Bisiklet icin pas sökücü

Motosikleti
D400
Bisikleti deniz suyu ile bıraktığımız icin zincir dahil heryeri pas içinde.
Kısa mesafe sürüyoruz o nedenle disli zincir vs değiştirmek istemiyorum masrafa gerek yok

Tamamen pas tutmuş zincir ve dişliyi en kolay ne şekilde pastan arındirabilirim?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ulen illa troll konusu mu acalım :D

Son düzenleme:
Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Selamlar,

En temiz çözüm gazyağı / mazota yatırmak.

Zinciri dişliyi söküyorsunuz. 5lik pet şişenin içine mevcut petrolü koyup (aynı zamanda çözücüler çünkü) 24 saat bekletin, sonrasında fırçayla emek emek tertemiz hale getirip, üstüne güzelce yağlıyorsunuz.

Diğer bir yöntem inanılmaz olsa da kola. Deneyene kadar ben de şehir efsanesi sanıyordum ama pası mükemmel çözüyor.

Bir başka çözüm sirke, kolayla aynı sebepten 24 saat yatırın, sonra fırçalayın, çalışıyor.

Burada kritik mevzu eğer mazotla (wd40 da olur, zaten wd40 neredeyse mazot :D) çözdürürseniz, sonrasında sabunla iyice ovalayıp çözücüden metali arındırmanız gerekliliği.

Tekrar olmaması için, kalın yağ kullanabilirsiniz, daha iyi tutunur deniz suyu (sahilde yaşadığınızı varsayarak nemli ortamı kastettiniz diye umuyorum) ile teması olmayacağı için paslanmayacaktır. Denizde kullandıysanız, nasıl kullandığınızı bize de anlatın, öğrenelim :D

Motosikleti
D400
sökmeden fırca ile yapmak istiyorum aslında; söktüğümde yatırabileceğim çözeltiler var da sprey + fırca ile işe yaramıyor :D

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Yapay zeka kullanımı bu tür soruların forumda sorulmasına kısmen engel oluyor. Bugün hastanede işim vardı. Bana öyle bir rehberlik etti ki yanımda tecrübeli bir doktor olsaydı ancak bu kadar iyi olurdu.

Kışın nemli ortamlarda bekleyen araçlarda pas oluşması oldukça yaygın bir durumdur. Pasın derinliğine ve oluştuğu yüzeye göre uygulayabileceğiniz birkaç etkili yöntem bulunmaktadır
### 1. Hafif ve Yüzeysel Paslar İçin Çözümler
Eğer pas henüz metalin derinine işlemediyse, evdeki malzemelerle veya basit temizleyicilerle sonuç alabilirsiniz.
* **WD-40 ve Bulaşık Süngeri:** Paslı bölgeye bolca WD-40 sıkıp bir süre bekledikten sonra, süngerin sert yüzeyiyle (veya çok ince bir zımparayla) dairesel hareketlerle ovalayabilirsiniz.
* **Sirke Banyosu:** Sökülebilen küçük parçaları (civata, somun, zincir baklası vb.) bir gece boyunca beyaz sirke dolu bir kapta bekletmek pası tamamen çözecektir.
* **Alüminyum Folyo ve Su:** Kromajlı parçalardaki (bisiklet gidonu, motosiklet aynası veya jantları) pas lekeleri için etkili bir yöntemdir. Bir parça alüminyum folyoyu top haline getirip suya batırın ve paslı bölgeyi hafifçe ovun. Folyo, kromdan daha yumuşak olduğu için metali çizmeden pası söker.
### 2. İnatçı ve Yoğun Paslar İçin Çözümler
Pas tabakası kalınlaşmışsa daha agresif yöntemler gerekebilir:
* **Pas Sökücü Spreyler (Rust Remover):** Sanayide kullanılan profesyonel pas sökücü spreyler, pasın kimyasal yapısını bozarak yüzeyden ayrılmasını sağlar.
* **Tel Fırça veya Çelik Yünü:** Özellikle egzoz borusu veya şasi gibi kalın metal yüzeylerde tel fırça kullanarak kaba pası kazıyabilirsiniz. Ancak boyalı veya kromajlı hassas yüzeylerde çizilme riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır.
* **Pas Dönüştürücüler:** Eğer pası tamamen kazıyamıyorsanız, pası siyah, koruyucu bir katmana dönüştüren "rust converter" sıvılarını kullanabilirsiniz. Bu işlemden sonra üzerine boya atmak metali tamamen izole eder.
### 3. Hareketli Parçalar ve Zincir Bakımı
Motosiklet ve bisikletin en kritik noktası zincirlerdir:
* **Zincir Temizliği:** Zincirdeki pası temizlemek için önce gaz yağı (kerosen) veya özel zincir temizleme spreyleri kullanın. Sert bir fırça ile pası sökün.
* **Yağlama:** Temizlik bittikten sonra zinciri mutlaka yüksek kaliteli bir zincir yağı ile yağlayın. Paslanmış bir zincir baklaların sıkışmasına ve sürüş güvenliğinin tehlikeye girmesine neden olabilir.
### Gelecek Kış İçin Korunma Önerileri
Pası temizledikten sonra tekrar oluşmasını engellemek için şu önlemleri alabilirsiniz:
* **Korumacı Katman:** Temiz yüzeylere ince bir tabaka halinde silikon sprey veya koruyucu vaks uygulamak, metalin hava ve nemle temasını keser.
* **Branda Kullanımı:** Araçları dışarıda bırakmak zorundaysanız mutlaka nefes alabilen, su geçirmeyen bir branda kullanın.
* **Nem Giderici:** Kapalı bir garajda saklıyorsanız, ortamdaki nemi emen aparatlar kullanmak oksitlenmeyi ciddi oranda azaltır.

Motosikleti
D400
hepsini bende biliyorum. zaten aynı şeyi söyleyip duruyorum, sökmeden fırca/sprey yardım ı ile yapmak istiyorum.

tek önerilen wd40, o da tamamen paslanmış yüzeylerde işe yaramıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir kaba beyaz sirke ve karbonat dök, köpürsün sonra da diş fırçasıyla haşır huşur giriş.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Abi, bulaşık süngeri ve bol asitli bir CocoCola ya da Pepsi. süngerin yeşil kısmı ile dal gitsin. 10 numara 5 yıldız yapar. Denendi, onaylandı. Senelerdir kullandım. Eğerki çizilmesinden dert etmeyeceğin bir bölge ise, mesela zincir, bulaşık teli ile gir. Daha temiz yapar. yaparken eldiven giy tırnakların arasını acıtıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar