Bu ülkenin suyuna insanının yediğine içtiğine dıj güçler ne katıyor?

1_org_zoom.jpg

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Sosyal medyanın yetiştirdiği meczup arkadaşlar yüzünden bu haldeyiz.

iç güçlerin bu ülke insanına yaptıkları yeterli, dıj güçlere yapacak bir şey bırakmıyorlar.

televizyonlarda yayınlanan programlara bakın, hak vereceksiniz.
imkan olsa da einstein'ı mezardan çıkarıp getirsen,
sabah akşam, türk televizyonlarında yayınlanan dizileri, tartışma programlarını izletsen,
ortalama bir vatandaş maaşı verip, geçinmeye zorlasan
istanbul trafiğinde günde 3-4 saatini geçirse
o da emniyet şeridinden gitmeye, kırmızıda geçmeye, amariga bizi gışganıyo, büyük ülkeyiz vesselam demeye,
izafiyet falan boş işler yeğenim, allah'ın sana ilk soracağı soru namaz
diye nasihat etmeye başlar.

Motosikleti
İki Teker Havada
Ehliyetimi 2016 yılında almıştım. O zamanlar trafik bu kadar berbat değildi. Fakat şimdi trafik kurallarını çiğneme konusunda İran Hindistan Bangladeş gibi ülkelerle yarışır olduk. Bakıyorum 3 şeritli yolda 50km/s ile gidenler, kavşaklarda önündeki dur tabelasını bile iplemeden hemen yola atlayanlar, emniyet şeridinden gitmeyi bir ritüel haline getirenler, mahalle arasında 80 km/s ve üstü hızla gidenler, tali yoldan anayola birden atlayanlar, ters şeritten gidenler vb daha birçok örnek verebilirim. O kadar insan trafik kurallarının esnetmeye gelemeyecek kadar çok faktörlü risk barındırdığını anlamayacak kadar aptal mı? Bu insanların zeka seviyesi gün geçtikçe düşüyor mu bana mı öyle geliyor? Yoksa dıj güçler bu ülkenin suyuna insanının yediğine içtiğine bir şey mi katıyor da insanlar trafikte bu kadar mallaşıyor?
Hiç bir trafik kuralına uyumayıp bir de utanmadan trafik polisine atarlanan, yaya geçidinde sık sık yayaları ezen, makas atıp ani önüne gelip fren yapan, sudan sebepten en ufak tartışmada veya sadece kornaya bastı diye kavga eden ve kavga etmeyi de bu forum dahil çeşitli forumlarda savunan kitle olduğu sürece bizden bir halt olmaz nokta

Rahmetli Yaşar Nuri hocanın dediği gibi, Atatürk'ün de hataları oldu elbet. Bunlardan biri de bu milleti adam sanmasıydı. Her nesil bir öncekinden daha tırt ve yetersiz. Özellikle 2000 ve sonrasında doğanlar.

Hiç bir trafik kuralına uyumayıp bir de utanmadan trafik polisine atarlanan, yaya geçidinde sık sık yayaları ezen, makas atıp ani önüne gelip fren yapan, sudan sebepten en ufak tartışmada veya sadece kornaya bastı diye kavga eden ve kavga etmeyi de bu forum dahil çeşitli forumlarda savunan kitle olduğu sürece bizden bir halt olmaz nokta
Hocam aslında trafik eğitimi ilkokuldan itibaren insanlara kuralları icsellestirecek şekilde verilmeli. Böylece kuralları icsellestirmis bir toplumda trafik polisine de ihtiyaç kalmaz. Tabi bu dediğim çok ütopik olur bu ülke için. Tıpkı dediğin gibi her kuralı çiğneyip ondan sonra da köylü kurnazlığıyla haklı çıkmaya çalışan insanlar nedeniyle trafikte çok sıkıntı yaşıyoruz.

Bu tip zirzopluklar her zaman vardı ama o zamanlar sosyal medya kullanımı yaygın olmadığı için çok sık görüp duyamıyorduk.
Bana bundan ibaret gibi gelmiyor.
Eski Türkiye güzellemesi yapmak istemiyorum ama doğruya doğru bazı konuların sembolik de olsa bir ağırlığı vardı, devlet görevi icra eden insanların hatırı sayılır bir kısmında belirli bir disiplin vardı.

Evet çok enteresan ama, hiç araba kullanmayı bilmeyenlere ehliyet verilen 80'lerden de kötü durumda trafik artık. Zira normal eğitim çok kötüleştiği için ortalama insan kalitesi çok düştü. Doğal olarak tek eksiği trafik eğitimi almamış olmak değil, bayağı 10 kişiden fazla insanın yaşadığı bir toplulukta yaşamaya uygun olmayan bir topluma dönüştük.
Abartıp konuyu başka yere getirmiyorum, malzeme bu olunca işte trafikteki mal da bu oluyor. ve hiç kural tanımamazlıkla falan alakalı değil bu dediğim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar