Artık japon commuter efsanesi bitti mi?

ybr cbf crypton innova gibi motorlar neden gelmiyor artık çinlilerde olmasa motora binemeyecek artık maddi durumu iyi olmayanlar

malezyada vietnamda mükemmel commuter motorlar satıyor hem honda hemde yamaha bizede çin malları kalıyor gözünü seveyim onların ben😄😊

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
YBR'lerin devri bitti artık ya. Genel olarak trafikteki taşıtlar, hız limitleri arttı ve hızlandı. O motorlarda ince ve hafif olduğunda çok hızlanması emniyetsiz olacaktır. Peki eldeki diğer seçenekler neler olurdu derseniz de bu sefer ekonomik ve konforlu ulaşım için Scooter kullanmak daha mantıklı.
Dahili depolaması, profesyonel kullanım alanları, bakım kolaylığı, geliştirmeye yetecek yer ve ağırlıklar vs derken gerçekten scooter'lar büyük bir çözüm sunuyor. He, ben sevmiyorum scooter'ları fakat arkasındaki mantığı çok net anladığıma inanıyorum.

Motosikleti
Cb125f
Kuryelerin büyük bir çoğunluğunun daha önce motosiklet kullanmamasının çoğunun zorunluluktan motosiklet kullanmaya başladığıda önemli bir faktör tabii

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kurye işi de değişti gibi eskiden kuryede Mz, Ybr, Cbf, Apache sonraları Pulsar kullanılırdı. Skuteri ise kebapçı, pizzacı gibi restoranların kendi kuryeleri kullanırdı. Pandemi sonrası Getir, Yemeksepeti, Trendyol gibi firmaların yaygınlaşması, motosiklet sürmeyen bir çok gencin bu sektörde iş bulmalarıyla commuterden ziyade skuterler daha revaçta oldu. Bir de yeni başlayanlar artık biraz daha şekilli şukullu motorları tercih ediyorlar.

Motosikleti
Ns200 15"
Kurye işi de değişti gibi eskiden kuryede Mz, Ybr, Cbf, Apache sonraları Pulsar kullanılırdı. Skuteri ise kebapçı, pizzacı gibi restoranların kendi kuryeleri kullanırdı. Pandemi sonrası Getir, Yemeksepeti, Trendyol gibi firmaların yaygınlaşması, motosiklet sürmeyen bir çok gencin bu sektörde iş bulmalarıyla commuterden ziyade skuterler daha revaçta oldu. Bir de yeni başlayanlar artık biraz daha şekilli şukullu motorları tercih ediyorlar.
Pulsar ile kuryelik yapmıştım sonra Spontini'ye geçince dünyalar kadar rahatlamıştım, yağmurlukla inip binmek o kadar dertmişki Spontini'ye binince anladım. Kuryelik için Spontini tarzı skuterler biçilmiş kaftan.

kuryeler için öyle ama benim gibi küçük cc motosiklet sevenler için üzücü bir durum oldu cbf150 alıp restore etme fikri mantıklı geliyor yeni cb125flerde cbf 150 tadı yoktur bence

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
kuryeler için öyle ama benim gibi küçük cc motosiklet sevenler için üzücü bir durum oldu cbf150 alıp restore etme fikri mantıklı geliyor yeni cb125flerde cbf 150 tadı yoktur bence
Ben de mesela Esd öncesi 2006 model yuvarlak farlı Ybr'leri çok severim. Benim de bir tane alıp toparlama düşüncem var. Eğitimde Cbf 150 de kullanmıştım, çok hoşuma giden bir motordu.

Ben de mesela Esd öncesi 2006 model yuvarlak farlı Ybr'leri çok severim. Benim de bir tane alıp toparlama düşüncem var. Eğitimde Cbf 150 de kullanmıştım, çok hoşuma giden bir motordu.
Bende vardı o motor :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde kurye faktörü var pazarda kuryeleri seçmek daha karlı.
En basitinden bagaj bile bizim için çok büyük bir nimet. Aslında commuterları nc750 gibi deposunu sele altına deponun da yerine bagaj koysalar Türk pazarında çok daha fazla yer edinebileceğini düşünüyorum. Hatta bütün motorlarda böyle olsa daha iyi olacağını düşünüyorum

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Cbf150 ve cb 125 ace..

Ah be ne motorlardı, kaç kez yağmurda yatırdım, pata pata çalışırlardı, km dünyalara gelmiş.

Cb 125 ace için niyetlenmiştim evladiyelik ama sağolsun honda sonunu getirdi, bence şu anda da yenisi diye Hindistan motorunu bize satmaya çalışıyor şimdilerde.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cbf150 ve cb 125 ace..

Ah be ne motorlardı, kaç kez yağmurda yatırdım, pata pata çalışırlardı, km dünyalara gelmiş.

Cb 125 ace için niyetlenmiştim evladiyelik ama sağolsun honda sonunu getirdi, bence şu anda da yenisi diye Hindistan motorunu bize satmaya çalışıyor şimdilerde.
Ben 2015'te ehliyetimi alırken aklımda Pcx almak vardı. Ehliyet kursunda Ace ve Ybr kullanınca çok sevmiştim, o gün kafamda skuter konusunu kapamıştım.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
cb 125 f sahibiyim ve az yakması harici bir numarası yok.

tip olarakta anca benim gibi 40 yaş civarı cbf, ybr, titan görmüş kişilere hitap ediyor, genç nesile demode kalan tasarımlar.
japon motor diyoruz ama hindistan üretimi ve kalite olarak cbf ybr gibi eski toprakların yanına yaklaşamaz uzun ömürlülükte. onlarda çin üretimiydi fakat malzeme kaliteleri daha iyiydi.

honda ürün gamında en uygun fiyatla günümüzde 150 bin tl civarına satılabiliyor. o da sanırım avrupa pazarı sayıldığımız için mecburen ve maliyetine zar zor satmaya çalışıyorlar. diğer japon üreticilerin avrupa pazarına cup veya commuter modeli zaten hiç yok. olsada onlarda böyle çin den hallice model çıkarıp dünya para istemek zorunda kalırlardı. satılabilir hem teknolojik hemde modern görünümlü motora isteyecekleri fiyat zaten commutere verilecek paranın kat kat fazlası olurdu.

hintliler commuter işini bence gayet iyi beceriyorlar. maliyet avantajları japondan daha iyi olduğu için hem modern görünümlü hem daha donanımlı motorlar piyasaya sürebiliyorlar.

japonların 3. dünya ülkelerine hala karbüratörlü, ön fren dahil kampanalı demode modelleri üretillip satılıyor. özetle commuter efsanesi tüm garibanlığıyla o ülkelerde yaşamaya devam ediyor.

cb 125 f sahibiyim ve az yakması harici bir numarası yok.

tip olarakta anca benim gibi 40 yaş civarı cbf, ybr, titan görmüş kişilere hitap ediyor, genç nesile demode kalan tasarımlar.
japon motor diyoruz ama hindistan üretimi ve kalite olarak cbf ybr gibi eski toprakların yanına yaklaşamaz uzun ömürlülükte. onlarda çin üretimiydi fakat malzeme kaliteleri daha iyiydi.

honda ürün gamında en uygun fiyatla günümüzde 150 bin tl civarına satılabiliyor. o da sanırım avrupa pazarı sayıldığımız için mecburen ve maliyetine zar zor satmaya çalışıyorlar. diğer japon üreticilerin avrupa pazarına cup veya commuter modeli zaten hiç yok. olsada onlarda böyle çin den hallice model çıkarıp dünya para istemek zorunda kalırlardı. satılabilir hem teknolojik hemde modern görünümlü motora isteyecekleri fiyat zaten commutere verilecek paranın kat kat fazlası olurdu.

hintliler commuter işini bence gayet iyi beceriyorlar. maliyet avantajları japondan daha iyi olduğu için hem modern görünümlü hem daha donanımlı motorlar piyasaya sürebiliyorlar.

japonların 3. dünya ülkelerine hala karbüratörlü, ön fren dahil kampanalı demode modelleri üretillip satılıyor. özetle commuter efsanesi tüm garibanlığıyla o ülkelerde yaşamaya devam ediyor.
Commuter in olayı zaten basitlik ve sağlamlık hocam cb125f te bildiğim kadarıyla ciddi miktarda az yakıyor. Ben tercih ederim şahsen ama dediğiniz gibi gençler tercih etmiyor, kuryelerde scooter kullanıyor kullanacak kitlesi pek kalmadı. Birde ekonomik şartlar var commutere binecek insanlar 150 bin veremez çoğunluk ondan çin modellere yöneliyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
cbfler motosiklet sürmek için sürülen aletler değil bi ulaşım aracı aynı performansı veren ve otomatik vites olunca insanların scooterı tercih etmesi normal tek derdi a noktasından b noktasına gitmek olan adam niye vitesle uğraşasın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar