Bunlar luks yalniz
Evet, BİM'de bunları görünce almıyorum pahalı diye, bim'in kendi markası daha ucuz.Bunlar luks yalniz![]()
Sende ters tepmis amaEvet, BİM'de bunları görünce almıyorum pahalı diye, bim'in kendi markası daha ucuz.![]()
Hiç bir trafik kuralına uyumayıp bir de utanmadan trafik polisine atarlanan, yaya geçidinde sık sık yayaları ezen, makas atıp ani önüne gelip fren yapan, sudan sebepten en ufak tartışmada veya sadece kornaya bastı diye kavga eden ve kavga etmeyi de bu forum dahil çeşitli forumlarda savunan kitle olduğu sürece bizden bir halt olmaz noktaEhliyetimi 2016 yılında almıştım. O zamanlar trafik bu kadar berbat değildi. Fakat şimdi trafik kurallarını çiğneme konusunda İran Hindistan Bangladeş gibi ülkelerle yarışır olduk. Bakıyorum 3 şeritli yolda 50km/s ile gidenler, kavşaklarda önündeki dur tabelasını bile iplemeden hemen yola atlayanlar, emniyet şeridinden gitmeyi bir ritüel haline getirenler, mahalle arasında 80 km/s ve üstü hızla gidenler, tali yoldan anayola birden atlayanlar, ters şeritten gidenler vb daha birçok örnek verebilirim. O kadar insan trafik kurallarının esnetmeye gelemeyecek kadar çok faktörlü risk barındırdığını anlamayacak kadar aptal mı? Bu insanların zeka seviyesi gün geçtikçe düşüyor mu bana mı öyle geliyor? Yoksa dıj güçler bu ülkenin suyuna insanının yediğine içtiğine bir şey mi katıyor da insanlar trafikte bu kadar mallaşıyor?
Rahmetli Yaşar Nuri hocanın dediği gibi, Atatürk'ün de hataları oldu elbet. Bunlardan biri de bu milleti adam sanmasıydı. Her nesil bir öncekinden daha tırt ve yetersiz. Özellikle 2000 ve sonrasında doğanlar.
Hocam aslında trafik eğitimi ilkokuldan itibaren insanlara kuralları icsellestirecek şekilde verilmeli. Böylece kuralları icsellestirmis bir toplumda trafik polisine de ihtiyaç kalmaz. Tabi bu dediğim çok ütopik olur bu ülke için. Tıpkı dediğin gibi her kuralı çiğneyip ondan sonra da köylü kurnazlığıyla haklı çıkmaya çalışan insanlar nedeniyle trafikte çok sıkıntı yaşıyoruz.Hiç bir trafik kuralına uyumayıp bir de utanmadan trafik polisine atarlanan, yaya geçidinde sık sık yayaları ezen, makas atıp ani önüne gelip fren yapan, sudan sebepten en ufak tartışmada veya sadece kornaya bastı diye kavga eden ve kavga etmeyi de bu forum dahil çeşitli forumlarda savunan kitle olduğu sürece bizden bir halt olmaz nokta
Bana bundan ibaret gibi gelmiyor.Bu tip zirzopluklar her zaman vardı ama o zamanlar sosyal medya kullanımı yaygın olmadığı için çok sık görüp duyamıyorduk.