- Motosikleti
- İki Teker Havada
- Konu Yazar
Ve yine korna sonrası kavga!!!
Son düzenleme:
tek şerit olunca sinyal vermeme toleransı mı doğuyor o nasıl bir mantık ayrıca girmemiş şeridine adamın öyle her kornaya aşağı inerse enayi gibi 4 5 ay ceza ödemeye gider işe ibretlik olur umarım bu trafikteki hırtlaraSinyalin yok mu diyor. Vatandaş orası tek şerit sen adamın aynı şeritte sağına girmeye çalışıyorsun.
Sinyal vermeden dönüş yapmak veya şerit değiştirmek, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-c maddesi kapsamında cezalandırılır. Dönüşlerde niyetini işaretle belirtmemek veya manevra süresince sinyali sürdürmemek, 2026 yılı itibarıyla 1.246 TL para cezası ve ehliyete 20 ceza puanı eklenmesiyle sonuçlanırtek şerit olunca sinyal vermeme toleransı mı doğuyor o nasıl bir mantık ayrıca girmemiş şeridine adamın öyle her kornaya aşağı inerse enayi gibi 4 5 ay ceza ödemeye gider işe ibretlik olur umarım bu trafikteki hırtlara
Ben olsam böyle durumda korna çalmam amaSinyal vermeden dönüş yapmak veya şerit değiştirmek, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-c maddesi kapsamında cezalandırılır. Dönüşlerde niyetini işaretle belirtmemek veya manevra süresince sinyali sürdürmemek, 2026 yılı itibarıyla 1.246 TL para cezası ve ehliyete 20 ceza puanı eklenmesiyle sonuçlanır
- Ön deki aracın sinyal, verip vermemesi motosikletlinin korna çalmasını gerektirmez, korna çalmasını da haklı göstermez.
Motosikletlinin yapması gereken fren mesafesini korumak, çok ta istiyorsa kamera görüntüsü ile trafiğe gidip ihbar / şikayetçi olmak.
Gereksiz yere korna çalmak, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 73. maddesi (kamunun huzurunu bozma) kapsamında yasaktır ve 2026 yılı itibarıyla idari para cezası uygulanmaktadır. Genellikle "gereksiz ve amaç dışı korna kullanma" nedeniyle 5.000 TL civarında (2026 yılı ceza oranlarına göre) para cezası kesilmekte olup, sürekli ve ısrarlı kullanımda hapis cezasına kadar varan hukuki yaptırımlar doğabilir.
- Motosikletliyi de bu ilgilendirir.
Sonuç: Tencere dibin kara senin ki benden kara.
Hay ağzına sağlıkGençler ister yargılayın ister kızın ama bu durumun iyice b... çıktı.
Gelip yanında hanım varken seni taciz edip damarına basıp kendisine saldırtan ve daha sonra kayıt alıp ceza yazdıran manyak bir kitle var bu ülkede.
Hatırlarsanız en son manyak karının biri yanında çocuğuyla adamı ısrarla takip edip birkaç kez çarptıktan sonra adam inince işinden attırmıştı.
bunun gibi çok örnek var o yüzden bu tür durumlarda ceza telefonla çekene de uygulanmalı sen sürüş halinde elinde telefonla ne artislik yapıyorsun diye
Onda dokuzu kaçmaktır derler.Madem erkeklik yaptın niye kaçarsın deyyus...![]()
![]()
Ben olsam böyle durumda korna çalmam ama
Korna çalma zorunlu durumlarda da bu densiz kişiler yine kavga edecek
Almanya da yap bakalım bu hareketi ehliyetin komple gider
Ağır ceza yaptırımlar şart
Küçümsediğimiz orta Asya ülkelerinde bile korna için kavga eden neredeyse yok gibi
Islah olmayan milletleri anca ağır cezalarla önleyebilirsin
Ben olsam devletin yerine 2 ay ehliyet iptal 180k Ceza 2 ay araç trafikten men değil
2 yıl ehliyet iptal 360k ceza 2 yıl araç trafikten men ettiririm
aynı şekil dediğin gibi yaptırımı var korna çaldı diye arabadan inip allah gibi hesap soramaz hırto ayrıca motorcu korna çalmasına herhangi bir sebep bulabilir biri yola atlamasın vesaire diye çaldım diyerek sıyırabilir araç şoförünün herhangi bi savunması olamazSinyal vermeden dönüş yapmak veya şerit değiştirmek, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-c maddesi kapsamında cezalandırılır. Dönüşlerde niyetini işaretle belirtmemek veya manevra süresince sinyali sürdürmemek, 2026 yılı itibarıyla 1.246 TL para cezası ve ehliyete 20 ceza puanı eklenmesiyle sonuçlanır
- Ön deki aracın sinyal, verip vermemesi motosikletlinin korna çalmasını gerektirmez, korna çalmasını da haklı göstermez.
Motosikletlinin yapması gereken fren mesafesini korumak, çok ta istiyorsa kamera görüntüsü ile trafiğe gidip ihbar / şikayetçi olmak.
Gereksiz yere korna çalmak, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 73. maddesi (kamunun huzurunu bozma) kapsamında yasaktır ve 2026 yılı itibarıyla idari para cezası uygulanmaktadır. Genellikle "gereksiz ve amaç dışı korna kullanma" nedeniyle 5.000 TL civarında (2026 yılı ceza oranlarına göre) para cezası kesilmekte olup, sürekli ve ısrarlı kullanımda hapis cezasına kadar varan hukuki yaptırımlar doğabilir.
- Motosikletliyi de bu ilgilendirir.
Sonuç: Tencere dibin kara senin ki benden kara.
Hemen hemen her gün olmasada gün aşırı sudan sebepten uzun uzun korna çalanlar olduÖnceki test sorusu motosiklet sürücüsü içindi. Bu da otomobil sürücüsü için;
Arkanızdaki araç korna çalarsa ne yaparsınız?
a) Hatalı da olsam kimse ikaz edemez. Delilenirim.
b) İnip eşek sudan gelene kadar döverim.
c) Yanımda oturan arkadaşıma "Çık lan şunu patakla" derim.
d) Böğüren inek kornamla cevap veririm.
e) Hiçbiri.
hacı söylediklerinin çoğuna katılmakla birlikte bazen öyle bir an geliyor ki insanın nutku tutuluyor. O kısacık anda olayın kötü adamına dönüşüyor insan. Öfke kontrolüyle çok alakası yok aslında olayın bizde enteresan bir bencillikle karışık haklıyım lan ben modu varYoldaki konumunu değiştirecekken sinyal vermeyen bir otomobil sürücüsü var.
Ayrıca zaten dönemiyor da, geri gelip tekrar dönmesi gerekecek. Neyse
Gereksiz yere kornaya basan ama sonra da çok bişey yapmayan bir motosiklet sürücüsü, bir de sonra korna yediği için araçtan inip karşısındakine saldırmaya kalkan bir otomobil sürücüsü ve yolcusu var.
ve Siz burda motorcuya sallıyorsunuz.
Kamera takıp olay çıksın diye atarlanan motorculara kızdığımız için kendimizi "biz aslında haksız motorcuyu gömüyoruz" trilplerine sokmamıza gerek yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
medeniyet dediğimiz şeyin, onlarca okul okumamızın, adabı muaşeret diye kurallar uydurmamızın en büyük amacı; bizi bu içgüdüsel davranışlardan uzak tutmak, onlara teslim olmayan vatandaşlara çevirmek değil mi? Niye hepimizi tek tip bir eğitim sisteminde, belirlenmiş doğru ve yanlışlarla yetiştiriyorlar?
Yoksa ben sokaktaki tayt giyen kızları görünce de damarıma basılmış oluyor ama gidip kimseye tecavüz etmeye kalkıp, sonra "o da etek giymeseymiş" demiyorum ama di mi? Ha pardon, diyorum galiba ülkeler karıştı...
"Karen" tipler her zaman olur, delirebiliriz, anladım. Ama o manyak kadın adamı ısrarla takip edip bir kaç kez çarparken adam çekseymiş görüntü? şimdi o manyak kadın işinden atılmış olacaktı belki, cezayı o yemiş olacaktı. Hem akıl var mantık var. Hem de taciz edilmek, gaza getirilmek, damara basılmak; başka bir canlıya fiziksel müdahaleyi meşru kılmaz.
(lütfen bana arabayla canım tehlikedeyken video mu çekicem, kaçamayabilirim falan ile gelmeyin. iki gün önce kadınların araba kullanmaktan aciz oldukları konusunda neredeyse hepimiz hemfikirdik. trafikte bana arabayla vurmaya çalışan bir kadından kaçamadığım gün ehliyetimi yırtarım. =) )
Fiziksel müdahale savunma amacıyla yapılmadığı müddetçe suçtur.
Ayrıca suç olmasından bağımsız olarak hıyarlıktır, taoculuktur, cücüklüktür.