Kaza yapılan kask kullanılırmı ?

İyi akşamlar bir süre öcne agv k1s kaskımla bir kaza yaptım, çizildi ve spoiler kısmından hasar aldı. Koruyuculuğunu kaybetmişmidir hala kullanılabilirmi?

Farklı bir uzmanda kullanılabileceği yönünde birşeyler söylüyordu geçen bunun muhabbeti dönmüştü eski konulara bakarsan görürsün

Motosikleti
Arora kasırga
Hava yastığı değil bu.İcindeki köpük/polimer ezilmediyse dışını plastidip boya devam et.
Bangladeşli kaskcilar ne kaskları onarıp kullanıyorlar bı görsen hayret edersin.
Mal cıncık gibi oluyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu konuda pek çok görüş var. Kimisi bir şey olmaz, devam diyor. Kimisi de tek yere düşmede işi biter diyor. Bilimsel olarak bunu şu ortamda inceleme şansımız olmadığına göre ben risk alınmaması taraftarıyım.

sağlam bi darbe aldınız mı kafaya, yoksa sadece spoiler kırılacak kısmı mı çarptı, çizikler sürtmeyle mi oluştu, darbeyle mi?
darbe almadıysa içindeki köpüğe bişi olacağını sanmıyorum, ben kullanmaya devam ederdim, ancak sağlam bi darbe aldıysanız riskli.

bu işin kuralı
kask, kafanızda takılı değilken (masadan, motorun üstünde dururken falan) yere düştüyse kullanılabilir.
kafanızda takılıyken düşüp, bir yere çarptıysanız tekrar kullanılmaz. görünür hasarı olmasa bile kullanılmaz.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Konuya saglikli bir cevap vermek maalesef mümkün degil.

Koruyucu kabukta meydana gelmis olabilecek kilcal bir catlak maalesef ancak kaskin rontgen benzeri bir yöntem ile görüntülenmesi ile tespit edilebiliyor.

Ancak bu islemin fiyati pahali bir kaskin bir kac kati.

Bu nedenle kaskimizi kisisel müzemize kaldirmaliyiz.

sağlam bi darbe aldınız mı kafaya, yoksa sadece spoiler kırılacak kısmı mı çarptı, çizikler sürtmeyle mi oluştu, darbeyle mi?
darbe almadıysa içindeki köpüğe bişi olacağını sanmıyorum, ben kullanmaya devam ederdim, ancak sağlam bi darbe aldıysanız riskli.
Omzumun üstünde düştükten sonra kafamı vurdum ve yerde sürüklendim görünürde bir kaç çizikten başka bir şey yok ama emin olamıyorum dediğiniz gibi kabukta herhangibi sorun varmı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Omzumun üstünde düştükten sonra kafamı vurdum ve yerde sürüklendim görünürde bir kaç çizikten başka bir şey yok ama emin olamıyorum dediğiniz gibi kabukta herhangibi sorun varmı.
zarar gördü mü bunun kesin cevabı yok ama spoiler kırılacak çizilecek kadar hasar almışsa belli ki o darbeyi almış hiç bi kask üreticisi de o kaskı tekrar kullanabilirsin demez tartışmaya açık bir şey yok kaza yaptığın kaskı kullanmak güvenli değil

yok kask takılı değilken elimden düştü hasar gördü mü bu tartışılabilir ama kaza yaptığın darbe alan bi kask tekrar kullanılamaz kaskın kutusundan çıkan kitapçığı da okursan bu dediğim yazar

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Köpük sağlamsa devam. İç pedleri sök bak,ezilmediyse sıkıntı yok.
Lutfen insanlarin hayatina mal olabilecek oneriler vermeyin. Banglades'te insan hayatinin degeri bir kasktan ucuz diye bizimki de ucuz olmuyor. Yukarida yeterince gorunmez hasar olabilecegi ile alakali yorumlar var. Pedleri cikarip bakmayla bunu anlayamazsiniz.

Motosikleti
Arora kasırga
Lutfen insanlarin hayatina mal olabilecek oneriler vermeyin. Banglades'te insan hayatinin degeri bir kasktan ucuz diye bizimki de ucuz olmuyor. Yukarida yeterince gorunmez hasar olabilecegi ile alakali yorumlar var. Pedleri cikarip bakmayla bunu anlayamazsiniz.
Tamam kask röntgeni çektirsin o zaman

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Herkesin demek isteyip de forumda diyemediği şeyi en kibar haliyle özetleyeyim; "Kardeş spoilerı bile kırıp kaskın ırzına geçmişsin, bu saatten sonra o kaskı takmaya devam ettiğinde en ufak bir sıkıntıda bile ödün kopacak, çünkü kaskına güvenmeyeceksin." İmkanın ölçüsünde değiştir kaskını, risk alma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar