Park halindeki motorumu deviren adam hakkında

Motosikleti
D400
Bu kaldırıma motor konuldu diye çıldıran arkadadlar nerede yaşıyor ? İstanbul'da otoparklı ev % kaç ? Otopark yoksa motor almicakmisim varmı öyle birdey bina yapilirken belediyeye onun için bile para yatiriyorsun hani nerede otopark ? Kendi ilçemde en yakın otopark 500 kusur kişi sırada demişti en son aradığımda bende mecburen binamin dibinde yaya gecisini engellemicek şekilde koyuyorum. Gelip motoru devirecek birde kolunun hesabını soracak mis,oldu

Kimse zaten "kaldırıma koymuşsun gelip çarpmak hakkıdır" demiyor, yaya ya da araç sen hatalı koydun diye çarpacak diye birşey yok.
Fakat "yanlışlıkla" çarpıldıgında karşıdakine hakaret etmek salaklık.

Bu arada evet, motosikleti koyacak bir otoparkınız ve yasal alanınız yoksa o araç size uygun bir araç değil demektir. Belediye - vergi vs. bunlar kimseyi haklı çıkaracak unsurlar değil. Ben gidiyorum fazla para veriyorum otoparklı ev kiralıyorum mesela. Siz yapamıyorsanız toplu taşıma kullanın :D

Hepimiz kaldırıma vs. araç koyuyoruz fakat sonuclarını kabul ederek yapıyoruz bunu, gelip de kimseyi aşağılamıyoruz.

Motosikleti
dominar 400 UG
Hocam arndiol isimli arkadaşın mesajlarını okurken ben daraldım. Açıklama yapmıssın, üstüne fotoğraf yüklemişsin hala konuşuyor. Çok geçmiş olsun, üzme kendini.

Motosikleti
D400
Hocam arndiol isimli arkadaşın mesajlarını okurken ben daraldım. Açıklama yapmıssın, üstüne fotoğraf yüklemişsin hala konuşuyor. Çok geçmiş olsun, üzme kendini.

konu sahibine 1 kere mesaj attım kendisi başkaları ile olan konusmaları üstüne alındı, acıklamasından sonra da ona birşey yazmadım , şu an cevap yazdıgım kişi yazıma istinaden yorum yazmış bende ona yazdım. kendisi de konu sahibi değil yani açıklama yapan o değil.

okudugunu anlamadıgın için daralmışsındır.

Motosikleti
dominar 400 UG
konu sahibine 1 kere mesaj attım kendisi başkaları ile olan konusmaları üstüne alındı, acıklamasından sonra da ona birşey yazmadım , şu an cevap yazdıgım kişi yazıma istinaden yorum yazmış bende ona yazdım. kendisi de konu sahibi değil yani açıklama yapan o değil.

okudugunu anlamadıgın için daralmışsındır.
yok kardeşim onun için daralmadım, sana iyi günler diliyorum.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Bu arada evet, motosikleti koyacak bir otoparkınız ve yasal alanınız yoksa o araç size uygun bir araç değil demektir. Belediye - vergi vs. bunlar kimseyi haklı çıkaracak unsurlar değil. Ben gidiyorum fazla para veriyorum otoparklı ev kiralıyorum mesela. Siz yapamıyorsanız toplu taşıma kullanın :D
Fena zoruma gitti bu yazı. Üzüldüm. Tabiri caizse götüm yandı.

Gerçi banane devletin planlaması da yok uygulaması da yok. Vergi veriyoruz en dandik kurumun başkanına bile A8L ve çakar olarak gidiyor. Kaldırımdan devam. 10 milyon araca ceza mı kesecekler. Herkes okuldan kaçarsa kimse yok yazılmaz. 😁

Motosikleti
D400
Fena zoruma gitti bu yazı. Üzüldüm. Tabiri caizse götüm yandı.

Gerçi banane devletin planlaması da yok uygulaması da yok. Vergi veriyoruz en dandik kurumun başkanına bile A8L ve çakar olarak gidiyor. Kaldırımdan devam. 10 milyon araca ceza mı kesecekler. Herkes okuldan kaçarsa kimse yok yazılmaz. 😁

Otoparka sıra gelene kadar hesabı sorulacak o kadar para mevzusu var ki kamu kurumlarına.

Keşke ekonomi süper olsa, şehir planlaması güzel olsa, vergilerimizi çatır çutur yemeseler de herkes huzur içinde yaşasa ama yapacak birşey yok.
Sistem bu, bozuk mozuk ama uymamız lazım.

Motosikleti
Shadow 600
Kimse zaten "kaldırıma koymuşsun gelip çarpmak hakkıdır" demiyor, yaya ya da araç sen hatalı koydun diye çarpacak diye birşey yok.
Fakat "yanlışlıkla" çarpıldıgında karşıdakine hakaret etmek salaklık.

Hepimiz kaldırıma vs. araç koyuyoruz fakat sonuclarını kabul ederek yapıyoruz bunu, gelip de kimseyi aşağılamıyoruz.
Bravo, siz fazla para verip otoparklı ev kiralamışsınız, çok iyi. Önceki mesajınızda, otoparklı evde değilken motosikleti dışarıya bıraktığınızı yazmışsınız; o halde sizin de motora binmeye hakkınız yokmuş, toplu taşıma kullansaydınız ya?

Bu arada, ben motosikleti ulaşım için kullanmıyorum, o işi arabayla hallediyorum; arada sırada motor sürerim. Benim demek istediğim şu: Bina yapılırken her binaya otopark şartı çıkmıyor, otopark yapılamayan yerlerden otopark bedeli alınıyor. Benim bulunduğum bölge bu şekilde. Bu ücretlerle belediyenin otopark yapıp bana sunması lazım; ancak dediğim gibi, yeterli sayıda yapmıyorlar.

Ben de kaldırıma koyuyorum. Bunun harcını almayı biliyorlarsa otoparkı da yapacaklar. Onların işgüzarlığı yüzünden ben motordan mahrum kalmam. Yayayı engellemeyecek şekilde park ederim; buna rağmen zarar veren olursa da 'eyvallah' demem

Motosikleti
D400
Bravo, siz fazla para verip otoparklı ev kiralamışsınız, çok iyi. Önceki mesajınızda, otoparklı evde değilken motosikleti dışarıya bıraktığınızı yazmışsınız; o halde sizin de motora binmeye hakkınız yokmuş, toplu taşıma kullansaydınız ya?

Bu arada, ben motosikleti ulaşım için kullanmıyorum, o işi arabayla hallediyorum; arada sırada motor sürerim. Benim demek istediğim şu: Bina yapılırken her binaya otopark şartı çıkmıyor, otopark yapılamayan yerlerden otopark bedeli alınıyor. Benim bulunduğum bölge bu şekilde. Bu ücretlerle belediyenin otopark yapıp bana sunması lazım; ancak dediğim gibi, yeterli sayıda yapmıyorlar.

Ben de kaldırıma koyuyorum. Bunun harcını almayı biliyorlarsa otoparkı da yapacaklar. Onların işgüzarlığı yüzünden ben motordan mahrum kalmam. Yayayı engellemeyecek şekilde park ederim; buna rağmen zarar veren olursa da 'eyvallah' demem

Mesajın sadece bir kısmını okuyorsunuz, ilk evimde otoparka koyuyordum ikinci evimin oldugu bölgede otopark olmadığı için balkon altına koyup (balkon benım), top oynayanlara birşey deme hakkım olmadıgı için sunta barikat kurmuştum. Dışarıya bırakmadım, kullanma hakkım olan alana koydum. O alanı da motosiklet için değerlendirdiğim için ona göre önlem aldım. Burada toplu taşımalık bir durum yok.

yazınızın ilerleyen kısımlarında yine tamamını okumadıgınızı anlıyorum, zaten burada kımse "kaldırama koydun hadi vuralım" demez, diyen varsa da zaten ona haklı demiyoruz art niyetli diyoruz . Ama kaldırıma koyup "ama yaya gecişini engellemiyordum" demeniz de sizi haklı yapmaz. kasıtsız olarak bu nedenle çarpan adama da "eyvallah" demiyorsanız o da sizin etik değerlerinizle ilgili bir durumdur pek yorum yapmak istemem.

46 Yaşında adamım, valla ben de bu tabiri yeni duyuyorum. Öğrenmenin yaşı yokmuş. Keşke konuyu açarken "malın teki, andavalın teki, kırtonun teki" vs diye açsaymışsın hepimiz daha iyi anlarmışız.
Şu yaşıma geldim ilk defa duydum...
Hangi yörenin sözüdür o?....
abiler eleman sanırım çokça pc ya da mobil oyun oynuyor.
zira "kolsuz" ifadesi oyun dünyasında özellikle kolu olup da bi s*ke yaramayan "noob" diye tabir edilen beceriksizler için kullanılan bir tabirdir.

bu kapsamda arkadaş da, araba sürücüsünün kolu olmasına rağmen kullanma becerisinin olmadığını dile getirmek istemiş ama ben de mesela ilk etapta bu mana da anlasam da sonraki mesajlarında arabasıyla çarptığını yazmış. oysa ben adam kaldırımda yürürken park halindeki motoruna çarptı zannetmiştim. arkadaşın anlatımında sıkıntı var.

Motosikleti
D400
abiler eleman sanırım çokça pc ya da mobil oyun oynuyor.
zira "kolsuz" ifadesi oyun dünyasında özellikle kolu olup da bi s*ke yaramayan "noob" diye tabir edilen beceriksizler için kullanılan bir tabirdir.

bu kapsamda arkadaş da, araba sürücüsünün kolu olmasına rağmen kullanma becerisinin olmadığını dile getirmek istemiş ama ben de mesela ilk etapta bu mana da anlasam da sonraki mesajlarında arabasıyla çarptığını yazmış. oysa ben adam kaldırımda yürürken park halindeki motoruna çarptı zannetmiştim. arkadaşın anlatımında sıkıntı var.

aklıma bu geldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar