Arkadaşlar Bu Daire Alınır mı? Anlayan var mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/eml...esinde-3-plus1-satilik-daire-1297468182/detay

Arkadaşlar cadde çayırova ve çevresinin çarşısı en işlek caddesi bu gölgenin statü yeri.. Yer olarak mükemmel bir yer..Fakat Daire tadilat istiyor.Bu muhitte arka sokaklarda bile 2-1 daireler 3-4 milyondan aşşağı daire yokken burası niye uygun fiyatlı..Bu işlerden hiç anlamam ben.. Bu dairenin eksileri nedir.. Tapu durumu vs ne gibi sıkıntı çıkartır çıkartır ise.. Caddede daire kiraları 25 binden başlıyor. Öyle yatırım amaçlı düşünüyorum kirasını alayım gibisinden..

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski bina, deprem riski olabilir. İçinin full tadilata ihtiyacı var. Asansör ve otoparkı yok. Bunlar, fiyatları düşüren demeyeyim de yüksek verilmesini engelleyen unsurlardan bazıları. Sahibinin bir ödemesi, paraya sıkışmışlığı olabilir, bu nedenle fiyatı hemen satılsın diye uygun tutuyor olabilir. Yine de ilgileniyorsan mülkün tapusunu iste ve araştır. Gerçekten kat mülkiyetli mi değil mi diye. Arsa payına bak, mülkün üzerinde şerh, haciz ya da satışa engel durumlar var mı araştır.

alnmis alinmistir, emlakda zarar etmezsin, ancak daite bir hayli harap bir halde., 500.000.- TL masraf var gibi fiyati yuvarlaga cekmeye bak, ancak ana cadde olmasi hem iyi hem iyi degil, sokaka gürültüsü bolca olur, isi ve ses gecirmez ISICAM yaptir, hesapli bir emlak 10 senede kendini amorti eder diye bir hesap vardir, 25 ten kiraya versnen 10 senede 120 ay yapar, birde her sene yapilacak kira zamlarini hesap edersen yatirimin kkendini korur, diger taraftan ayni miktarda parayi altina yatirsan belkide cok cok fazla getirisi olurmu diyede hesap yapiabilir, üstüne kiracilarla da cebellesmekten kurtulmus olursun diye düsünüyorum,selamlarimla.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
alnmis alinmistir, emlakda zarar etmezsin, ancak daite bir hayli harap bir halde., 500.000.- TL masraf var gibi fiyati yuvarlaga cekmeye bak, ancak ana cadde olmasi hem iyi hem iyi degil, sokaka gürültüsü bolca olur, isi ve ses gecirmez ISICAM yaptir, hesapli bir emlak 10 senede kendini amorti eder diye bir hesap vardir, 25 ten kiraya versnen 10 senede 120 ay yapar, birde her sene yapilacak kira zamlarini hesap edersen yatirimin kkendini korur, diger taraftan ayni miktarda parayi altina yatirsan belkide cok cok fazla getirisi olurmu diyede hesap yapiabilir, üstüne kiracilarla da cebellesmekten kurtulmus olursun diye düsünüyorum,selamlarimla.
Abi Türkiye şartlarında 10 senelik yatırımın geri dönüş süresi maalesef çok gerçekçi değil artık. 20-25 sene olağan karşılanmaya başladı.

Abi Türkiye şartlarında 10 senelik yatırımın geri dönüş süresi maalesef çok gerçekçi değil artık. 20-25 sene olağan karşılanmaya başladı.

Uzmanı bulmuşken fırsattan istifade soralım.

Benim dairem kentsel dönüşüme girdi, yeniledik tapuda kat irtifakı yazıyor.
Kat mülkiyetine çevirmeye gerek var mı?
ya da çok önemli mi?
çevirmek gerekirse çok zor mu?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Uzmanı bulmuşken fırsattan istifade soralım.

Benim dairem kentsel dönüşüme girdi, yeniledik tapuda kat irtifakı yazıyor.
Kat mülkiyetine çevirmeye gerek var mı?
ya da çok önemli mi?
çevirmek gerekirse çok zor mu?
Abi bina bitmişse, iskan alınmışsa neden kat mülkiyetine geçirmemiş müteahhit?

Abi bina bitmişse, iskan alınmışsa neden kat mülkiyetine geçirmemiş müteahhit?

Bilmiyorum, niye geçirmemiş, iskan alındı.

Zor ve masraflı iş mi? Ya da o kadar önemli değil? üç sene oldu biteli?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi e devletten kontrol ettim kat mülkiyeti yazıyor. Bizde ki tapuda kat irtifakı yazdığı için şaşırdım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun..Tek tek okudum yazdıklarınızı..Pazartesi gidip konuşacaktık..Muhtemelen bağlayacaktık daireyi..Ama satılmış..Hayalimdeki yer idi..Can sağlığı artık.. Çok teşekkür ederim hepinize..Kaale alıp beni yordunuz kendinizi..

Burası benim işyerime 50 metre yakınlıkta karşımda ana caddenin bir arka sokağı..Kiracısı var temiz biraz daha genç bir daire buraya bakacağım artık..

Arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun..Tek tek okudum yazdıklarınızı..Pazartesi gidip konuşacaktık..Muhtemelen bağlayacaktık daireyi..Ama satılmış..Hayalimdeki yer idi..Can sağlığı artık.. Çok teşekkür ederim hepinize..Kaale alıp beni yordunuz kendinizi..

Burası benim işyerime 50 metre yakınlıkta karşımda ana caddenin bir arka sokağı..Kiracısı var temiz biraz daha genç bir daire buraya bakacağım artık..
Arkadaşlar burası için emlakçı ile görüştüm. Yarın sabah gelecek tapuyu getirecek dairenin yüzyüze görüşcez. Daireye bakacağız. Anlaşır isek kapora vercem on gün sonra mal sahibi yurtdışından geliyormuş. Satışı yapacağız.
Dairede kiracı var 18 bin lira veriyormuş fakat yeni ev aldığı için mayıs ayında çıkacakmış. Bina kentsel dönüşüme girecekmiş 2027 gibi. Bir tam daire düşüyormuş. 18 ay sürüyormuş yeni binanın yapımı bu süre zarfında kira yardımı alabiliyormuşum. Yeni dairenin değeri de bugünkü değer üzerinden 5 milyon gibi bir rakammış. Güzel yatırım bence.
İnşallah olur.

Arkadaşlar burası için emlakçı ile görüştüm. Yarın sabah gelecek tapuyu getirecek dairenin yüzyüze görüşcez. Daireye bakacağız. Anlaşır isek kapora vercem on gün sonra mal sahibi yurtdışından geliyormuş. Satışı yapacağız.
Dairede kiracı var 18 bin lira veriyormuş fakat yeni ev aldığı için mayıs ayında çıkacakmış. Bina kentsel dönüşüme girecekmiş 2027 gibi. Bir tam daire düşüyormuş. 18 ay sürüyormuş yeni binanın yapımı bu süre zarfında kira yardımı alabiliyormuşum. Yeni dairenin değeri de bugünkü değer üzerinden 5 milyon gibi bir rakammış. Güzel yatırım bence.
İnşallah olur.
Arkadaşlar bugün yaşadığım şahan skecini anlatayım..Gece arkadaşa ilanı attım..Şöyle birşey farkettik..Binanın balkonlarına demir kolon destek yapılmış..Belli güçlendirme yapmışlar sonradan..Sabah emlakçıyı aradım..Bunun balkonunda demir kolonlar niye var diye sordum..
"yaa oranın sahibi yaptırmış işte ...Orayı yapan mütheait biliyormusun..Hem oranın altı kur'an kursu bak " dedi..
Abi ne alaka kuran kursu ile binada sıkıntı var abi bence görüşürüz.. dedim..
15 dakika sonra tekrar aradım.. "abi gelme vazgeçtim bina sıkıntılı zahmet etme" dedim..
Bu seferde bana " ben orayı zaten satttıııım yaaaaa" dedi.kapattı..

Bu emlakçılara güvenim kalmadı ya..

Son düzenleme:
Arkadaşlar uzun aramalar sonucu bir daire buldum kaporasını verdim..Cuma günü aksilik çıkmaz ise satış yapılacak..Yaşadığım yerde çoğu bina 20 yaş üstü ..Babam istemedi..

kt2hcmy.jpg

Satılık yazan yer ve üstü dubleks diare..2+1 daire..7 yaşında kat mülkiyetli iskanlı..Daire aşırı temiz rutubet akıntı kırık vs yok..Konum olarak merkeze biraz uzak ama.Etrafında anadolu lisesi ve çok büyük bir anaokulu var..Buranın en önemli özelliği binaların çoğu kentsel dönüşümden dolayı yeni , şehrin tepesinde ve deniz manzaralı..Evet burasıda denize bakıyor..Satılık yazan yer salon ve üstteki iki oda balkon denize bakıyor..Binada sürekli kayıt yapan kameralar var..Kapıda görüntülü diafon..İçeride hazır mutfak fırın vs var ve çok temiz..Odalar yalnız bir tık ufak..80 metrekare yüzölçüm.. 2850 idi fiyatı..Aracı emlakçı arkadaştı karşı taraftan komisyonu düş dedi vs derken 2700e bağlandı iş..Satışı almadan kiracısı bile çıktı :D anlaştık..18 bin lira kira verecek.Satıştan sonra yerleşecek..Yalan yok ben buraya ayda bir kaç kere çıkar şehri izlerdim olağanüstü manzarası var..Şurada dairem olur mu der hayallenirdim :D

Kapora verdikten sonra yazıyı kaldırdık.. :D Arkadaşlar dua edin benim için cuma günü sıkıntı olmaz inşallah..:D

ibzasal.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar uzun aramalar sonucu bir daire buldum kaporasını verdim..Cuma günü aksilik çıkmaz ise satış yapılacak..Yaşadığım yerde çoğu bina 20 yaş üstü ..Babam istemedi..

kt2hcmy.jpg

Satılık yazan yer ve üstü dubleks diare..2+1 daire..7 yaşında kat mülkiyetli iskanlı..Daire aşırı temiz rutubet akıntı kırık vs yok..Konum olarak merkeze biraz uzak ama.Etrafında anadolu lisesi ve çok büyük bir anaokulu var..Buranın en önemli özelliği binaların çoğu kentsel dönüşümden dolayı yeni , şehrin tepesinde ve deniz manzaralı..Evet burasıda denize bakıyor..Satılık yazan yer salon ve üstteki iki oda balkon denize bakıyor..Binada sürekli kayıt yapan kameralar var..Kapıda görüntülü diafon..İçeride hazır mutfak fırın vs var ve çok temiz..Odalar yalnız bir tık ufak..80 metrekare yüzölçüm.. 2850 idi fiyatı..Aracı emlakçı arkadaştı karşı taraftan komisyonu düş dedi vs derken 2700e bağlandı iş..Satışı almadan kiracısı bile çıktı :D anlaştık..18 bin lira kira verecek.Satıştan sonra yerleşecek..Yalan yok ben buraya ayda bir kaç kere çıkar şehri izlerdim olağanüstü manzarası var..Şurada dairem olur mu der hayallenirdim :D

Kapora verdikten sonra yazıyı kaldırdık.. :D Arkadaşlar dua edin benim için cuma günü sıkıntı olmaz inşallah..:D

ibzasal.jpg
Şimdiden hayırlı olsun.

Motosikleti
İki Teker Havada
Eski daire almak her zaman risktir
Yatırımlık için en iyisi arsa almak
Parasal yönünden de altın almak

Mrb arkadaşlar..Daireyi tanıdık emlakçı bulmuştu..Yine kiralama işini ona verdim..Fakat bu adam bizi salladı 10 gün sonra daireye kiralık afişi astı.Hatırlatmalarıma rağmen internet üzerinden ilan koymadı.Salladı abi yarın abi çekim yapılacak bla bla..
Dün kendim gittim daireye elimde telefon kendim çekim yaptım..Çokta güzel bir açıklama ile sahibinden üzerinden ilana koydum..5 dakika sonra bir emlakçı evimin çok güzel olduğunu kendi bünyesinde kiralayabileceğini söyledi..Bende teşekkür ettim emlakçım var dedim..Aradan 2 saat gibi zaman geçti..Bingo daire kiralandı.. 20 bin tlye anlaştık pazarlık bile eden olmadı..İlanı kaldırmadım 8 saat içinde 200e yakın görüntülenme 12 favori 3 kere aranma 7 kişiden mesaj geldi..Hepsine bugün için kiracı geleceğini eğer olumsuz bir durum olursa dönüş yapacağımı söyledim..Gece 1 sıraları bile mesaj atan oldu..Hepsinde çok güzel mesajlar aldım..İlanı çok güzel editledim gerçekten..Bugün kiralayacak aile geldi..Tam istediğim gibi 3 kişilik bir aile..Daireye bayıldılar..Kira sözleşmesini bile doldururken 2 kişi aradı..Bir kira bir depozit aldım anahtarları verdim..Çok mutmain oldum..Ama üzüldüm de canım sıkılınca buraya kaçıyordum.Denizi izliyordum rahatlıyordum..

1etohac.jpg

7y12amo.jpg

casqwu9.jpg

cj05mez.jpg

Eski daire almak her zaman risktir
Yatırımlık için en iyisi arsa almak
Parasal yönünden de altın almak
Evt eski daire sıkıntı tadilatı isi pası kentleşmesi vs.
Ben altın biriktirirdim..arsa alacak param yoktu :D

Bu arada daire 8 yaşında imiş..Beyanname vermeye gittiğimde öğrendim..Birde daireye gelen son doğalgaz faturasına baktım 1352 tl idi ocak ayı..Emlakçı diyordu burası yalıtımlı sağı solu altı daire bu yüzden sıcak kiracı 1000 tl doğalgaz ödüyor diye..Doğruymuş..

Arkadaşlar mükemmel bir gelişme oldu. Yalnız biraz uğraşcam doğru ise. Bugün dairenin daskını yaptırırken dairenin 137 metrekare olduğu çıktı 80 diye aldık. Dairenin yanında büyük teras var ben burayı alırken sordum yandaki daireye ait dediler..Fakat buradaki yüzölçüme göre teras bana ait..Fakat yandaki daire orayı kullanıyor şömine koymuş vs.Sanırım kimse ses çıkarmayınca kaçak kullanmışlar..Emlakçıya soruyorum bilmiyor..Eski sahibi bilmiyor..Fakat rdevlette 137 metekare gözüküyor..Yarın belediyeye gidip işin aslını öğrencem..Eğer böyle ise biraz uğraştıracak yandaki daire beni..Ama sonucu harika olacak harikaaaaa..

poliçede yazan değer..

jmkt3w7.jpg

Dediğim teras bölümü..ÇAtı ve altındaki satılık yazan yer bana ait..

6csra72.jpg

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar..Şimdiden teşekkürler..

Son düzenleme:
SOl taraftaki terasi kimin kullandigini ögrenebilirseniz belki bir sonuca ulasabilirsiniz. AYrica üst taraftan terasa cikis var mi?

Motosikleti
Hero Dash 125
Bir uyarı yapmak isterim. Kiralamalarda alınan 1 kira depozito ücreti ile ilgili durumda bir güncelleme yapıldı.

Mesela evi 2020 senesinde kiraladınız ve 10 bin tl depozito ücreti verdiniz. 2025 yılında kiracı olduğunuz evden ayrıldığınızda ev sahibi size 10 bin tl vermemeli. 10 bin tl'yi yıllık faizi ile hesaplanarak o şekilde geri almanız gerekiyor.

İşin ana mantığı aslında verilen depozitonun mevduat hesabına yatırılarak yıllar içerisinde değer kaybı yaşamamasıydı. Kiracı olduğunuz bir evden ayrılırken 10 birim para verdiyseniz 10 birim geri almayın. Yıllar içerisinde gerçekleşmesi gereken anapara + faiz ile alın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir uyarı yapmak isterim. Kiralamalarda alınan 1 kira depozito ücreti ile ilgili durumda bir güncelleme yapıldı.

Mesela evi 2020 senesinde kiraladınız ve 10 bin tl depozito ücreti verdiniz. 2025 yılında kiracı olduğunuz evden ayrıldığınızda ev sahibi size 10 bin tl vermemeli. 10 bin tl'yi yıllık faizi ile hesaplanarak o şekilde geri almanız gerekiyor.

İşin ana mantığı aslında verilen depozitonun mevduat hesabına yatırılarak yıllar içerisinde değer kaybı yaşamamasıydı. Kiracı olduğunuz bir evden ayrılırken 10 birim para verdiyseniz 10 birim geri almayın. Yıllar içerisinde gerçekleşmesi gereken anapara + faiz ile alın.
Benim kira anlaşmasındaki depozito bedeli USD. USD enflasyonuna göre faiz istersem kavga çıkabilir. :D

Sırf bu sorunlar nedeniyle hep USD üzerinden yaptırdım şimdiye kadar. Gerçi bizim kurlara bakarsak yine ev sahibine yarıyor. Son 15 aylık uydurma TÜFE %44 ilen USD kur artışı %24 çünkü.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Brüt demek binanın tüm metrekaresinden, sizin payınıza düşen demek. Merdiven, otopark, aydınlatma boşlukları vs. Teras kime ait sorusu, yönetim planı defterinde belirtilmiş mi ona bakmanız lazım, yoksa ortak alandır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar