Bu Ülkelerde Motosiklet Her 2 Kullanıcıdan Biri Kadın!!!

Vietnam ve Tayvan da motosiklet sürmek ister misiniz?

• Evet

Oy: 4 36.4%
  • Hayır

Oy: 7 63.6%

• Kullanılan toplam oy
    11
Motosikleti
İki Teker Havada
Eğer "yüzde" olarak bakarsak, Güneydoğu Asya ülkeleri açık ara öndedir. Bu ülkelerde motosiklet bir hobi değil, temel bir ulaşım aracıdır.

• Vietnam: Kadınların günlük hayatta en yoğun motosiklet kullandığı ülkelerin başında gelir. Şehir içi trafiğinde kadın sürücü oranı neredeyse erkeklerle eşittir.
  • Tayvan: Dünyada kişi başına düşen motosiklet sayısının en yüksek olduğu yerdir ve kadın kullanıcı oranı muazzam düzeydedir.
Batı ülkelerinde motosiklet daha çok bir yaşam tarzı olarak görülüyor ve bu bölgelerde kadın sürücü sayısında ciddi bir artış var.
  • Avustralya: Son yıllardaki verilere göre kadın sürücü sayısında %128'lik bir artış yaşandı. Bazı güncel anketler, ülkedeki motosiklet sürücülerinin yaklaşık %37'sinin kadın olduğunu gösteriyor.
  • Amerika Birleşik Devletleri: Motosiklet Sektörü Konseyi (MIC) verilerine göre, ABD'deki motosiklet sahiplerinin yaklaşık %19-20'si kadındır. Bu, Batı dünyasındaki en yüksek sahiplik oranlarından biridir.

Ülke / BölgeKadın Kullanıcı OranıÖne Çıkan Özellik
Vietnam / Tayvan~%45 - %50Günlük ulaşımın ana parçası
Avustralya~%37Dünyanın en hızlı büyüyen kadın sürücü topluluğu
ABD~%19Hobi ve yaşam tarzı odaklı en yüksek sayı
Avrupa (Genel)~%12 - %15Turizm ve uzun yol odaklı kullanım

• Türkiye genelinde motosiklet kullanıcıları arasında kadınların oranının %5 ile %8 arasında olduğu tahmin edilmektedir. Bu oran 10 yıl önce %3 seviyelerindeydi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Cruiser
Bu bir kültür, kadın kendini güvende hissetmek ister. Türkiye'de öncelikle trafik kültürünün oluşması lazım, eğer kadın sürücüler trafikte sıkıştırılmazsa, taciz edilmezse, laf atılmazsa, dalga geçilmezse, eleştirilmezse(kadın başına motora mı binilir gibi) tabi ki bu rakamlar az olur.

Eşime 2019 da sevimli motosikletler bakıyorduk, Vespaya razı etmiştim ortalama 4 yıllık verdiğim güvenin neticesinde, artık model ve renk seçme kısmındaydık. Bir gün ben çalışırken telefon geldi, eşim kaza geçirmiş.

Kaza şöyle, 3 şeritli ana yolda araçlara kırmızı ışık yanarken eşim diğer yayalarla birlikte (yaya geçidini) kullanarak karşıya geçerken;
1 oluşum, 250cc lik bir racing ile, kırmızı ışıkta geçip eşime çarpıyor, çocuk 20 yaşında bir dız, alkollü, ehliyeti yok, trafik sigortası yok, kafasında kaskı yok. Bunun adının zaten kaza olmaması lazım, bu kadar kusur birleşince kaza olmaması imkansız zaten.
Eşimin ayağa kalkması 6 ay sürdü.

Neticede şu an hala başlamak istemiyor motosiklet eşim için bir travma, bana güvendiği için sadece benim kullandığım motora artçı olarak biniyor.

Sadete gelirsek de biçim önemli olan, kadınların kıraathaneye gitme oranına bak, motosiklet kullanma oranlarına yakındır 🤣
Ama niş bir cafeye gidelim şurada 3. Nesil bir Kahveci var dersen oraya senden önce gider, ama bilir ki orada küfür yok, her yere lama gibi tüküren dayılar yok, kavga yok, bağırmak yok, tombalacı dayılar yok.

Bizim öncelikle bu kültürü oluşturmamız lazım, kadın güvenli ve temiz ortama zaten gelir.

Bu bir kültür, kadın kendini güvende hissetmek ister. Türkiye'de öncelikle trafik kültürünün oluşması lazım, eğer kadın sürücüler trafikte sıkıştırılmazsa, taciz edilmezse, laf atılmazsa, dalga geçilmezse, eleştirilmezse(kadın başına motora mı binilir gibi) tabi ki bu rakamlar az olur.

Eşime 2019 da sevimli motosikletler bakıyorduk, Vespaya razı etmiştim ortalama 4 yıllık verdiğim güvenin neticesinde, artık model ve renk seçme kısmındaydık. Bir gün ben çalışırken telefon geldi, eşim kaza geçirmiş.

Kaza şöyle, 3 şeritli ana yolda araçlara kırmızı ışık yanarken eşim diğer yayalarla birlikte (yaya geçidini) kullanarak karşıya geçerken;
1 oluşum, 250cc lik bir racing ile, kırmızı ışıkta geçip eşime çarpıyor, çocuk 20 yaşında bir dız, alkollü, ehliyeti yok, trafik sigortası yok, kafasında kaskı yok. Bunun adının zaten kaza olmaması lazım, bu kadar kusur birleşince kaza olmaması imkansız zaten.

Neticede şu an hala başlamak istemiyor motosiklet eşim için bir travma, bana güvendiği için sadece benim kullandığım motora artçı olarak biniyor.

Sadete gelirsek de biçim önemli olan, kadınların kıraathaneye gitme oranına bak, motosiklet kullanma oranlarına yakındır 🤣
Ama niş bir cafeye gidelim şurada 3. Nesil bir Kahveci var dersen oraya senden önce gider, ama bilir ki orada küfür yok, her yere lama gibi tüküren dayılar yok, kavga yok, bağırmak yok, tombalacı dayılar yok.

Bizim öncelikle bu kültürü oluşturmamız lazım, kadın güvenli ve temiz ortama zaten gelir.
Aynı fikirdeyim. Eğitimsizlik ve fakirlik aynı kısır döngüyü besleyen iki sebep. Bunlar ortadan kalkmadığı müddetçe gelişme kaydedemeyeceğiz.

F54

kadınlara güvenli ortam oluşturmanın kahvedeki al kızı ver papazı diye stres atan dayılar ne alaka ?
erkek olarak rahat davranacağımız birkaç tane ortam var ve bunların birilerine güvenli olsun diye kaldırılması saçma bu bir kültürdür (fakirlerin gideceği başka alternatif yok)
ileri yaşlarda olan olan evli çiftler adam kahveye çıkar ucuz çay bol arkadaş kadın evde kafa dinler eğer kahveler olmasa evde daha büyük sıkıntılar olabilir
genel olarak eğitim ve saygı konusunda sizinle aynı fikirdeyim memlekette kimsenin can ve mal güvenliği yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ya ag, adam gibi başlık ya konu açamaz mısın sen, özürlü müsün olum sen ya?
açtığın her başlığın sonuna "!" koyma mallığından ne zaman vazgeçersin tahmminen?
yazmayı türk dilini ve imla kurallarını öğrendiği zaman o mallıktan vazgeçer!

Motosikleti
Cruiser
kadınlara güvenli ortam oluşturmanın kahvedeki al kızı ver papazı diye stres atan dayılar ne alaka ?
erkek olarak rahat davranacağımız birkaç tane ortam var ve bunların birilerine güvenli olsun diye kaldırılması saçma bu bir kültürdür (fakirlerin gideceği başka alternatif yok)
ileri yaşlarda olan olan evli çiftler adam kahveye çıkar ucuz çay bol arkadaş kadın evde kafa dinler eğer kahveler olmasa evde daha büyük sıkıntılar olabilir
genel olarak eğitim ve saygı konusunda sizinle aynı fikirdeyim memlekette kimsenin can ve mal güvenliği yok
Örnek. Mukayese yapman açısından, her nasıl ki kıraathaneye değil bir cafeye gidiyorlarsa, trafikte aynı şekilde demek istedim. Tamamen konu başlığına yönelik.

Kıraathaneler kapansın şeklinde de bir şey yazmadım, sadece kültür farklılığını ifade ettim, ayrıca herhangi bir kültüre bağlı ya da yakın olmamız o kültürü doğru yapmaz.

İlkel kabilelerde yaşıyor olsaydık "adamcağız evde eşiyle kavga etmemek için arada bir kabilenin dışından bedava birini yiyor ne var bunda" da diyebilirdin, ya da Çin'de olsak " ne var sanki güzel abim arada bir sıçan, yarasa, köpek, tilki, pangolin yiyorsa" diyebilirdin.
Hepsi aynı muhabbet, hepsi kültür.

• Beğen
Tepkiler: F54

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar