Debriyaj Kaçırması

Debriyaj kaçırması şikayetiyle yetkili servisime gidip kontrol ettirdim. Balataların neredeyse bittiğini, debriyaj tasımın cizildigini söylediler. 32 bin km olmuştu motorum.(Dominar 250). Bunun sonucunda;
Debriyaj Balatası
Debriyaj Sacları
Debriyaj Tası
Yağ
Yağ Filtresi
Debriyaj Teli değişti.
Şuan rodajdayım 500 km dikkat etmem gerektiği söylendi. Debriyaj telim sertleşirse hemen getir ayar yapalım rodaj bitimine kadar ara ara sertleşebilir dendi. 2 kere sertleşti hemen götürüp boşluk ayarlandı. Bugün 70 km oldu ani bir gaz açayım dedim sanırım 4.vitesti debriyaj biraz kaçırdı. Pazartesi zaten servise gidip soracağım ama siz değerli abilerimden, kardeşlerimden de bilgi almak isterim. Bu durum debriyaj tam anlamıyla oturana kadar normal midir? Rodaj bitene kadar artçı almıyorum. Gerekmedikçe yarım debriyaj yapmamaya çalışıyorum.

Bajaj yetkili servisi dominarlarda rutinde ne kullanılıyorsa onu koydu. Markasını sormadım tabi. 10w50 yağ koyduklarını söylediler.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Debriyaj kaçırması şikayetiyle yetkili servisime gidip kontrol ettirdim. Balataların neredeyse bittiğini, debriyaj tasımın cizildigini söylediler. 32 bin km olmuştu motorum.(Dominar 250). Bunun sonucunda;
Debriyaj Balatası
Debriyaj Sacları
Debriyaj Tası
Yağ
Yağ Filtresi
Debriyaj Teli değişti.
Şuan rodajdayım 500 km dikkat etmem gerektiği söylendi. Debriyaj telim sertleşirse hemen getir ayar yapalım rodaj bitimine kadar ara ara sertleşebilir dendi. 2 kere sertleşti hemen götürüp boşluk ayarlandı. Bugün 70 km oldu ani bir gaz açayım dedim sanırım 4.vitesti debriyaj biraz kaçırdı. Pazartesi zaten servise gidip soracağım ama siz değerli abilerimden, kardeşlerimden de bilgi almak isterim. Bu durum debriyaj tam anlamıyla oturana kadar normal midir? Rodaj bitene kadar artçı almıyorum. Gerekmedikçe yarım debriyaj yapmamaya çalışıyoru

Cok sacma. Tüm debriyaj seti degismis sikinti olmamasi gerekli . Bu tür bir uygulamadan sonra rodaj , oturma vb olmaz. Belki bir kez bosluk ayari olabilir. Büyük ihtimal ile uygulama dogru yapilmamis yada yan sanayi kalitesiz ürün kullanilmis.

o zaman benim aklıma iki muhtemel sorun geliyor:

1- debriyaj teli fazla gergin. manetin boşluğu olması lazım, hemen debriyajı sıkmaması gerekiyor
2- baskı yayları yeterince sert değil.

Cok sacma. Tüm debriyaj seti degismis sikinti olmamasi gerekli . Bu tür bir uygulamadan sonra rodaj , oturma vb olmaz. Belki bir kez bosluk ayari olabilir. Büyük ihtimal ile uygulama dogru yapilmamis yada yan sanayi kalitesiz ürün kullanilmis.
Hocam, tt custom motorun sokağındaki bajaj yetkili serviste değişti bu parçalar. Parçaların hepsi orjinal. Yetkili servisteki usta yaptı uygulamayı. Balataları işlem öncesi yağ da bile bekletti 6 saat.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hocam, tt custom motorun sokağındaki bajaj yetkili serviste değişti bu parçalar. Parçaların hepsi orjinal. Yetkili servisteki usta yaptı uygulamayı. Balataları işlem öncesi yağ da bile bekletti 6 saat.
Orası yetkili servislerden biri. Balataları motora koydukları yağın aynısının içinde bekletmişlerdir herhalde? (İnşallah...)

Değişen parçalar arasında yayları göremedim, madem bu kadar kapsamlı değişim yapılıyor yayların da değişmesi iyi olurmuş. (Değişmeyen bir şey kalmıyor onlarla birlikte...)

Orası yetkili servislerden biri. Balataları motora koydukları yağın aynısının içinde bekletmişlerdir herhalde? (İnşallah...)

Değişen parçalar arasında yayları göremedim, madem bu kadar kapsamlı değişim yapılıyor yayların da değişmesi iyi olurmuş. (Değişmeyen bir şey kalmıyor onlarla birlikte...)
Evet hocam aynı yağ da bekletildi. Yaylarda herhangi bir problem görülmedi bu yüzden değişim gerek görülmedi hocam

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yağ konusundan bahsedilmiş, sizde de sıkıntının kaynağı doğrudan olmayabilir ama mesela benim kullanmakta olduğum motora yarı sentetik yağ yerine tam sentetik yağ konduğunda debriyaj kaçırması yaşayan çok kullanıcı oldu geçmişte. Sizinki de bir ihtimal ondan mıdır desek yetkili servis hata yapmaz herhalde.

Hangi yağı koyduğunu sormadım ama bunu da yapmaz herhalde. O kadar motor geçiyor elinde. Ki o serviste harleyler bile işlem görüyor.

Motosikleti
Cb125f
Ben bu debriyaj balatalarına tak çalıştır şeklinde olduğunu sanıyordum Rodaj ilk defa duydum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Debriyaj Balatasında rodaj olmaz...
Takar kullanırsın.. Kaçırıyorsa bir şey eksik ya da yanlıştır..
Alışma sürecini şu yaşa geldim ilk duydum..

Yeni balataları 250 km kullandıktan sonra debriyaj kaçırma sikayetiyle taktırdığım yetkili servise götürdüm. Debriyaj açıldı ve şok balatalardan 1 tanesi yanmış evet yanmış
250 km'de orjinal balatalar nasıl yanabilir? Servisteki abi bile bunu cevaplamak zor dedi. Şuana kadar 100 defa balata değişmişimdir 2.defa görüyorum bunu dedi. Evet şimdi tahminleri alayım?(neden oldu) Şimdi balataların hepsi değişti + yağ değişti. Bunun için benden ücret almadı. Kaç km ne tür bir kullanıma dikkat etmem gerekiyor onları da belirtirseniz memnun olurum. Evden işe giden 2 yıldır düzgün kullanan birisiyim. (Artçı, ön kaldırma, ara gazla gezme vs. yok)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Plaka ve kambur yayların biri ve birkaçının yönü yanlış takılmıştır. Yaylar aynı ayarda sıkılmamıştır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Balatalar takılmadan önce bir kaç saat temiz motor yağında bekletilir diye biliyorum, acaba direk poşetinden çıkarıp takma işlemi mi uygulandı?

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Benim dominarın balatasını kendim değiştirmiştim 31k'da. Yağda bir gece beklettim sonra taktım. Taktıktan sonra tabiri caizse abandım hiç kaçırma yoktu. Ve sadece balataları değiştirdim.

Yağ etkiler, hatta bende etkiledi birebir yaşadım. Ama servisin sürekli kullandığı yağdan olacağını hiç zannetmem. Bence montajda bir sıkıntı olabilir. Balataların bir sırası var. Sırasını yanlış takıldıysa üst viteslerde kaçırma yaptığını yabancı bir forumda okumuştum. Bence gidip bi kontrol ettirilebilir.

Ya da biz çok karmaşık düşünüyoruz :). Debriyaj ayarın sıkı olduğu için tam bırakmıyor olabilir. Debriyajın ayarı çok basittir. Bir iki video ile kendin halledebilirsin. Bi debriyaj ayarını yap sorunun muhtemelen çözülür.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Balatalar takılmadan önce bir kaç saat temiz motor yağında bekletilir diye biliyorum, acaba direk poşetinden çıkarıp takma işlemi mi uygulandı?
Abi direkt poşetinden çıkarıp taksa bile belli bir süre kullanımdan sonra balata yağa doyar diye düşünüyorum. Sonuçta yağın içinde çalışıyor. Arkadaşta direkt abanmamış bi süre kullandıktan sonra abanmış.

6 saat yağda bekletip takmıştı. Bunu da öyle yaptı. Yayları değiştirmeyi gerek yok dedi. 32500'de motor. Yaylar da problem olamaz mı acaba? Servis; yaylara bu km'de bir sey olmaz dedi. Ya olursa tekrar diye düşünmeye başladım

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
6 saat yağda bekletip takmıştı. Bunu da öyle yaptı. Yayları değiştirmeyi gerek yok dedi. 32500'de motor. Yaylar da problem olamaz mı acaba? Servis; yaylara bu km'de bir sey olmaz dedi. Ya olursa tekrar diye düşünmeye başladım
O yayların da tolerans aralığı var, altına indi mi değiştirmek en sağlıklısı. Gerçi ben de ömrümde bir defa balata değişimi yaptırmıştım, onda da ne olur ne olmaz diye sac ve yaylar dahil set olarak yenilemiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar