Eyvallahlar Olsun!!! Dyno Testinde Zincir Koptu Olanlar Oldu!!!

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Koskoca Kawasaki Sfr mi kullanıyor acep?

Motosikleti
Mondial Grumble
Ahşap şerit testere makinesi vardı fabrikada. Odun keserken testeresi kopmuştu, kopan testere metal kısıma çok fena bir şekilde çarptı şansa bize bir şey olmadı. Hayatımda o kadar yüksek ses duymamıştım akşamına kadar kulaklarım kasılı kaldı ses duyum zayıfladı. Ekipman burada da çok önemli tıkaç kullansam hiçbir şey olmayacaktı.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eee sonuç ?.. Dyno da üzerine mi oturmayalım ?.. Videonun ana fikri ne ?..

Dominar'da yolda giderken Sfr kopartan eski bir üyeyi biliyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılında ben de Hyo 250'de 5-10 km hızda gaza yüklenince koparmıştım SFR zinciri. Sözde 500 kmde bir oringleri sertleşmesin diye gazyağı ile özenle temizleyip C4'le Ipone'la yağlıyordum :) Bloğu delmese de, hatrı sayılır bir zarar vermişti. SFR düşman başına...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılında ben de Hyo 250'de 5-10 km hızda gaza yüklenince koparmıştım SFR zinciri. Sözde 500 kmde bir oringleri sertleşmesin diye gazyağı ile özenle temizleyip C4'le Ipone'la yağlıyordum :) Bloğu delmese de, hatrı sayılır bir zarar vermişti. SFR düşman başına...
Choho'larda duyduğumu pek hatırlamıyorum ama SFR'lerde bir kaç örnek var.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Ahşap şerit testere makinesi vardı fabrikada. Odun keserken testeresi kopmuştu, kopan testere metal kısıma çok fena bir şekilde çarptı şansa bize bir şey olmadı. Hayatımda o kadar yüksek ses duymamıştım akşamına kadar kulaklarım kasılı kaldı ses duyum zayıfladı. Ekipman burada da çok önemli tıkaç kullansam hiçbir şey olmayacaktı.
Başlıkla ilgisi olmayacak belki ama benim de şimdiye kadar duyduğum en yüksek ses sanırım eurofighterin gösteri uçuşundaydı. yer gök yarıldı titredi.

Motosikleti
Ns200 15"
Şerit testereler çok riskli makinalardır (bıçkı olarak geçer), şeritlerin kopma sebebi ağaç reçinesinin temizlenmemesi mazot ile temizlenmemesi, haddinden fazla gerilmesi, ayarsız kullanılması ve düzgün çapraz verilmeyip sert kullanılması. Bunlar dikkat edilmez ve çalıştırılmadan önce çatlak olup olmadığı göz ile kontrol edilmelidir. Bizimkilerin mesleği orman ürünleri ve ambalaj imalatı olduğu için orada bir kaç zaman çalıştım fakat usta olacakken bıraktım (çok riskli bir iştir). :)

İyiki o bıçkıda koruma ekipmanları varmış aksi halde bıçkı başındakilere çok ciddi hasarlar verebilir...

Choho'larda duyduğumu pek hatırlamıyorum ama SFR'lerde bir kaç örnek var.
Choho'lar çin menşeili ancak güzel kalite zincirlerdi hocam, en azından ben 520 ölçü oringli olanı 10 bin km Pulsar 200'de kullanmıştım, 10 bin km'de bir kere germedim, gözle görülür bollaşma veya formda bozulma olmadı, Ankara/Yiba çarşısından almıştım. Pas kusma olmadı, oldukça şaşırtmıştı beni F/P malzemeydi. Şuan gördüğüm kadarıyla F/P olma durumu o kadar iyi değil.

Motosikleti
Mondial Grumble
Şerit testereler çok riskli makinalardır (bıçkı olarak geçer), şeritlerin kopma sebebi ağaç reçinesinin temizlenmemesi mazot ile temizlenmemesi, haddinden fazla gerilmesi, ayarsız kullanılması ve düzgün çapraz verilmeyip sert kullanılması. Bunlar dikkat edilmez ve çalıştırılmadan önce çatlak olup olmadığı göz ile kontrol edilmelidir. Bizimkilerin mesleği orman ürünleri ve ambalaj imalatı olduğu için orada bir kaç zaman çalıştım fakat usta olacakken bıraktım (çok riskli bir iştir). :)

İyiki o bıçkıda koruma ekipmanları varmış aksi halde bıçkı başındakilere çok ciddi hasarlar verebilir...
Evet abi o iyiki varmış korumaları. O gün makinenin ustası raporluydu. Biz farklı bir dayı ile geçip kullanmıştık. Olay olduğunda aklım çıkmıştı valla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar