Burgman'ı Kış Uykusundan Uyandırmak.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
9 yaşında ve 51 bin km.deki emektar Burgman UH 200'üm 5 aydır kış uykusundaydı. Hiç çalıştırmadan yağını döküp gerekli bütün bakımlarını yaptıktan sonra çalıştırmaya başlamak niyetindeydim. Gerekli bakım malzemesi ve yedek parçaları almıştım. Yatmaktan kaynaklanabilecek oksitlenmeler için kontak sprey(yağlı) bile almıştım. Fakat, bugün ani bir kararla binmek istedim. Ve bütün bakım planlarını bir kenara attım. Evde yatan 2 yıllık akü(BS) daha önce sorun çıkarmıştı. Aküyü elektirikçiye götürüp baktırdım. "Ölü ise bana söyle yeni akü alayım" dedim. "Bakayım ama bu akü her türlü ölüdür" dedi. Kısa bir şarj ve kontrol sonrası "akün iş görür" dedi. Eskiyen motor brandasını çöpe attım. Aküyü motoruma taktım. Yaklaşık 9 ay ve 2500 km. önce yağ bakımını yapmıştım. Az yol yapmasına rağmen 9 aylık süre bakımından içim rahat olmadan ilk marşı bastım. İlk marşta çalışması içimi rahatlattı. Motor gayet düzenli çalışıyordu. Sinyal düğmeleri korozyon yapınca biraz sertleşir. Bu durum bile yoktu. İlk olarak benzincinin yolunu tuttum. Yeni benzin ile deponun durumunu iyileştirmek istedim. Benzincide lastik havalarını tamamlamak isterken yağan sağnak yağmurda güzel bir ıslandım. Motorumda çok az zayıflayan gaz tepkisi dışında olumsuz bir durum gözlemlemedim. Varyatör/debriyaj bakım ve temizliği yapılması gerektiği için bu da çok normal. Bir de 3/4'ü dolu olarak 5 aydır yatan benzin deposu bu durumu yeterince açıklar. "Nasılsa ıslandım" diyerek yağmurda kısa bir şehir içi gezintisi yaptım. Hımbıllık mevsimini kapatmanın huzuru ile motorumu park ettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar