olarak bir de şunlar var. baktım şöyle bir. pek içime sinmedi. atletten hallice bir şeye benziyordu. ama çalışan, "abi yalnız sıcakta diğerleri vücudu komple kapatıyor, çok daha sıcak olur. bunların sağı solu her yeri açık, püfür püfür gidersin" deyince çok mantıklı geldi ve yapıştırdım bir tane. birkaç kere kullandım. önünde telefon, cüzdan vs sığacak kadar küçük bir cebi var. yanlardan cırt cırtlı. giyip çıkartması oldukça basit. ve görünürlük olarak bence o incecik şeritten ibaret olanlara göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. kaliteli bir ürün yani.

8hjl0hq.jpeg

rnb96mo.jpeg

montumuzdaki reflektif şerit bence yönetmelikteki şartı yerine getiriyor.
ne demiş?
yelek vb.
bizdeki mont, kolları da var hem yelekten daha üstün.
reflektifse, reflektif. tamam, rengi siyah amma gece parlayacak fosforlu şeritleri var.

Motosikleti
Cruiser
Benim kullandığım mont Hudson marka full deri, içinde korumalar var ama üzerinde reflektif hiçbirşey yok, o yüzden akşamları ilaveten uygulayabileceğim pratik ve yer kaplamayan birşeyler bakıyordum.
ne demiş?
yelek vb.
reflektifse, reflektif. tamam, rengi siyah amma gece parlayacak fosforlu şeritleri var.

Motosikleti
Hero Dash 125
geçen sene kapalı alan eğitimi alırken ders veren hocada şu sapsarı fosforlu olan yeleklerden görmüştüm. bolca cebi filan vardı ve biraz da kalın bir şeye benziyordu. öyle şantiyede "sarı kula" içen ustaların giydiği bim poşetinden hallice olanlardan değildi. epey de hoşuma gitmişti. ya dedim hocam, gerçekten işe yarıyor mu bu yelekler deyince; tabiki de dedi. heves edip madem uzun yola çıkacağız o zaman ben de alayım dedim.
aynısından bulamadım ama benzerini de sevemedim. mağaza çalışanı farklı bir ürün gösterdi. aşağıda linkini vereceğim. abi dedi, farklı olarak bir de şunlar var. baktım şöyle bir. pek içime sinmedi. atletten hallice bir şeye benziyordu. ama çalışan, "abi yalnız sıcakta diğerleri vücudu komple kapatıyor, çok daha sıcak olur. bunların sağı solu her yeri açık, püfür püfür gidersin" deyince çok mantıklı geldi ve yapıştırdım bir tane. birkaç kere kullandım. önünde telefon, cüzdan vs sığacak kadar küçük bir cebi var. yanlardan cırt cırtlı. giyip çıkartması oldukça basit. ve görünürlük olarak bence o incecik şeritten ibaret olanlara göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. kaliteli bir ürün yani.

8hjl0hq.jpeg
rnb96mo.jpeg

Evet fosforlu renk daha fazla olduğu için dikkat çekecektir ancak reflektif şeritler çok az gibi. Ayrıca TEX'in sitesinde bu ürün 1.555tl , bence bu kadar paraya değmez. Benim kullandığım kemer gibi şeylerin 150 tl bir ücreti var. Bu işler tamamen kişisel tercih.

Kimi yeleklerde de mesela reflektif şeritleri bel bölgesine yapmışlar. Omuz kısımlarında reflektif şerit bulunmuyor. Alt tarafa örnek ekliyorum. Motosiklet sürerken bu tarz bir yeleğin reflektif şeritleri arkadan gelmekte olan aracın farını yeteri kadar uyarıcı şekilde yansıtmaz.

reflektif-2.png

ne demiş?
yelek vb.

Mevzuata göre dediğiniz doğru ancak bizde bir şeyin bokunu çıkartmadan olmuyor. İnsanların ağzında yelek de yelek diye gezdiği için polis de yelek var mı yok mu şeklinde kontrol sağlayabilir. Polis cezayı keser, geriye sen uğraşırsın iptal ettirmek için ve genellikle polisin kestiği cezalar iptal olmuyor. Boşuna uğraşarak yargılama giderleri masrafını ödersin.

Reflektif yelek, reflektif kemer takmak benim için ceza yememekten ziyade hava karardıktan sonra yapacak olduğum sürüşlerde görünebilirlik sağlaması amacıyla kullanmaktayım. Kaskın arkasına da A101'den kask ışığı satın almıştım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Güzel arkadaşlar kazada faydasını görmüş biri olarak yazıyorum, illa janti gözükeceğiz diye yok şartı, şurtu karşılıyor diye düşünmeyin. Gecenin kör karanlığında bir tarafınızdan ışık saçmıyorsanız giyin işte. Gündüzde görülmek işin neon renk tercih ediniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar