Sıfır Motosiklet Almak İçin En Uygun Zaman ve Kampanyalar

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ben Honda CL250'yi aldığımda taksitli liste fiyatı 335bin di. 200bin TL sine 12 ay 0 faiz taksit, kalanı peşinat kampanyası vardı. 280bin de nakit fiyatı. Hesap edelim:

Şimdi benim cebimde motoru nakit alabilecek 280 bin var diyelim. Bunun tamamını motor almak yerine faize yatırdığımda ve motorun taksitlerini cepten ödediğim senaryoda, 280 bin TL nin yıllık faiz getirisi 68-70 bin arasında. Liste fiyatı: 335000 (liste fiyatı)-69000 (faiz getirisi): 266000 TL ye motorun nominal değeri oluyor, yani motor size bu fiyata geliyor. Nakit fiyatından 14-15 bin daha ucuza geliyor, birisi yeni başlıyorsa mesela kaskını alır, ekipmanını alır bu paraya.
Faizin sabit (ve yüksek), dövizin ucuz (ve sabit), emtianın çok değer kazanmadığı, aynı motosikletin sene sonundaki değeri yakın, vb. koşullar için doğru...

Ama aksi durumda saç baş yoldurabilir bir senaryo :)

Bir adım ötesine geçen bir risk algısında; elinizdeki nakdi borsada, kriptoda, forex'de vb. değerlendirirsiniz, şansınız yaver gider, bu yıl CL250 aldığınız paraya seneye CBR650R alırsınız falan :)

Bu ülkede yaşıyorsanız risk alabilmek bile risklidir...

Motosikleti
Royal Enfield Goan Classıc
Arkadaşlar selamlar,

Bu sorunun en basit cevabı "paran olduğu her zaman" olabilir evet ama piyasayı takip eden arkadaşlara sormak isterim, zira yeni niyetlendigim için öncesinde pek takip etmiyordum.

Bir çok marka sezon açıldığı bahanesiyle 0 faiz taksit kampanyalarını bitirmiş, bu da gizli zam demek tabi.

E bizim gibi yüksek enflasyon olan ekonomilerde asla nakit alışverişi de yapmayı istemiyorum.

Sizce sonbahara kadar beklemek mi gerek? Yoksa yaz başında, ortasında vs de 0 faiz taksitli kampanya yapan markalar oluyor mu? Piyasa hâkimiyeti olan arkadaşlardan bilgi rica ederim.
Bekleme kardeşim. Almak istediğin motor ne bilmiyorum ama misal Royal Enfield modellerinde; kredi kartına taksit, yüzde 0.99 faizli motosiklet imkanları oluyo hep. Bende 2025’in sonunda böyle aldım.

Bir adım ötesine geçen bir risk algısında; elinizdeki nakdi borsada, kriptoda, forex'de vb. değerlendirirsiniz, şansınız yaver gider, bu yıl CL250 aldığınız paraya seneye CBR650R alırsınız falan :)

Bu ülkede yaşıyorsanız risk alabilmek bile risklidir...
Tam bu sebepten elde nakit tutup taksitli alışveriş yapmayı mantıklı buluyorum :)
Sıfırsa sonbahar ikinci el ise kışın :)
Ben de şuan tam olarak böyle bir izlenime kapıldım :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Tam bu sebepten elde nakit tutup taksitli alışveriş yapmayı mantıklı buluyorum :)
Küçük bir nüans var ama..

Nakit fiyatına taksit oluyorsa tamam. Diğer türlü hesaba önceki yazdıklarım dahil olur. Ayrıca riski yüksek yatırım enstrümanlarında küçük yatırımcının para kazanması pek kolay da değil...

Neyse, herkes tabii kendi ekonomik algısına göre para harcamakta özgür. Umarım çok daha iyi kazanır, çok daha iyi motosikletlere sahip olursunuz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar