Dik bir Kasisten geçerken neden sürtme sesi gelir?

Motosikleti
Adv
Xmax ile bugün çok dik bir kasisin üzerinden geçtim,çok yavaş geçmeme rağmen sürtme sesi geldi,kafama takıldığı için motordan inip elimle motoru sürükleyerek kasisin üzerinden geçirdim baktım motorun altında boşluk var,muhtemelen orta ayak sürtmüş olabilirmi?Elimle kasisin üzerinden geçerken orta ayakta sürtmedi en son üzerine binip tekrar kasisten geçip deneme yaptım ağırlık olunca sürtüyor,muhtemelen orta ayak sürtüyor?Başına gelen varmı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kardeş sen iyi bir arkadaşsın ama motosiklet sürmek için fazla pimpirikli ve nazlısın. Herkes sürecek diye bir şey yok. Merakını anlıyoruz ama böyle "yok motora kuş mıçtı boyam bozulur mu? , "vay efendim çamurdan geçtim, şasim paslanır mı?" diye aklına her gelen konuda başlık açman seni komik duruma düşürüyor. Yarın öbür gün daha ciddi bir konuda yardıma ihtiyacın olur, destek istersin, seni kimse sallamaz.

Motosikleti
Adv
Kardeş sen iyi bir arkadaşsın ama motosiklet sürmek için fazla pimpirikli ve nazlısın. Herkes sürecek diye bir şey yok. Merakını anlıyoruz ama böyle "yok motora kuş mıçtı boyam bozulur mu? , "vay efendim çamurdan geçtim, şasim paslanır mı?" diye aklına her gelen konuda başlık açman seni komik duruma düşürüyor. Yarın öbür gün daha ciddi bir konuda yardıma ihtiyacın olur, destek istersin, seni kimse sallamaz.
Biraz öyleyim aylar önce telefon tutucu taktırmak için ustama götürmüştüm ustada biraz dikkatsiz elinin ayarı yok tutucuyu takarken alet edevatı motora çarpıyordu,aman abi motoru çizmeyelim dedim,çizilsin ne olacak dedi bana,o kadar rahat olmayı isterdim,motoru birkere yan yatırdım karlı havada hiç bu kadar kafaya takmadım yan yatırdığımda.Motor yan yattı motoru 5 dakika yerden kaldırmadım biraz küfür ettim yaşadığım olaya sonra kaldırdım götürdüm garaja hiç umursamamıştım bile
sinirlenip ilana koymuştum sonra satmaya cesaret edemedim gittim boyattım sağ tarafı bazen kafaya taktığım konular oluyor bazende takmıyorum şöyle anlatayım altımda 80cc motor varken hiç umursamıyordum bütün çukurları dolduruyordum ama şimdi xmax var önem veriyorum kafaya takacak olan herşeyde takardı

Motosikleti
Ns200 15"
O kadar sıkıntı olacak bir durum değildir, eğer arka amortisör ayarı varsa biraz sertleştirip motorun göçmesini engelleyebilirsiniz. Bu kadar takıntılı olursanız sürüşünüze kötü etki yaratacaktır, yoldaki bozuklukları farketmek adına gerçek gelen tehlikeyi göremeyebilirsiniz.

Benim Spontini'nin altı defalarca sürtüldü hiç bir sıkıntı olmuyor, en fazla orta ayaklık çiziliyor.

Aynını yaşıyorum ben de. Xmax ama 400 var bende. Motosikleti koyduğum yerde bir kasisten geçmem gerekiyor. Sürtmeyi ilk duyduğumda neyin sürttüğünü anlamak için kontrol ettim. Yük yokken sürtme yok. Ancak üzerinde ben varken sürtme sesi geliyor. Orta ayağın sürttüğünü tespit ettim en sonunda. 3 yıldır her park edişimde sürtüyorum altını. Merak etme motosikletin kendisine bir zarar gelmez.

anladıgım kadarıyla motorunuda yeni almıssın Amma nazlandın sende yaw sür geç bu kadar küçük detaylara çok takılıyorsun

Motosikleti
GSX8S
Motoru üretenlerin referans aldığı sürücü ağırlığından daha ağır olabilirsin. Ya arka amortisörü sertleştir ve yeni ayarlara uyumlu sür, ya da yukarıda da söylenildiği gibi aynı ayarlarda devam et ve sürtünmeyi önemseme. Dene karar ver tercih senin.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
kasislerden geçerken endurocu gibi ayağa kalkıp kasislerden direkt zıplayabilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar