Michelin city grip 2 neden çok kayıyor?

Motosikleti
Adv
Selamlar xmax motorumda michelin city grip 2 var 11 bin küsür kmdir bu lastiği kullanıyorum, lastik ıslak zeminde çok kayıyor, ıslak zemine göre lastik öneriniz varmı? Anlas kışlık lastikler nasıl çok çabuk bitiyor bildiğim kadarıyla?

Motosikleti
Xmax 250 techmax
Selamlar xmax motorumda michelin city grip 2 var 11 bin küsür kmdir bu lastiği kullanıyorum, lastik ıslak zeminde çok kayıyor, ıslak zemine göre lastik öneriniz varmı? Anlas kışlık lastikler nasıl çok çabuk bitiyor bildiğim kadarıyla?
Hocam öncelikle bende alanyalıyım isminizi görünce söylemek istedim ikincisi bence bi sorun var ortada çünkü bende Xmax ve city grip 2 kullanıyorum hemde 18500 km de lastikler ona rağmen ıslakta kurudan daha iyi tutuyor kuru havada motorun kaydığı yerde yağmurda kaymıyor resmen

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Ani fren / hareket mi yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz ? Kaymayı nasıl beceriyorsunuz? 53 bin km kullandım bir defa kaydığına rastlamadım ıslak yollarda. Ya da kayması için kabak olması ömrünü tamamlamış olması lazım. Aklıma başka bir şey gelmiyor açıkcası.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
benim xmax'da da city grip 2 var, öncesinde de üzerinde gelen city grip'leri kullandım.
michelin'in bu lastikleri çok iyi tutuyor, yağmurda vb. çok güvneli geliyor ama lastikelr yaşlanınca tutuşları azalıyor. önceki city grip'ler 6 yılda henüz 8bin km olmasına rağmen dişleri de yeni gibi görünmesine rağmen kaydırmaya başlamıştı, değiştirip city grip 2 almıştım.
Yani dişlerin durumu ve km değil de yıl önemli, sizin lastikler kaç yıllık oldu?

Kullanım şekliniz, lastiğin saklama koşulları lastiği etkiler. Motosiklet park halinde iken uzun süre güneş altında kalırsa lastiğin malzemesi sertleşir. Hamuru özelliğini kaybeder.

Pcx kullanıyorum michelinden bende memnun değilim. Daha kaliteli bir lastik arayışındayım bende. Michelinin söz edildiği kadar kaliteli olduğunu düşünmüyorum

Lastiğinizin üretim yılı nedir biliyor musunuz ? Eski yillara ait uretim ise yada motorunuz gunes altinda vs cok kaliyorsa ve lastiklerin uretimide eski ise ozelliklerini erken yitirmeye baslamis olabilir.

Motosikleti
Adv
benim xmax'da da city grip 2 var, öncesinde de üzerinde gelen city grip'leri kullandım.
michelin'in bu lastikleri çok iyi tutuyor, yağmurda vb. çok güvneli geliyor ama lastikelr yaşlanınca tutuşları azalıyor. önceki city grip'ler 6 yılda henüz 8bin km olmasına rağmen dişleri de yeni gibi görünmesine rağmen kaydırmaya başlamıştı, değiştirip city grip 2 almıştım.
Yani dişlerin durumu ve km değil de yıl önemli, sizin lastikler kaç yıllık oldu?
Abi 6 yılda 8 bin km ne yaptın abi motoru süs diye almışsın ben 4 ayda 7 bin km yaptım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ani fren / hareket mi yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz ? Kaymayı nasıl beceriyorsunuz? 53 bin km kullandım bir defa kaydığına rastlamadım ıslak yollarda. Ya da kayması için kabak olması ömrünü tamamlamış olması lazım. Aklıma başka bir şey gelmiyor açıkcası.
Yok hiçte ani fren yapmıyorum virajları 10 la 20 hızla dönüyorum ıslakken, aman kayarım diye tın tın dönüyorum yinede kayıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam öncelikle bende alanyalıyım isminizi görünce söylemek istedim ikincisi bence bi sorun var ortada çünkü bende Xmax ve city grip 2 kullanıyorum hemde 18500 km de lastikler ona rağmen ıslakta kurudan daha iyi tutuyor kuru havada motorun kaydığı yerde yağmurda kaymıyor resmen
İmkansız bu, kuru havada ortalığın anasını ağlatıyorum ama ıslak zeminde 50cc den daha yavaş gidiyorum daha yavaş dönüyorum kayıyor motorun üstünde resmen donuma ediyorum,kaslarımı kasmaktan heryerim ağrıyor,öyle kayıyor işte kaymasa niye kendimi kasayım

Motosikleti
Forza 250
Muhtemelen lastiklerin yılından dolayı,totalde 3 farklı scooter’da 24k km kullandım.Tek fark ettiğim kötü huyu aşırı sıcaklarda dediğiniz gibi salmaya meyilli bir hale geliyor,özellikle Ağustos ayı gibi asfalt’ın kızardığı aylarda

F54

ben dio da sc360 kullanıyorum bu sabah acil fren gerektiren bir durum yaşadım trafikte bi asıldım arka fren e o kadar güzel durdu ki bi ciyaklama akıllara zarar
ithal markaların karşılığı TÜRK markası varsa ithal ürün tercih etmem

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi 6 yılda 8 bin km ne yaptın abi motoru süs diye almışsın ben 4 ayda 7 bin km yaptım
ilk motorumdu, motoru aldım ehliyetim yoktu 6 ay sonra ehliyet alabilince gezmeye başladım, sonrasında da pandemi başlaı falan derken çok gezemedim zaten eve kapanmıştık, taa ki forumda tomygun arkadaş geziye çağırıp da diğer arkadaşlarla tanıştırana kadar. O xmax şu an ikinci motor olarak devam ediyor hayatına, vstrom 650 ile yılda 5bin km falan gezmeye fırsatım oluyor, xmax le son bir yılda 500km anca yaptım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar