Osman aga varken bana düşmez.Birkan neredesin? Tam senin uzmanlığına göre konu açılmış.
Biraz da tip, duruş ve yaşla ilgili bu işler. Polis/Jandarma bana bakıyor ekipman tam, yaş da 46, motor da halim selim bir şey "bu adam it, uğursuz değildir" diyor, zorlamıyor.Bu tür şeyleri merak etmem ama bunu ben de merak ettim şimdi.
Şimdiye kadar girdiğim bütün çevirmelerde en fazla ilgili memurlar 30 saniye içinde kontrolümü yaptılar.
Şimdiye kadar tek bir problem bile çıkmadı. 30 yıldır araç kullanıyorum.
Trafik sigortamı, muayenemi ve araç bakımımı hiç aksatmadım. 1 kere trafik sağ farım yanmadığı için beni durdurdu. Onda da yedeğim vardı.
Yola çıkarken de farım çalışıyordu. Yolda bozulmuş. Değiştirdim. Yoluma devam ettim.
Belki biz fark etmiyoruz ama trafik polisleri ( veya diğer kontrol yapan kişiler) günde yüzlerce insan kontrol ediyorlar. Yılda binlerce. Bir noktadan sonra suçlu musun değil misin, gizlediğin bir şey mi var anında anlıyorlardır. Bunu sürücü için söyledim.
Motosiklet içinse mecburen tablete bakıyorlardır.
Karakolluk olduğum zamanlarda bahçe kapısından giren vatandaşın hangi iş için hangi büroya geldiğini %85-90 oranında tahmin edebiliyordum. Arkadaşlarla bahse girip cigara (yandan çarklı Marlboro) ütmüşlüğüm vardır. Tablet daha yeni yeni dağıtılıyordu o zamanlar.Bir noktadan sonra suçlu musun değil misin, gizlediğin bir şey mi var anında anlıyorlardır.
Halbuki bilmiyorlar ki katlanır plakalı, borazan egzozlu, kıyma makinası bir ER6 yatıyor garajda...Biraz da tip, duruş ve yaşla ilgili bu işler. Polis/Jandarma bana bakıyor ekipman tam, yaş da 46, motor da halim selim bir şey "bu adam it, uğursuz değildir" diyor, zorlamıyor.
Yok o ER6'yı da Ekim başı çekme belgeli olarak sattım. Satın alan da parçalayıp satmayı umdu ama hala ufak tefek şeyler hariç bir şey satabilmiş değil.Halbuki bilmiyorlar ki katlanır plakalı, borazan egzozlu, kıyma makinası bir ER6 yatıyor garajda...![]()
![]()
![]()